Цртани/анимирани филмови

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Cartoon network немам веќе 10-тина години, така да не сум баш во тек со цртаниве - како вас. :? :wink:

Според мене:
FUTURAMA
SIMPSONS
TOM & JERRY - класика.
SHREK - ново.

Други не признавам.

Ај да не го задрвуем ќе пишам едни од подбрите:
Сите ANIME цртани.
Simpsons,Futurama,Beavis&Butthead
Цртаните на Tartakovski
South Park
Courage the cowardly dog
Sheep in the big city
Tom&Jerry(мада има некои едизоди кои што стварно ми се глупи)
Teenage mutant ninja turtles
....
Не ми текнуваат за сеа.Ако ми текнат други ќе ги убацам.

humanoid напиша:
Јас ви го препорачувам Nightmare Before Christmas. Направен е од Тим Бартон, човекот има работено сам околу 10 години на овој филм. На крај успева да собере пари и да го реализира овој голем проект.
Ремек дело

717951009395ddfsl013mx.jpg

nightmarebeforechristmas40xa.jpg

nightmarebeforechristmas0014zj.jpg

Tim Barton mislam deka go zavrsi sega i Dead Bride(ili kako i da se vikase) i ke bide zakon....

tom und jerry
simpsons
futurama
south park
calimero
pinoccio
die schnellste maus von mexiko
pink panther
peanuts
scooby doo
flintstones
roadrunner
woodpecker

filmovi....
ice age
asterix und obelix

shoe people...
Shoe_People_Annual_1988.jpg

Fireman Sam
home.jpg

Кукури и кокода :pos:

hehehehe,vaka:
courige,Samurai Jack
Powerpuff Girls,kids next door
Madagaskar.Ice Age
i definitivno crtan so me nasmeal do solzi
Monsters inc:pos:

Најзакон цртани од времето:

Тарзан:music3:
Штрумфови:baeh:
Трансформерс:cuc:
Нинџа Желки
Спорт Били:icon_cool
megatron86.jpg

optimus86.jpg

Денешниве аниме глупости ич неможам да ги поднесам. Бљак..

Lele ke ve ubijam :)...kako mozevte voopsto da ne go spomnite najinventivniot i eden od najdobrite animirani filmovi La Linea (za onie koi ne znaat toa e vistinskiot naslov na "baljum baljum"),a od drugite...Gustav bese zakon,Meceto Usko bese prekrasno napraven (na dobra noc..dobri djecur..mi slushate spjeevaam) :))),Duffi Duck bese car (pogoto ko ke go recese ona negovoto...You`re dispicable :)...neznam kako tocno se puisuva na ang),Nu Pagadi(ova e ruskiot crtan so zajaceto i volkot),i normalno Brzata ptica Itrica i Kojotot...iako sekogas se nerviram koga ke vidam kako edna glupava i tupava ptica go zaebuva Kojotot koj sto e GENIJALEC,i zatoa pred nekolku godini si kupiv maica so aplikacija na koja sto Kojotot ja trti i ja dupi Itricata i i veli: BEEP NOW YOU MOTHER FUCKER...hehehe....a od dolgometraznite crtani omileni mi se Ice Age(zakon e...se otepav od smeenje prv pat ko go gledav) i Shrek(odlicno napraven crtan film)

се што набројавте е эакон! мене лично мерак ми прават и јапанските цртани, акира на пример
а на картун иначе после 12 иде адалт свим емисијата со цртани эа воэрасни со така малку црн хумор и се многу откачени. :wink:

bravo za temava efe vaka
1.kojotot i brzata ptica itrica
2.tom i jery
3.grim reaper
4.courage (neznam dali se pishuva vaka)
5.samuraj jack

Машала машала, се поголем број на cartoon fans :)

За да си го дополните знаењето и да си ги освежите спомените за некои цртани филмови, еве ви еден линк на кој имате податоци за околу 10000 цртани филмови.Акира, Густав, Ла линеа, продукција од бивша ЈУ...Подобрите познавачи знаат дека тогаш југословенскиот (хрватски) цртан Сурогат доби оскар.
Има и англиска верзија на некои текстови. Батките работат волонтерски и за во иднина ветија дека сите информации ќе бидат преведени.

www.slocartoon.net

Уживајте

Goddess of Chaos напиша:
Tim Barton mislam deka go zavrsi sega i Dead Bride(ili kako i da se vikase) i ke bide zakon....

Corpse Bride е веќе готов и се прикажува мислам, цртанот е одличен.
Погледнете ја страната и трејлерите, хаос се!! „Играат“ Johnny Deep Helena Bonham Carter :)

http://corpsebridemovie.warnerbros.com/# Страната е закон направена!!!

коцка напиша:
се што набројавте е эакон! мене лично мерак ми прават и јапанските цртани, акира на пример
а на картун иначе после 12 иде адалт свим емисијата со цртани эа воэрасни со така малку црн хумор и се многу откачени. :wink:
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=2012 <---тема за твоите јапански цртани.Ако до толку те интересираат.

Цртанчињата на Disney - Mickey Mouse & co :). Многу си сакам ама слабо ги вртат :( .

Од поновите - The Grim adventures of Billy and Mandy :icon_lol: .

humanoid напиша:
Јас ви го препорачувам Nightmare Before Christmas. Направен е од Тим Бартон, човекот има работено сам околу 10 години на овој филм. На крај успева да собере пари и да го реализира овој голем проект.
Ремек дело

Ремек дело indeed! :cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom