Бајкингот во Скопје и пошироко

• Креатор на темата Креатор на темата krusha03
  • Време на започнување Време на започнување
Дафи тоа со кочењето на сец е истиот принцип како со ABS кај колите, башка ако нагло закочиш да ти се укочи задното тркало ондак почнува да ти влече на страна и е измислено да скршиш.
Замо искусни бајкери можат такак со „дрифтинг” да кочат без ризик.
ама секогаш нај ефективно е со кратки сец кочеша едноподруго да кочиш/проверена работа, башка мој совет на пат кој не го знаеш добро не се залетувај премногу.

DuFFy напиша:
Епа ај коа ке се врати MAc)) од одмор ке отидеме некој ден да ни покажеш некоја патека..........мислам ако сакаш не те терам со сила :):):)
Ако бидам тука сигурно, ако не ќе треба сами да ги побарате стазите, зашто за неколку дена и јас си бегам

Bacillus gagous напиша:
Дафи тоа со кочењето на сец е истиот принцип како со ABS кај колите, башка ако нагло закочиш да ти се укочи задното тркало ондак почнува да ти влече на страна и е измислено да скршиш.
Замо искусни бајкери можат такак со „дрифтинг” да кочат без ризик.
ама секогаш нај ефективно е со кратки сец кочеша едноподруго да кочиш/проверена работа, башка мој совет на пат кој не го знаеш добро не се залетувај премногу.
Тоа „дрифтинг” т.е. лизгање со блокирање на задното тркало ти е добро за фаќање на неколку 180 што ги има на стазата на капиштец, само јас еднаш од глупост на кеј гискршив двата предни заби и сега ми е шубе некако. Знам минатиот пат кога се пуштив страв ме фаќаше. И точно се сложувам со тебе прво пушти ја стазата два-три пати полека. Знам наоваа провалијата на едно место кај што има скокиња од корени од дрва направени природно, не очекував, улетав доста убрзано и на едно сокче за малку ке летнев преку волан и нозете од педалите ми се лизнаа. Тогаш можев убаво да се утепам. Првиот пат лагано пушти се, па после како што ќе се исполнуваш со самодоверба полека убрзавај го темпото. И немој да имаш страв зашто од плашење ќе паднеш. Знам со борд неколку пати ќе речам еј на овој скок овде ќе се закопам и така потсвесно се опуштам и чекам да паднам само. Немој тоа ти е многу заебано

Значи учи од туѓите грешки не од своите, бидејќи како што гледаш и заби се губат :)
Абе моја препорака почни си онака без форсирање и сл.
Сите овие други работи , како дрифтање и побрзо возење само по себе ќе си дојдат, само секогаш претпазливо на непознат терен, бидејчи може и да полеташ, батали точакот него тебе кој ќе ти ги гледа маките.
И убаво еда се има шлемче немора ко на круша, ама барем од тие без заштита за вилица, А јас па се чудам зошто круша земал со заштита за вилица кацига, па нормално изгубил два заба.

Ej ќути незбори, Јас навален напред во убрзавање и еден копиљ си држи на лево и оп на пола метро пред мене му текна да се пребаци. Јас тогаш паничење дете 5 години јас вол ако го згазам ќе му ебам матер со лопатка ќе го собираат, а точакот нов, два дена го имав возено уште го немав осетено како кочи стискање предна и задна најјако што можам и точакот застана јас продужив, рацете под гз и слетав право на брада. Добро е точакот на меко падна (мене) :icon_lol:

Дали Rudy Project и Adura се добри фирми и познати??........и си знам јас првите неколку пати без форсирање :):):)

п.с. абе детето живо и здраво остана ?

DuFFy напиша:
Дали Rudy Project и Adura се добри фирми и познати??........и си знам јас првите неколку пати без форсирање :):):)

Не сум слушнал за нив .... BTW највероватно останало:lud:

DuFFy напиша:

Абе ова за кациги ми збориш така, ама овие ти прават кациги за RoadBike колку што знам, оние само за горе за глава како полжав што се. Па вајда се добри, поготово мислам овие Rudy Project и ако не се лажам тие се америчка фирма. Али штознам мислам подобро е да си купиш од оние Bucket кациги што се, него вакви. Зашто за колку пари си нашол или онака прашуваш?

А за детето да му ебам матер на него требаше да го соберам, ама ако за памет. другпат кога некој ќе ми излезе не кочам убрзава и пружам нога напред маме му ебам. Само се сврти видедека матер сум си ебал целиот крв (на цементираниот дел паднав не на црвената патека) и си отиде пичка му матер. А јас тогаш таков ѕвездосан што се десило (како на COD2 кога ќе мавне бомба до тебе :icon_lol:) станѕвам и гледам дека точакот се изгребал малку се курчам до даска и му викам на другаров ајде ништо не ми е ќе си идеме до дома. Овој убаво ми викаше седи, ама не јас ќе си идам маме му еба и возам така 300м и кога почнаа да ми светат тоа белите ознаки на патека и си викам абе нешто не е во ред со мене чекај да застанам да се одморам малку. И после другаров му се јави на татко ми и дојде и ме собра, прво во градска раката, па дома и утре на забар забите да ми ги прават.

Возам точак низ паркот во Битола.

Круша онака прашав......еден другар има Adura кацика и затоа прашав.....и у право си за RoadBike се.........

А ДАФИ ти шо бајсикл имаш???

Еј крушко ај ако сакаш стаи слика од твојот точак неможам да го најдам кај е

Boomerang напиша:
А ДАФИ ти шо бајсикл имаш???
дафи ако добро памтам има Catcycle Greenwood и има слика некаде поназат 5-8 страна.
Boomerang напиша:
Еј крушко ај ако сакаш стаи слика од твојот точак неможам да го најдам кај е
Од компјутер тие сликите ми се кикнати, иди таму на 13 страна мислам дека беа две слики од точакот

Круша мислам дека ти го најдов точакот на интернет ам ми изгледа дека типот тебе не ти го составил туку едноставно го донел како комплет:
http://www.ram-bikes.com/eng/ht1.html
И твојов е најосновен модел кој е наменае за крос кантри, еве идете тука има поголем избор:
www.ram-bikes.com

На круша точакот е Катисајкл(Catycycle) и нема везе со РАМ... бај д веј го имаш точакот на 15 страна мислам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom