Ако бог го створил светот, кој го створил бог?

• Креатор на темата Креатор на темата CopyOfDeath
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ej epten dobra tema ama iskreno ako mislam ke se namislam epten i nema da mi tekne zosto nemam takva fantazija

Битно е за да им се докаже на некои луѓе дека не постои такво нешто ,Бог,.

Ви текнува на моментот кога луѓето биле многубошци??Си измислиле богови за да можат да си ги објаснат природните појави...и после некое време веќе ги оставиле тие богови и прифатиле дека има само еден...и зашто незнаеле како да си го објаснат создавањето на светот тоа му го префрлиле на бог...

Zasto mi e izbrisan komentarot?

Dobro, sfakam zasto mi e izbrisan. Rekov deka Chuck Norris go sozdal Bog, i mislevte deka se zezam. OK, priznavam deka se zezav, no delumno i bev seriozen. Chuck Norris e covek, a jas rekov deka toj go sozdal Bog, sto znaci deka covekot go sozdal Bog. I toa ne bilo koj covek, tuku nekoj sto sakal da gi kontrolira lugeto i da gi natera do slusaat se sto ke kaze so toa sto ako ne go pravele toa, demek Bog ke gi kaznel.

Абе човекот го создал бог. Му требало нешто за да верува во тоа и го создал бог. На почетокот верувал во животните како свето животно(или т.н. Тотемизам) подоцна почнале да веруваат во многу богови(многубошци станале), па за на крај им текнало што ќе им се многу богови кога можат да имаат само еден(тие од пределот на евреите биле изгледа најпаметни па тоа им текнало). Ние(човекот) е разумно суштество но не може без да верува во нешто. Не може да си ги објасни натприродните појави па верува во богови и други работи. Затоа цврсто се држам на фактот дека тоа што не можеш да го допреш или осетиш не постои(знам дека ќе ми кажете е како знаеме дека воздухот постои кога ни го гледаме ни го осеќаме но тоа е друга тема. Тоа го проучува хемијата) а тоа значи бог не постои. Никој досега ни го допрел ни го осетил бог и празно верува во тоа мислејќи дека тој постои.

Ete uste edna dupka vo hristijanstvoto (i vo drugi religii so veruvaat vo edna vozvisena licnost). Odlicna tema kojasto pokazuva deka NEMA GOSPOD. I se slozuvam so Saiya, nie ja sozdadovme iluzijata deka postoi nesto povozviseno od nas, LUGJETO!

hehehe

Za Bog ne moze da se zboruva nitu razmisluva:) Ako postoi toj e tolku sovrsen sto ne mozeme da go svatime ako ne postoi ne moze da doznaeme deka ne postoi. Ne se opteretuvajte so Bog tuku zivej te go zivotot ako postoi togas toa e toa sto toj saka vie da go pravite:)

Ako vi rechat: "Od kade idete?", kazete im: Od svetlinata doodevme, od mestoto kade svetlinata sama od sebe si proizleguva, sama e rodena i sama projavena vo svojot obraz. Ako vi rechat: "Koj ste vie?", kazete: Nie nejzini deca sme. Od ziviot Otec sme izbrani. Ako ve prashaat: "Koj e znakot vo vas na Otecot vi?", rechete im : Toj e Dvizenje i Pokoj!

...И? Деца сме на светлината? Ова е цитат од некаде или?
Doesn't make much sence.

i quit напиша:
Ako vi rechat: "Od kade idete?", kazete im: Od svetlinata doodevme, od mestoto kade svetlinata sama od sebe si proizleguva, sama e rodena i sama projavena vo svojot obraz. Ako vi rechat: "Koj ste vie?", kazete: Nie nejzini deca sme. Od ziviot Otec sme izbrani. Ako ve prashaat: "Koj e znakot vo vas na Otecot vi?", rechete im : Toj e Dvizenje i Pokoj!
И на крај ќе ви кажат па вие не сте нормални :pos:

Dzish напиша:
А зашо се замарате со вакви прашања? Шо е толку битно кој го створил бог?

Пак со не-замарање? Немора ни да се замараме да јадеме, и така ќе умреме?

Абсурди во врска со религијата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom