Spasen, povekje ne patish.... ne e strashno da umresh.
Ама кој рече дека е страшно? Зошто пишуваш неповрзани работи? Барем малку фокусирај се.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Spasen, povekje ne patish.... ne e strashno da umresh.
Izvini vo pravo si, na moment mi pobegna fokusot.... se zagledav vo drvata.... kolku e se prekrasno.... harmonija... balans.... cuvstvo na blagodarnost sho ovoj konchs eidznt voopshto postoi da go posvedoci sevo ova.... pa kolku i da trae.... fala i na tolku.....Ама кој рече дека е страшно? Зошто пишуваш неповрзани работи? Барем малку фокусирај се.
На сите прашања, одговорот е еден.Не ми одговори на ниту едно прашање. Најмногу ме интересира како знаеш дека твоите интерпретации на метафорите се точни? Како знаеш дека си доволно духовно созреан за да ги разбереш метафорите? Како знаеш дека не тресиш глупости кога ги интерпретираш метафорите? На еден лудак во лудница неовата реалност му е повеќе од реална, како знаеш дека не учествуваш во лудило и во метафорите од Библијата не наоѓаш тоа што сакаш да го најдеш?
На сите прашања, одговорот е еден.
Од самиот себе.
Пробај ти внатре во себеси да ги испитуваш емоциите, да се разделиш самиот себе и да се набљудуваш.
Измери колку тежи љубовта, колку промени доживуваш, врати се во утробата на својата мајка, засакај ја водата како што сакаш жена иако нема облик , мирис и вкус, а сепак те пере и ти ја гаси жета.
Но да не и замериш што тоа го прави на секој маж.
Не барај со очите и разумот, барај со духот.
Има консензус кај тие лудите како него(тебе), кај овие како Наполеон немаЗначи да резимираме, едиствениот сведок на вистинитоста на ТВОЈАТА интерпретација на метафорите си ТИ самиот, така?
Ти си тој што реши дека писанијата во Библијата се метафори, ти одлучи дека твојата интерпретација е точна, и ти си гарант за тоа?
Како ова се разликува од некого кој сам за себе тврди дека е Наполеон? Како да го разликуваме твоето лудило од неговото и да кажеме дека ова твоето не е лудило ?
Тргни од позиција на човек.Значи да резимираме, едиствениот сведок на вистинитоста на ТВОЈАТА интерпретација на метафорите си ТИ самиот, така?
Ти си тој што реши дека писанијата во Библијата се метафори, ти одлучи дека твојата интерпретација е точна, и ти си гарант за тоа?
Како ова се разликува од некого кој сам за себе тврди дека е Наполеон? Како да го разликуваме твоето лудило од неговото и да кажеме дека ова твоето не е лудило ?
Тргни од позиција на човек.
Од исто место сме дошле, исти промени и емоции доживуваме, водата ни дава живот и смртта неизбежно ќе ја вкусиме.
Дојди до таа позиција и ќе разбереш дека термините ТИ или ЈАС , МОЈА или ТВОЈА непостојат.
И сам за себе нема тврдиш дека си некој , бидејќи постојано ќе си го поставуваш прашањето "кој сум јас".
Престани да се преправаш нешто што не си.
Poaktivna ti e levata hemisfera pa si skroz logicar 1001110 samo, alf ima troa poetski izraz za da opishe neshto oti ja ima i desnata, znaci esnostavno moze da se kaze deka ti nemash aparat za da go vospriemish i se identifikuvash.ОК. Тука е моментот кога престанувам да дискутирам со ликови кои се склони кон религија и мистика. Едноставно нивните реченици престануваат да имаат било каква смисла.
Голем кур дали си знаел оти пратам, или не. Глеј што си пишал.Znaef deka pratish.
Lj.
Разгледај ја темата Законот на Телема, се има зборувано за ова... исто и на мојот блог има за ова... да не се повторуваме...Хепта шо вељат телемана на тема-Шо после смртта?Како стојат работите во save and exit и обратно?
Na koja strana potocno? Telema temata ima 300 i neshto strani.Разгледај ја темата Законот на Телема, се има зборувано за ова... исто и на мојот блог има за ова... да не се повторуваме...
Sakash da kazesh deka ne samo sho moderira na podforumov i odzema pravo na slobodna komunikacija, ...nego pravi i nelojalna konkurencija so upatuvanje na klientite na kajgana kon negoviot blog?Na koja strana potocno? Telema temata ima 300 i neshto strani.
Razmisluvam i jas na blog, dali go imash monetarizirano? Gledam prenasocuvash soobrakjaj natamu.
Lj.
Mislam deka toa go pravi mnogu veshto.Sakash da kazesh deka ne samo sho moderira na podforumov i odzema pravo na slobodna komunikacija, ...nego pravi i nelojalna konkurencija so upatuvanje na klientite na kajgana kon negoviot blog?
Negovata diskusija na podfurumov religija se sveduva na..idi na mojot blog....
Lj...