Дали си спасен?!

• Креатор на темата Креатор на темата VasilK
  • Време на започнување Време на започнување
за кого и философско-математичките нелогичности се сами по себе вистинити.

за какви нелогичности станува збор ?
наброј неколку .

филозофија е едно а математика е друго

филозофијата има разни правци
а математиката е егзактна , конкретна прецизно дефинирана , еднозначна ...логична

Верата верува и се потпира на богооткриените вистини, а умот мудрува и сака да го дознае она кое веќе е објавено како вистина.

кое е веќе објавено како вистина ?

има негде шеми во библија како се прави радио , телевизор . шпорет .....

боготкриени вистини ??????????

дека како велиш ..верата верува .............значи ПРЕТПОСТАВКА без било какви докази него онака безвезе ..кому иде ....

Моите очи така гледаат, и се осеќа кога некој кажува нешто дали е вистина или не. Јас верувам и су мсигурен дека бог не еден и дека е тоа вистина и дека вие сте погрешно учени дека бог е еден. Се додека така верувате дека бог е еден му служите и му се поклонувате на сатаната.

???????????????????
што сакаше да каже писателот ?

на македонски молам ако може да се одговори .

- веќе посочив една нелогичност (нелогичност според умот), а тоа е Троединоста Божја.

- еве ти уште неколку „нелогичности„ (нелогични за умот, разбира се): како може Бог отсекогаш да постои, или, како може Бог од ништо да создаде нешто, т.е. се видливо и невидливо, или, како е можно да постојат и нематеријални/невидливи битија, или, како е можно Христос да се роди без биолошки татко, или, како е можно Христос да воскресне веќе мртов човек, или, како е можно Христос да воскресне, иако бил мртов 3 дена, или....ај, доста ти се нелогичности за денеска.

- Вистината веќе е објавена: Он, Христос Богочовекот, Сам по Себе е објавена Вистина, потврдена од Отецот и Духот Свет, а Неговите вистини се забележани во Писмото и искуствено докажани преку животот од и во Црквата.

- веќе посочив една нелогичност (нелогичност според умот), а тоа е Троединоста Божја.

тоа е грчка измислица која вие сте им ја украле

нема таква работа во библија

Марко: 12:32 И книжникот Му рече: „Добро, Учителе, кажа според вистината дека Бог е Еден, и нема друг освен Него,

1 Тимотеј: 2:5 Зашто Бог е Еден , и Еден е Посредникот меѓу Бога и луѓето: Човекот Христос Исус,

- Вистината веќе е објавена: Он, Христос Богочовекот,

уште една грчка измислица

не е Богочовек туку Човек

еве :
1 Тимотеј: 2:5 Зашто Бог е Еден , и Еден е Посредникот меѓу Бога и луѓето: Човекот Христос Исус,

-

- еве ти уште неколку „нелогичности„ (нелогични за умот, разбира се): како може Бог отсекогаш да постои, или, како може Бог од ништо да создаде нешто, т.е. се видливо и невидливо, или, како е можно да постојат и нематеријални/невидливи битија,

кој докажал дека воопшто постои а нели пак отсекогаш дека постоело битие Бог ?

кој докажал дека било што создал некој виртуелен лик наречен бог ?

откај знаеш дека постојат невидливи битија ....може станува збор за психолошко пореметување .

Биди ми поздравен, здрав и жив, а еден убав ден, глеј да бидит троа порано, ќе ти текнит, ај ти....

И тогаш, кога ќе ти текнит, ќе увидиш во која заблуда си живеел до тој моменат, разбираш...

Биди ми поздравен, здрав и жив, а еден убав ден, глеј да бидит троа порано, ќе ти текнит, ај ти....

И тогаш, кога ќе ти текнит, ќе увидиш во која заблуда си живеел до тој моменат, разбираш...

мене барем видот ми е добар

читам како што пишува

Вие за жал ниту до тоа ниво неможе да стасате

ниту на очите неможе да си поверувате :pos:

дека како велиш ..верата верува .............значи ПРЕТПОСТАВКА без било какви докази него онака безвезе ..кому иде ....

???????????????????
што сакаше да каже писателот ?

на македонски молам ако може да се одговори .

Па еве на приемр бидејќи си ти атеист тоа е исто како неврник или како што е ѓаволот, сатаната. Кога ти пишуваш овде против бога и против религијата твоите постови зрачат со иста така евергија како кога викаат и веруваат дека бог е еден.

Па еве на приемр бидејќи си ти атеист тоа е исто како неврник или како што е ѓаволот, сатаната. Кога ти пишуваш овде против бога и против религијата твоите постови зрачат со иста така евергија како кога викаат и веруваат дека бог е еден.

... и таа енергија (светлинска) е во директна поврзаност со контрасотот и сјајот на мониоторот пред кој седиш. :smir:

Како ви се троши време за вакви глупости бе ОТИДЕ И МЛАДИНА И СЕ У ПИЧКУ МАТЕРИНА!!!

Премногу WOW играте. И јас бев таков, ама фамилијата, пријателите, стучните лица и институциите се тука да ви помогнат. Треба многу воља и труд.

... и таа енергија (светлинска) е во директна поврзаност со контрасотот и сјајот на мониоторот пред кој седиш. :smir:

хахаха :smir: Не шала на страна, факт е дека постои позитивна енергија и негативна. Еве на приемр постовите на MIKI1 се позитивни без разлика дали се сложуваме и сме истомисленици во тоа дали е бог еден или е тројство. тоа ми е мене поентата и верувам дека сум во право.

хахаха :smir: Не шала на страна, факт е дека постои позитивна енергија и негативна. Еве на приемр постовите на MIKI1 се позитивни без разлика дали се сложуваме и сме истомисленици во тоа дали е бог еден или е тројство. тоа ми е мене поентата и верувам дека сум во право.

Да, у право си. Позитивно влијаат на мене. Често знаат да ме насмеат.

... и да. Каква е таа негативна енергија. Другар, кога уптребуваш поим енергија, треба малце од малце да знаеш што е тоа. Не сум сигурен (сум заборавил, одамна сум учел), но мислам дека енергијата неможе да има негативна вредност.:toe: Поправете ме ако не сум у право. А доколку сум у право, не ти држат вода фактиве.:)

Да, у право си. Позитивно влијаат на мене. Често знаат да ме насмеат.

... и да. Каква е таа негативна енергија. Другар, кога уптребуваш поим енергија, треба малце од малце да знаеш што е тоа. Не сум сигурен (сум заборавил, одамна сум учел), но мислам дека енергијата неможе да има негативна вредност.:toe: Поправете ме ако не сум у право. А доколку сум у право, не ти држат вода фактиве.:)

Како бе не може да има негативна и позитивна енергија? Абе сега не зезај па не си ваљда до толку дете да не разбираш и да не си го осетил тоа?

Иначе за твоја информациај се е створено од енергија, и секоја маетрија си има своја енергија на оваа палнета. И затоа лошите луѓе не за џабе ги викаат негативци :smir:

Па еве на приемр бидејќи си ти атеист тоа е исто како неврник или како што е ѓаволот, сатаната. .

?????????????????????????

глупости невидени .
атеист неверува во нешто што е недокажано .
додека како што пишува во библија ЃАВОЛ САТАНА е ВЕРНИК ..нели се знаат со бог
нели ....сатаната -џаоло бил избркан од рајо-т ОД НЕГОВИО тате = Бог
значи се познаваат сас бога

атеист неверуе во бог или џаол сатана ...........се деодека не се докаже нивното постоење .

Кога ти пишуваш овде против бога и против религијата твоите постови зрачат

ам тоа не ме праи џаол сатана

баш напритив атеистите не ја кршат заповедта ..не го спомнуат име господово напразно

( и неможат оти е недефиирано )

а токму вас религиозните ве пишува дека се лигавите со слткоречивост уствари ЛАЖЕТЕ сушите Ве пишуе дека сте сатанисти

еве :

2 Коринтјани: 11:14 И не е чудно, зашто самиот сатана се преправа во ангел на светлината.

религиите измислуваат лукави бајки - прикаски драпешници

2 Петрово: 1:16 Зашто кога ви ги објавивме силата и доаѓањето на нашиот Господ Исус Христос, ние не следевме лукаво измислени бајки,

атеистите НЕ ИЗМИСЛУВААТ никакви бајки прикаски за никакви богови
и не дозволуваат релиозните драпајгазовци да ги доведат во заблуда

Ефесјани: 4:14 за да не бидеме веќе деца, кои ги лулее и ги носи секој ветар на науката, што - со човечката измама и лукавство - доведува до итро измислени заблуди.

релгииите шират злоба омраза

1 Коринтјани: 5:8 Затоа треба да празнуваме не со стариот квас, ниту со квасот на злобата и лукавството, туку со бесквасниот леб на искреност и вистина.

претставата за малите бедни злобни луѓе наречени верници-религиозни ги пишува- е дадена и во новиот завет

еве :

Марко: 7:22 кражби, лакомства, лукавства, пакости, разузданост, око лукаво, богохулство, гордост, безумство.

Римјаните: 1:29 исполнети со секаков вид неправда, расипаност, алчност, зло; полни со завист, убиства, расправии, лукавства, подмолност; озборувачи,

.
.

затоа помеѓу атеистите и религиите и верите постои

Лука: 16:26 Освен тоа, меѓу нас и вас поставена е ГОЛЕМА БЕЗДНА, така што ни оние кои би сакале да преминат оттука при вас - не можат; ниту пак да преминат оттаму при нас.’

ГОЛЕМА БЕЗДНА= БЕСКОНЕЧНО ДЛАБОКА ВЕЧНА .........НЕДОВЕРБА

како кога викаат и веруваат дека бог е еден.

ЕДЕ па шо

луѓето СИ ВЕРУВААТ на очите

така си пишува и во Библија и во Куран дека има еден бог ( нема тројца )

сеа тоа што ти-вие немате капацитет да си верувате на очите ..е ваш проблем

Ајде, конечно, да се вратиме на темата па би запрашал: кој од Вас, форумџиите, ќе го наведе магичниот рецепт, со кој уште сега, дур е жив, и тоа онака, огревовен, непокајан, острастен, похотен, горд, суетен ( и тн...), а сеуште присутен во отпаднатиов материјален Свет, веќе успеал да се спаси!???

?????????????????????????

глупости невидени .
атеист неверува во нешто што е недокажано .
додека како што пишува во библија ЃАВОЛ САТАНА е ВЕРНИК ..нели се знаат со бог

хаха Значи ѓаволот или Сатана е верник? хаха ова прв пат слушам се гледа дека си изгубен. Самиот збор не-верник се кажува што има да ти објаснувам повеќе. Затоа и живеат надвор од словото божје и од нивните заповеди. Затоа ти не - веруваш за да си речеш не постои господ бог ќе си правам што сакам и како сакам ќе живам и нема да има казна затоа што така живеам. Епе еден ден твоето безаконие ќе те стигне и ќе се сопнеш од аголот што го отфрли.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom