Мување на прв поглед

• Креатор на темата Креатор на темата nikola_kico
  • Време на започнување Време на започнување
Што има грешно да се муваш со некој од прв пат?Во стил лесен/на ќе си?Абе ајде.
Ако ми се мува, сакам да си ја задоволам желбата, ќе се мувам.
Демек светот ќе пропадне ако се муваме сите од прв пат:wink:.

Има грешно, многу. Да, ако од прв пат се подадеш, експресно ќе се стекнеш со репутација дека си лесна до немајкаде. Не велам дека си или не си, не сум тука да судам, кажувам само како изгледа чинот на мување од прво гледање пред поширокиот аудиториум... Друго е започнување на врска од прв пат, поготово ако за тоа е претходно разговарано или постоеле индиректни или директни најави. Ама мување од прво гледање, на пример во дискотека или кафуле ако ти се засвиѓал некој, е тотално ниско и безморално. После јавно соголување, то е најбрзиот начин да стекниш репутација на лесна девојка, без морал, без карактер и по нашки речено „радодајка“ или „кој фтаса ја опчекори“. Ми се десило и мене од прво гледање да се десит такво нешто, но со девојка со која пред то имаше „најави“ дека би можело да биднит нешо такво.

И да, во право си, ако женска шара вака по машки, лесна е... А ако машкото наоѓа вакви лесни женски на секое, алал да му е, шо да му речам. :helou:

Има грешно, многу. Да, ако од прв пат се подадеш, експресно ќе се стекнеш со репутација дека си лесна до немајкаде. Не велам дека си или не си, не сум тука да судам, кажувам само како изгледа чинот на мување од прво гледање пред поширокиот аудиториум... Друго е започнување на врска од прв пат, поготово ако за тоа е претходно разговарано или постоеле индиректни или директни најави. Ама мување од прво гледање, на пример во дискотека или кафуле ако ти се засвиѓал некој, е тотално ниско и безморално. После јавно соголување, то е најбрзиот начин да стекниш репутација на лесна девојка, без морал, без карактер и по нашки речено „радодајка“ или „кој фтаса ја опчекори“. Ми се десило и мене од прво гледање да се десит такво нешто, но со девојка со која пред то имаше „најави“ дека би можело да биднит нешо такво.

И да, во право си, ако женска шара вака по машки, лесна е... А ако машкото наоѓа вакви лесни женски на секое, алал да му е, шо да му речам. :helou:
Колку е само глупо машкото што си дозволува да има нешто со некоја таква лесна девојка.

Колку е само глупо машкото што си дозволува да има нешто со некоја таква лесна девојка.

Иронија беше то фалењето на м’шкото. Колку шо е таа лесна шо се подава на секој, толку е и тој глуп шо од толку риби со неа се закачил.

Па е, и можи да си добие една многу неизлечива и гадна болест.

Тој дозволува да има со неа само - мувањето и толку:wink:
Уште полесно машко ќе биде ако продолжи да речеме врска со таквата за која добил впечаток дека е лесна. Да, тогаш и машкото е глупаво.
А тек да знаеш она па што помислела за тебе.
Аман со размислувањава од пред Христа,лесна била девојката ако се измувала од прва,а дечково цвеќе за мирисање демек.А уствари па кои сте вие па да судите некоја дали е лесна или не?Ај глејте си тука вашите животи.

Многу светци и светици имало на форумов бе.
Гледам ова се однесуваше и до мене, ама еве не велам ништо затоа што гледам bebush те насскала да реплицираш.
Ама еве и простувам и неа за ваквото размислување, има само 18 години:wink:

Твое мислење си е тоа.Неможам да го сменам и да сакам.Јас правам како што мене ми одговара, пак ќе напоменам.Доколку ми се свиѓа некој во дискотека зашто да не напраам нешто со него?Што ми е гајле каква репутација ќе ме бие отпосле ако си отидам задоволна на крај.Инаку, да алал да им е на машките, "фраери" големи испаѓаат ако смуваат некоја или повеќе во една вечер, ама затоа после ќе го зборат наредните денови, ех, се смува со лесна типка:).
ЕДИТ:Дизајр веќе го кажа она што го мислев:wink:.

Твое мислење си е тоа.Неможам да го сменам и да сакам.Јас правам како што мене ми одговара, пак ќе напоменам.Доколку ми се свиѓа некој во дискотека зашто да не напраам нешто со него?Што ми е гајле каква репутација ќе ме бие отпосле ако си отидам задоволна на крај.Инаку, да алал да им е на машките, "фраери" големи испаѓаат ако смуваат некоја или повеќе во една вечер, ама затоа после ќе го зборат наредните денови, ех, се смува со лесна типка:).

А заш да не се пофали дек го натопил мачоро? :icon_lol:

Како прво и основно нешто што не е јасно у темава,не е првиот што ќе го најдеш туку некој кој ти се завиѓал вечерта кога си излегла и сакаш да имаш нешто со него.

Знам што е работата, сфатив, ама сепак, помалку очајно делува таа постапка за мене и не ја практикувам. Се имам мувано ама со луѓе што ги познавам. Така со некој што ќе го видам еднаш, колку сака нека ми се допаѓа, не правам ништо. Од кај го знам што човек е? Денес потребни се и мерки на претпазливост, не е само залетај се по првиот што ќе ти се допадне. :)

А нели е најубаво одма кој ќе го добиеш од одма тоа што го сакаш?
Зошто да пропуштам шанса за сметка на тоа “еј не го познавам“,или па “некако ич не се потрудив околу овој“.

Сакам? Не можам да засакам некој од прв поглед. Јас кај машко не гледам само како изгледа, туку важен ми е и пристапот и карактерот, персоналитетот, така да попрво би направила 2-3 реченици муабет со него пред да се одлучам на такво нешто. Со некој што не го познавам, тоа ми е шлапање на празно и не ми прави никаков мерак.

Твое мислење Дизајр, мене едноставно не ми се допаѓа тоа како што кажав погоре и крај:) :smir:

Тој дозволува да има со неа само - мувањето и толку:wink:
Па исто е и од нејзина страна,да не случајно вие машкиве мислите дека некоја планира брак со вас при муавње?
Гледам ова се однесуваше и до мене, ама еве не велам ништо затоа што гледам bebush те насскала да реплицираш.
Ама еве и простувам и неа за ваквото размислување, има само 18 години:wink:
Искрено,нема мене кој да ме “с’ска“ да пишувам нешто на форум.Ако бебуш сакала нешто да каже нека си го каже у нејзино мислење,не сум јас ни гласник ни говорник на никого.

Абе тебе може да ти одговара и на тротоар да се вработиш, за професии и мислења не сакам да те терам да менуваш. Ако ти се свиѓа, мувај си се, само ко ќе се заљубиш во некој од нив, а нема да ти возвратит пошо веќе ќе бидиш општопозната како лесна цура, ќе ти е криво шо не си мислела порано на твојата репутација пред спротивниот пол.

И да, Дизајр го кажа она што ти го мислеше, кога ја натера на мсн пред тро. Ногу мразам кога некој ги води моите битки место мене, за тебе не знам.

А заш да не се пофали дек го натопил мачоро? :icon_lol:
Јас немам ништо против тоа, нека прави што сака.Но, зар вие машките мислите дека само кај вас се одвиваат таквите муабети од стилот: "еј човече вчера смував една, ептен беше лесна, од прва дури".Грешка сте, не се одвиваат само кај вас.Кај нас има некои слични:wink:.

Од кај го знам што човек е?
Епа работата е што најчесто и не не интересира што човек е зошто муавње за еднаш е :)

Сакам? Не можам да засакам некој од прв поглед. Јас кај машко не гледам само како изгледа, туку важен ми е и пристапот и карактерот, персоналитетот, така да попрво би направила 2-3 реченици муабет со него пред да се одлучам на такво нешто. Со некој што не го познавам, тоа ми е шлапање на празно и не ми прави никаков мерак.
Сакање не ми беше у смисла љубов,туку нешто што го посакуваш во моментот.
Твое мислење Дизајр, мене едноставно не ми се допаѓа тоа како што кажав погоре и крај:) :smir:
Јес офкорс :back:

Абе тебе може да ти одговара и на тротоар да се вработиш, за професии и мислења не сакам да те терам да менуваш. Ако ти се свиѓа, мувај си се, само ко ќе се заљубиш во некој од нив, а нема да ти возвратит пошо веќе ќе бидиш општопозната како лесна цура, ќе ти е криво шо не си мислела порано на твојата репутација пред спротивниот пол.

И да, Дизајр го кажа она што ти го мислеше, кога ја натера на мсн пред тро. Ногу мразам кога некој ги води моите битки место мене, за тебе не знам.
Toa e финтата кај мувањето.Тоа што е САМО мување.Е сеа, ако некоја наивна девојка подоцна се заљуби или слично, нејзина работа, јас не сум од тој тип:wink:.
За болдираното не коментирам, некако прениско ми е.

А ја ќе ве замолам мене да не ме мешате у ваши шпански серии,а кажав и претходно дека не може некој да ме натера да пишувам место него на форум од мој јузер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom