Расизам

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
Сум расист. Не велам дека ги мразам, дека не сакам да постојат, туку не би можел да се замислам во друштво на црнци.

А црнкињите се друг муабет :baeh:

Сум расист. Не велам дека ги мразам, дека не сакам да постојат, туку не би можел да се замислам во друштво на црнци.

А црнкињите се друг муабет :baeh:
Муабетов мразам педери, сакам лезбејки. Ах, Балкане.

Smart ass, ne se site lugje ednakvi!
Nekoi se iskreni, nekoi se lazgovci, nekoi se zivi, a nekli ziveat mrtvorodeni!

Se on topik, ne znam, ne generaliziram!
Generalno me nerviraat delovi od grupite, ne sami po sebe kako rasa!
Sekade ima i vakvi i takvi!

Najmnogu me vadat od koza lazgovcite, a tie ne se dvojat i poznavaat po boja!

P.S. Rasist sum, sakam da dominiram azijatkinji i crnkinji i indijanki!

:tv:

1.Точно , шо е проблемот тука
2.Точно , не требало да ги земат а робови , подобро да ги оставеле во Африка.
3.Епа ете ги последиците во помодерното време.
4.Шо се чудиш бе , како раса шо имаат придонесено за човештвото во подолгорочен план.
5.Ова е твојот мозок - оној нелоботомиран , шо туѓите мислења ги гледа од своја призма , несвесен дека ги извртува зборовите .Таков ни е јазикот дволичен - мож не е до тебе.Да не ти објаснувам пак.

http://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_crime_in_the_United_States

References
Bibliography

Разгледај малце тука , на вакви осетливи теми нема лажни информации по википеди.

Као да ти кажам за болдот - прочитај ме мене , ти се заглавиле некои идеи , си оформил некое мислење за моето гледиште и мислиш дека си супериорен со тоа што пробуваш на твој педерски начин да извртиш некои од фактите.

:toe:

1.Нема проблем...твој став си е тоа...
2.Абе хахаха мислиш дека им направиле услуга дошле некојси британци и ги зеле за робови...што мислиш како одело тоа “ај ќе ве носиме у лондоооон јеиии“...не требало или требало тоа е економско прашање кое се сведувало на многу ефтина работна сила...инаку за твоја едукација во англија не биле робови туку слуги а статус на робови имале по колониите како Јамајка,Ст.Китс,Гвајана,Северноамериканските колонии...
3.Образованието ни е стварно за никаде...
4.Ако земаме како раса...да,имаат помалку придонесено за човештвото, но земање на тоа како основа за прогласување за нижа раса е лоботомија...ако одиме по таа логика што имаат македонците придонесено за цивилизацијата? АЈвар? или дел сме од белата раса па Да Винчи,Максвел,Планк,Бор,Коперник и компанија...се наши луѓе...:pos2:
Нема врска до раса туку до поединци...индивидуално е...
5.И шо сакаше да кажеш дека самите се истребувале а белците ги спасуваат?

на твој педерски начин да извртиш некои од фактите.
:pos::pos::pos:

Кои факти?????

Ајде тогаш вака...би ебнал црнкиња ти лично или не? :helou:

Немам никаков проблем да шмекнам црнкиња, азијатка, црвенокожка и слично.
бенетон шмек :wink:

Јас па многу сакам да запознавам различни луѓе по која било основа. Незнам али ич не сум расист. Црни, жути, црвени, грци ама баш ми е сеедно. Незнам што друго да пишам на темава зашто досадно е да пишувам нешто што ми важи за сите луѓе...

Очигледно некој дома си има закачено на закачалка бела капа на ККК.:tapp:
Што е бре со луѓево,човек си е човек црн бел жолт ,што има тоа врска,расата не можеш да ја одбереш со неа се раѓаш.
И што испадна дека црнците се нискоинтелигентни комплетно неспособни луѓе:tapp:
Друг пат кога ќе гледате баскет,ќе го видите обраќањето на американскиот претседател,ќе слушате РНБ или џез или не знам ти што помислете на тоа.Не може да ги мразите како раса заради тоа што живеат лошо ,премногу фактори влијаеле да биде така,најмногу безмилосната експлоатација која им се правела со векови....али ај да не политизираме.
Јас сум космополит,за мене сите луѓе се исти без обзир на пол,раса ,вера или нација....

Значи јас во никаков поглед не сум расист. Не ми сметаат луѓе од друга вера, нација, раса. За мене луѓето се тотално еднакви. Човек = Човек.

Луда сум по нигери.
Ги обожаам.
Уживам да ги посматрам док јадат, пијат се лижат ... :icon_lol:
О, да.
И ќе се омажам за некој црњо. :pos:

800px-Maicon_Douglas_Sisenando_-_Inter_Mailand_%282%29.jpg

Мх, мх... :back:

Интересно, малце ме изненади што само на темава се појавија најмалку 3-4 што си признаваат дека се расисти. Каков показател би било тоа ако се направи малку поголемо истражување?

За мене нема логика да се осудува цела раса на база на историски настани.

Различното за мене е секогаш поинтригантно. :)

Образложи по кој ОСНОВ ние сме супериорни??

По кој основ?

Ами види вака.....се што е од технологија, наука и сл. црнците го измислија, направија, создадоа?

Нигер го измисли автомобилот, авионот, пеглата, тркалото, компјутерот, вселенскиот брод, филмот, книгата итн итн?

Единствено шо ги бива нигерите е да трчаат по топки да дилаат, и да бркаат лавови.

Луда сум по нигери.
Ги обожаам.
Уживам да ги посматрам док јадат, пијат се лижат ... :icon_lol:
О, да.
И ќе се омажам за некоја црњаќиња. :pipi:

Браво за тебе , личност без предрасуди .
Еден куп црнци од Боцвана,Мали,Того,Заир,Етиопија ,Зимбабве би биле пресреќни ако јадат еднаш дневно воопшто.Или и ова е некоја поделба на црнците - црнци во развиениот свет и црнци во закржлавениот дел од светот каде секој трет има ХИВ во некои земји.

Доста е ова - црната боја на кожата ми ствара одбивност.:toe:

А ова

The evolution of dark skin is linked intrinsically to the loss of body hair in humans. By 1.2 million years ago, all people having descendants today had the same receptor protein of today's Africans; their skin was dark, and the intense sun killed off the progeny with any lighter skin that resulted from mutational variation in the receptor protein.[4] This is significantly earlier than the speciation of Homo sapiens from Homo erectus some 250,000 years ago.
Dark skin helps protect against skin cancer that develops as a result of ultraviolet light radiation, causing mutations in the skin.[citation needed] Furthermore, dark skin prevents an essential B vitamin, folate, from being destroyed. Therefore, in the absence of modern medicine and diet, a person with dark skin in the tropics would live longer, be healthier and more likely to reproduce than a person with light skin. White Australians have some of the highest rates of skin cancer as evidence of this expectation.[5] Conversely, as dark skin prevents sunlight from penetrating the skin it hinders the production of vitamin D3. Hence when humans migrated to less sun-intensive regions in the north, low vitamin D3 levels became a problem and lighter skin colors started appearing. White people of Europe, who have low levels of melanin, naturally have an almost colorless skin pigmentation, especially when untanned. This low level of pigmentation allows the blood vessels to become visible and gives the characteristic pale pink color of white people. The loss of melanin in white people is now thought to have been caused by a mutation in just one letter out of 3.1 billion letters of DNA

По кој основ?

Ами види вака.....се што е од технологија, наука и сл. црнците го измислија, направија, создадоа?

Нигер го измисли автомобилот, авионот, пеглата, тркалото, компјутерот, вселенскиот брод, филмот, книгата итн итн?

Единствено шо ги бива нигерите е да трчаат по топки да дилаат, и да бркаат лавови.

Ама не е причина да се убијат нели???

Има црнци доктори на наука,поети...и.т.н

Не одговарам на подпрашања,го кажав мојот став - расистички што ме праи автоматски - расист , па на кој не му се свиѓа здравје :toe:.

Самата боја - црна = црнец - би се згрозил да имам таква боја на кожата.
Физичките карактеристики на црнците не ми се допаѓаат - не мелезите.Црна коса ,црни или кафени очи , кадрава коса.

За да го направиш оружјето ти треба иновативност,замисла,труд - нели кога оружјето испаѓа главно за освојувањето.Или по дифолт овие биле пацифисти , или пак кога стигнале до лак и стела си рекле - доста е ова , неможе боље.

И кај нас има црни - само не Афрички ,туку цигани ,маљоци итн мелези.

Биди си расист...твое право...

Огненото оружје потекнува од Кина подоцна е донесено во европа и развиено. Од жолтата раса е измислено...:pos2:

Не биле пацифисти по дифолт...тоа е јасно...во случајов го бранеле својот дом од британците...французите,белгијанците,холанѓаните,германците,шпанците,италијаните и португалците.

Роркс Дрифт...да...таму се одбраниле британците...фрчеле викториини крстови...

ајде понатаму...

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Adowa :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom