Што би промениле во вашите училишта/факултети?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
Постојано учениците и студентите, се бунат како не им чинат условите во кои учат, и дека кога би можеле би промениле скоро се во нив.
Што е тоа толку што не ви чини?
Сепак таму поминувате најмногу 6 часа дневно, па и не знам што толку ви пречи каков е објектот и се тоа.
Е сега останува прашање, дали вас ви пречи објектот како објект, значи стар, излуштен, неискречен, со стари табли клупи и столчиња, прљави тоалети, или ви пречат професорите, па ради би ги смениле нив наместо училиштето?
Или можеби вас воопшто и не ви се учи, па само колку да има кого да обвините зборите се што е погоре наведено?
Значи, сакам убаво да кажете што е тоа толку што ви пречи, и што за вас би било совршено училиште?

п.с не ја терајте темава на сеир!

jas si go obozavam skoloto samo vo zima malce pojako greenje da ima posto se smrznuvam...i na nekoi profesori da im se objasni deka treba da ne motiviraat da ucime,a ne da lecat kompleksi na nas i se kje bide super...druzi zalbi nemam :) i da ni skratat casovi makar 5min i da nema povekje od dve isprashuvanja/testovi vo eden den :)

doti4nata напиша:
jas si go obozavam skoloto samo vo zima malce pojako greenje da ima posto se smrznuvam...i na nekoi profesori da im se objasni deka treba da ne motiviraat da ucime,a ne da lecat kompleksi na nas i se kje bide super...druzi zalbi nemam :) i da ni skratat casovi makar 5min i da nema povekje od dve isprashuvanja/testovi vo eden den :)

исто и плус да ни ги намалат предметите а не да учиме и тоа шо треба и тоа шо не треба... :)

ma dobro e uste 1 mesec i gotovo ic qr ne mi cue samo sega da ne go srusat nema da zemam diploma :)

Би ги реновирал сите ВЦ-ња,би ги сменил сите неквалитетни професори,ке воведам стипендии-мислам за во средно училиште.....има многу работи.

skoloto sea za sea si e super... samo mozebi bi gi popravila malce WCinjata, a posebno sijalicite vo niv... posle mozebi bi gi smenila nekoi od starite iskrtani klupi so novi... A od nadvoresniot del bi sakala povise klupi.... za da moze da si uzivame u zeleniloto(da ne mora da sedime na treva:))

edinstveno nesto sto bi promenil kaj mene na fax e odnosot profesor-student drugoto gore-dole se e OK

Прво треба да се сменат учениците и да знаат да се бунат, а не да седат и да плачат само дека имало неправилности во училиштето/факултетот.

FortunE напиша:
Прво треба да се сменат учениците и да знаат да се бунат, а не да седат и да плачат само дека имало неправилности во училиштето/факултетот.

Vo koj smisol?
Sakas da kazes deka ustvari treba da znaat zasto se bunat?
Iskreno ne znam ni jas...
ali toa im e rabota megjudrugoto de...
posss

Ако нешто ти пречи, да се буниш во врска со тоа. Не мора сама де:))) Ама страв имаат учениците, не сакаат професорите да ги фатат „на око” и после да си имаат проблеми. И тука професорите се никакви, недај боже некој да каже што му пречи.

Ќутете си, трпете и само жалете се:)

E da...
u pravo si...
ima mnogu takvi ucenici, ali jas sekoas se bunam pa zatoa i me imaat na oko site:)
Koj gi ebe, dodeka imam pozitivna ocenka kaj niv moze samo...
:nerv:

Многу работи би изменил. Почнувајќи од ентериерот, тоалетите, прозорите..... па се до начинот на настава, тестови....

Прво и основно во сите школи и факсови би ставил апарати за кафе/чај/наполитанки. Доколку има заинтересираност меѓу учениците би им ставил шкафчиња со клучеви за да си чуваат се што не треба да носат дома. Опрема, книги, лењири, дрн дрн.
Нови табли, клупи, столици се подразбира. Врати и прозори по дифолт.
На крај би променил и малку од менталитетот на сите оние кои таму поминуваат по 6-7 саати дневно. Малку од она сфаќањето ”Ај бе неее моја клупава ми е гајле” или ” ја прљам а чистачката нека чисти у вц”.....има уште али покасно.

Jakov напиша:
Прво и основно во сите школи и факсови би ставил апарати за кафе/чај/наполитанки. Доколку има заинтересираност меѓу учениците би им ставил шкафчиња со клучеви за да си чуваат се што не треба да носат дома. Опрема, книги, лењири, дрн дрн.
Нови табли, клупи, столици се подразбира. Врати и прозори по дифолт.
На крај би променил и малку од менталитетот на сите оние кои таму поминуваат по 6-7 саати дневно. Малку од она сфаќањето ”Ај бе неее моја клупава ми е гајле” или ” ја прљам а чистачката нека чисти у вц”.....има уште али покасно.

Ла ла ла лаааа
врати се во Гуууц ни ставија апарати за кафе, чај, млеко и не знам уште што!
Денес видов и телефон ни ставија!
Еееее напредни сме:icon_lol:

ГУЦ на времето беше престиж пустото сега последниве 10-15 години е кој се изгубил таму го бараат со чесни исклучоци. Али ете добро е барем имате апарат за кафе. Кога јас пред 4 години го предложив тоа таму ме направија будала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom