да да
и после сите изјави дадени од очевидци на телевизија, очевидците едноставно ги снема, кој бил одамна умрен, кој бил на печалба во швајцарија кој на одмор во шпанија, битно сите за еден ден ги снема
мене не ми е јасно како лицето бц знаеше дека претседателот е мртов и пеплосан во 9:30 и дава изјава дури од брисел (значи не бил ни во својата држава) а офоцијалните лица кои први таму пристигнале на лице место пристигнале во 11:10?
како е можно да лицата бидат пеплосани од горење а трупот на авионот да остане распарчен и здрав, без траги од горење, без црни дамки, се сеќавам на вестите гледав бел плех со наше знаме, не беше ни малку извалкан, а преживеало таков страотен пожар
како е можно личниот телохранител на БТ да биде достапен до 12:00 на својот личен мобилен кога „несреќата“ се десила во 9 часот и неговото тело (до кое бил и телефонот) било јагленисано од горење
како е можно едно од лицат да држи гранка во раката која не му е изгорена воопшто а остатокот од телото да му биде јагленисано (вајда се бранел од летачкиот керозин)
како е можно некој пилот кој стотици пати ја направил истата рута да направи грешка баш кога го превезува претседателот (тоа би било ко да си го заборави некој патот до дома, а излегол до продавница да купи леб)
како е можно сите политичари да изразуваат сочувство за починатиот претседател а неговото тело сеуште не е пронајдено? (правило е додека не се пронајде телото да се води како исчезнат, секој ден го гледаме тоа на телевизија со земјотресиве де, баш и со ербасот кога се урна во океан лицата сеуште се водат за исчезнати)
овака можам до утре
не ми е јасно како некој може да поверува дека тоа беше несреќен случај
сепак
покрај сево ова неможам да сфатам кои беа мотивите за негово уби

ство