Детска облека нова или позајмена?

Дали сте за нова или посудена облека за вашите деца.

Како бебе купував само за едното си ги чував така да беа употребувани и за другите две.Сега се што остане од погоголемата керка помалата го носи така да не давам којзнае колкава сума за гардероба.

И сум против уште мали да ги учиме децата на марка гардероба.

Што мислите вие,дали купувате,ке купувате во изобилство,марка или ке си посудите од некој...
Јас сум за нова. Бар на таа карта би играла во иднина:). Можеби некое парче би позајмила од страна но добри 80% јас би ги обезбедила. Имам специфично размислување дека ако позајмам ќе го изгубам идентитетот на детето и дека со туѓата облека би асоцирало на другото дете од каде што е позајмена. Јасно ми е дека се работи за деца, новороденчиња и дека страшно многу пари идат во безброј и една работа и дека позајмувањето е една олеснителна околност но јас би гледала тоа да биде ново и нивно. Секако тука се и финансиските можности,но да гледаме позитивно за во иднина.:)
Гардероба марка не би им зимала поради многу општо сватени причини но сигурно би купувала нешто што пред се мене да ми се допаѓа иако тоа би било несекојдневно за бебиња:)

Ќе го користам фамилијарното наследство во бебешка и детска облека, па и колички, креветчиња, релаксатори, седишта за во кола, оградички - ма све. Бебешките работи се ионака безобразно скапи. Сте влегле ли во Чико? :nesvest:

Вишокот пари ќе го вложам во фондот за високо образование на детето. Ќе ми биде благодарно кога ќе порасне.

Pa na mene od mala sekogas mi kupuvale se novo :) I jas ke im kupuvam novo na moite deca :)

ако имаш пари ке купиш нова ако немаш нема да купиш ке позајмиш

Од толку слатки работи што има за мали деца, не верувам дека некогаш кога ќе дојде време за тоа, ќе оддолеам а да не им купам на моите деца. Е сега ако се две деца едно по друго и од исти пол, нормално дека нешто старо ќе се комбинира, нешто ќе се купува, важно сакам и ќе се трудам моите деца да бидат убаво облечени:pipi:

секогаш ново...има да ги правам лепотани/лепотици....колку и да не сум финанскиски добра тука се моите родители,па и неговите па де тетки чичковци абе мераци :pipi:

Ретки се тие што можат да си дозволат таков луксуз. Кај мене, тоа што јас сум го носела после го носела сестра ми. За моите (здравје) немам намера да трошам огромни суми на такви работи, има уште неотпакувани со етикета од мое време, а и што фајде ако за едни комбилизончиња потрошиш на пример 1500 кога за месец ипол ќе му бидат мали. И нормално, моите деца во никој случај не би биле подвижна реклама со маркирана гардероба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom