Problem so sigma 18-50 Err1

• Креатор на темата Креатор на темата Nikolaniko
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 март 2010
Мислења
24
Поени од реакции
6
Dali nekoj imal problem so Canon EOS, so problem "code error 1(connection between camera and lens is faulty, clean connections)
Vo mojov slucaj e najverovatno nekompatibilnost na stakloto so aparatot, ama bi sakal da slusnam i vasi iskustva, dokolku nekoj se "zanimaval" veke so ovoj problem. Eve sto se slucuva kaj mene:
Canon EOS 7D, so objektiv EF 70-200L f/4 IS USM raboti perfektno, medjutoa vcera zemav drug objektiv, za sekojdnevno "walk-arround" slikanje, Sigma 18-50mm f/2.8-4.5 i uspeav samo edna slika da slikam i pocna da mi go javuva gorenavedenot problem. "connection between camera and lens is faulty, clean connections". Aparatot e nov, nemam ni 100 sliki napraveno taka da konekciite sigurno ne se izvalkani, ama gi iscistiv za sekoj slucaj i od objektivot i na aparatot. Nisto ne se smeni :(
Najverojatno e problem so kompatibilnosta na objektivot, iako e praven za Canon, i bi ve zamolil dokolku ste imale slicni problemi da mi kazete sto ad pravam

Pozz

Dali nekoj imal problem so Canon EOS, so problem "code error 1(connection between camera and lens is faulty, clean connections)
Vo mojov slucaj e najverovatno nekompatibilnost na stakloto so aparatot, ama bi sakal da slusnam i vasi iskustva, dokolku nekoj se "zanimaval" veke so ovoj problem. Eve sto se slucuva kaj mene:
Canon EOS 7D, so objektiv EF 70-200L f/4 IS USM raboti perfektno, medjutoa vcera zemav drug objektiv, za sekojdnevno "walk-arround" slikanje, Sigma 18-50mm f/2.8-4.5 i uspeav samo edna slika da slikam i pocna da mi go javuva gorenavedenot problem. "connection between camera and lens is faulty, clean connections". Aparatot e nov, nemam ni 100 sliki napraveno taka da konekciite sigurno ne se izvalkani, ama gi iscistiv za sekoj slucaj i od objektivot i na aparatot. Nisto ne se smeni :(
Najverojatno e problem so kompatibilnosta na objektivot, iako e praven za Canon, i bi ve zamolil dokolku ste imale slicni problemi da mi kazete sto ad pravam

Pozz

Проба со тој другиот 70-200 пак да сликаш?

vidi dali ima update za firmware na teloto a isto taka za firmware na objektivot kaj mene na olimpusot i na objektivite im praev update

најверојатно до леќата е, пошто сите што не се канон објективи праат reverse engineering на леќите така да компатибилноста со поновите апарати некогаш е questionable, види дали постои некој начин да се апдејтува тоа чипот во леќата, иначе овакви проблеми со канонови леќи мислам дека не постојат

пиши што си направил

Пробај ја Сигмата на друг апарат дали ќе работ.
Ако и на другиот апарат не работи тогаш најверојатно ти е заглавена блендата.

Ja probav sigmata na Canon Rebel XTI i si raboti najnormalno :( Definitivno e problem so kompatibilnost bidejki teloto od 7D raboti odlicno so drugi Canon stakla.
Ke probam da najdam nekoj update za chipot na objektivot, ako ne ide ke moram da go vratam objektivot ili da go smenam za slicen od canon :toe:
Kako i da e, vi blagodaram mnogu za pomosta. Ke pisam sto sum napravil

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom