CaMeC
Рамос - 4
Италија највероватно ке биди прва во оваа група,а за второто место ке се борат Парагвај и Словачка сепак мислам дека Словачка ке биде втора.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Чул те господ синко, ако може уште по групи да испадне таа мизерија од фудбал наречена италијанска репрезентација ќе биде најдобро... им ебам бункерашите.абе слушајте шо ви зборам, Италија не мрда повеке од 1/8 финале, максимум 1/4 ако имат лесен противник у 1/8 финалето.
Да ве потсетам само каква попара јадеа од Бразил во Купот на конфедерации, така да би ја споредувал со екипи од типот на Данска, Србија, Чиле, а не со Англија, Бразил, Германија, Шпанија итн. :helou:
Само незнам што не си трескаат глава од ѕид па може ќе им помине. Вака само тролаат по темиве без врска и без никаква основа. Мора да си искомплексиран кретен за да сереш за светскиот шампион.Шо ти праат комплексите :tv:
Западна ги направи сите успеси.Која Германија ? источна , западна или ова сегашнава шо има едвај 5-6 чистокрвни германци ?
Која Германија ? источна , западна или ова сегашнава шо има едвај 5-6 чистокрвни германци ?
Боби[Мкд];3537582 напиша:Западна ги направи сите успеси.
А за тоа чисто крвните те цитирав да ти докажам колку разбираш.
Незнам дали прочита.
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3531252&postcount=88
Не се губи ништо, еве избројав јас и од 27 играчи, 20 се според тебе"чистокрвни" германци, шесторица имаат еден родител германец додека еден нема никаков корен и така ќе отпадне од составот.да да да , Азамоа , Курањи , Дуду Деде или како и да се викаше , Јансен , Гомез , Клосе , Подолски и остала багра шо не ми текнува во моментов , се се тоа се германци , се гледа по презимињата и по бојата на кожата :tv:
Јас немам ништо против Германија , нити ми е одбивна , само сакам да кажам дека со ваквата политика си плукаат на нивната историја и полека ќе го губат нивниот препознатлив менталитет кој ги красел претходните генерациите во кои играле само Германци
Боби[Мкд];3537616 напиша:А и небеше за тоа муабетот, беше за тоа дека Германија е најуспешната европска репрезентација на светските првенства по поени(не титули) и вкупно од европските и светските првенства е поуспешна од Италија.:helou:
Милион пати да ти каже човек не разбираш. Играчите се родени во Германија. Живееле, тренирале во Германија, не се како Амаури и Каморанези кои се родени во Ар и Бр и после добиле државјанство.Јас ја памтам онаа Германија предводена од Матеус , Клинсман , Ефенберг , Кан ... а таа од минатото светско и оваа сегашнава е некоја АфроБразилоГерманија :tv:
а тоа за титулите мислев најуспешна европска репрезентација на светските првенства ... бидејќи чекаме светско првенство за 1 месец, не европско ...
Нема во Германија недостаток на квалитет, нема ни расизам како што има во Италија, и играчите што се црномурести не ги земаат и ги исфиркуваат по терени. Стварно не разбираш, секој што има германско државјанство и е доволно квалитетен ќе игра во репрезентација. Во која репрезентација би играле тие шесторица? Кога се родени во Германија, од еден родител Германец, со едно државјанство.немој да се нервираш бе детуле , шо не ти е јасно ? :tv:
и порано имало африканци , бразилци , турци , пољаци во Германија па не патувале на светски европски првенства ..
али тоа е, во недостаток на квалитет почнуваш да си плукаш на сопствената историја и идентитет :tv: