Доказ за глобално затоплување !!

• Креатор на темата Креатор на темата SteF
  • Време на започнување Време на започнување

SteF

I love this Kich
Член од
19 март 2006
Мислења
2.183
Поени од реакции
1
НО комент. сликата прича.
oteplenie.gif

Ова ми е доволно добар доказ
Btw што во 2050 год??:zid:

Do togas nema niso da ima ke izgori oblekana :):):)

Ваљда ќе направат анти-фриз за облеката дотогаш бе Duffy

Mac)) напиша:
Ова ми е доволно добар доказ
Btw што во 2050 год??:zid:

само штипки ке има и можда чат пат по некое влакно на нив, во зависност од тоа колку ти е ладно.

Еве ви еден вистински:
Со зголемувањето на бројот на пожарите и горењето на дрвата, се зголемува и количеството на јаглерод диоксид. Како што јаглерод диоксидот е се позастапен во Земјината атмосфера, така на сончевите зраци им е отежнато напуштањето на атмосферата. Со ова доаѓа до затоплување на Земјината топка, т.е популарно наречено „Ефект на стаклена градина”. Со зголемувањето на температурата на воздухот, може да дојде до топење на некои големи леднички маси и санти лед и да се зголеми нивото на светското море, што би можело да резултира со поплавување на голем број светски метрополи и важни пристанишни градови.

Stalingrad напиша:
Еве ви еден вистински:
Со зголемувањето на температурата на воздухот, може да дојде до топење на некои големи леднички маси и санти лед и да се зголеми нивото на светското море, што би можело да резултира со поплавување на голем број светски метрополи и важни пристанишни градови.

Поплавувањето не е единствениот проблем. Голем проблем е и тоа што густината на водата ке се промени и морските струи би престанале на пример Голфската а знаеме дека северна Европа буквално ке замрзне (не дека сега не е смрзната).:star:

Тоа ќе бидат времиња

Какво затоплување мене се поладно и поладно ми е ....бррррррр:kez:​

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom