Група Х (Шпанија, Швајцарија, Чиле, Хондурас)

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ги научи Мурињо како треба да се игра ! :icon_lol::icon_lol:

Зона FTW!

Хицфелд и Шпанците... тоа обично завршува лошо за Шпанците :tv:

Браво Отмар мајсторе голем мерак ми направи :vozbud:

Честитки за Швајцарците! :smir:

Браво....секоја чест...

Честито за Швајцарија.
Шпанските играчи генерално потфрлија скоро сите.
Ова ќе им биде лекција за наредните натпревари, да играат посериозно и попретпазливо, оти ова е голем шок за нив.
Се надевам ќе успеат да се соземат и ќе ја покажат нивната вистинска игра. Тоа го чекам и јас а и сите други од нив.

Секоја чест за Швајцарците и за Хицфелд, пријатно ме изненадија.

Тоа ти се вика Отмар Хицфелд тактика:pipi:

Хехе Отмар против Висенте како вод добрите стари времиња Реал и Баерн :pipi:

Не знам кој се сеќава ама 2001 на Бернабе скоро идентичен дуел на овој одиграа Реал и Баерн и 0:1 заврши (јасно Реал напаѓаше како Шпанија денес).

Ама и судииве, ај Милан да играше па 5 минути продолженија да даваа.

Го молам boki10messi да ми каже дали ова е онаа Шпанија за која ни ја пунеше глаата? :tv:

Честито за Швајцарија.
Шпанските играчи генерално потфрлија скоро сите.
Ова ќе им биде лекција за наредните натпревари, да играат посериозно и попретпазливо, оти ова е голем шок за нив.
Се надевам ќе успеат да се соземат и ќе ја покажат нивната вистинска игра. Тоа го чекам и јас а и сите други од нив.

Не, солидни беа Шпанците, ама Швајцарија не направија ни една грешка, ја изиграа цела уткамица у исто темпо, без пад у игра. Не дека изиграа екстра Шпанците али доста добри беа, неможеш да кажеш дека потфрлиле.

Е ова веќе е големо изненадување. Прво полувреме во доминација на Шпанија но само една сериозни шанса на Пике. И таман кога запнаа во вториот дел умешна контра на Швајцарија и среќен гол. Тоа значеше дека треба да се затворат до крајот. И го нсаправија тоа маестрално, како под конец, не им дадоа да мрднат на Шпанците. Освен пречката на Алонсо, се друго им беше јалови напади. Дердијок после ги направи сарма Пујол и останатите и за малку не ја запечати судбината. Се на се видовме храбра Швајцарија кој одигра паметно и со добра одбрана и солидна Шпанија која беше слаба во последниот ред. Лоша игра на одбраната, и лош потег на Дел Боске што се форсираше левата страна. Не минаа ниеднаш од таму, али битно се скинаа од нафрлувње. Навас дрво, једина позитивна оценка му давам на Алонсо и на Рамос можеби.

Браво за Швајцарија.
Одлична, дисциплинирана игра на Швајцарците, посебно одбраната им беше невидена, браво.
А за Шпанија, што да кажам ? Сите, ама сите до еден потфрлија. Не го очекував ова од еден од главните фаворити за трофејот.

Е да го е*ам ќе гледам леви екипи понатаму. Ни фудбалот не е она што беше, сега е 11 во одбрана и шибај цел натпревар.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom