Divider
Seraphim
Ниту умен на умно прашање, нели Трилчо!
Ниче - бог е мртов!
Јас - Никогаш не ни живеел, постоел.
Ниче - бог е мртов!
Јас - Никогаш не ни живеел, постоел.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
dexter09 напиша:Во средно учевме за тоа како бил создаден животот. Како од најпрости едноклеточни организми по пат на приспособување на условите (еволуција) се формирале посложени организми. Се така до заедничкиот предок и на приматите(шимпанза горили орангутани човекот и др.) и на мајмуните кои денес постојат.
А за господ и за религиите. Што знам?!?! Може да се рече дека една вера е само плод на човековиот разум . Порано се случувале појави кои не можел како денес научно да си ги објасни па почнало да се верува во надприродни сили. Ова е едно објаснувајне. Но секогаш постои веројатност господ да постои , НЕ велам не.
Епа еве ти укажав дека токму прашањето е контрадикторно,а не било кој атрибут Божји.Господ е семоќен,а во Библијата нема ниту една противречност.KohlBass напиша:trilobite, super e se toa, samo sakav da ukazam na kontradiktornosta (edna od poveketo) vo biblijata, so toa sto se kazuva deka gospod e semoken.
trilobite напиша:Епа еве ти укажав дека токму прашањето е контрадикторно,а не било кој атрибут Божји.Господ е семоќен,а во Библијата нема ниту една противречност.
ivaa напиша:ja dadov vakava tema u filozofija i psihologija.Se vika dali ima nekoj sto e nad gospod?svarno i jas se prauvam ama ne mi doaga odgovorot...ako nas nekoj ne sozdal i e pomoken od nas(normalno),od toj so ne sozdal mora da ima pomoken od nego...........znam deka ne me svativte
Чорбаџи напиша:Znaci ulimativnoto, najgolemo sustestvo nad koe nema drugo, se vika Bog.