Proxy и апликации за proxy

• Креатор на темата Креатор на темата RICK
  • Време на започнување Време на започнување
deXterche напиша:
Како што е работата? Исклучи Hide IP и ќе ти се врати старата IP адреса. Hide IP ти го доделува Proxy-то на сите browser-и.

Не те разбрав добро sorry. Оди tools>preference картица advance и избери proxy servers таму штиклирај Use automatic proxy configuration. Би требало да ти фати после proxy-то.

deXterche напиша:
Не те разбрав добро sorry. Оди tools>preference картица advance и избери proxy servers таму штиклирај Use automatic proxy configuration. Би требало да ти фати после proxy-то.

Nema gajle izvineto i nekoko se snajdov pa sea sum na proxy preku opera

ja go turiv hide ip platinum i mi dodeli proxy ama pa mi ja pojavuva mojata adresa so da praam

VORTEX напиша:
ja go turiv hide ip platinum i mi dodeli proxy ama pa mi ja pojavuva mojata adresa so da praam

Оди на оваа страна со уклучено proxy и види дали е proxy адресата или твојата од твојот интернет провајдер.

www.myipaddress.com

Инаку чисто информативно ако користиш Hide IP додека работи програмчето имаш proxy во Internet Explorer откако ќе го исклучиш ти се исклучува и proxy.

Dobra strana za testiranje na proxy http://www.whatismyipaddress.com/
Ti kazuva dali koristis proxy i koja ti e vistinskata IP adresa. Koristenje na proxy ti obezbeduva nekoja golema anonimnost. Tvojata vistinska IP adresa moze da se doznae i pokraj toa sto koristis proxy. Podobro e da se povrzes preku poveke proxy odnosno Proxy Chaining.

Абе знае ли некој, адреси од бугарски прокси сервери?

krusha03 напиша:
Абе знае ли некој, адреси од бугарски прокси сервери?
88.80.134.221:3128 elite proxy Bulgaria (Cherven)
85.217.137.138:8080 elite proxy Bulgaria (Tarnovo)

Ги најдов овие ама не работат

Може ли да се најдат македонски прокси адреси? Порано имав некои ама више не работат.

Дајте некој добар бесплатен прокси сервер, од било каде (по можност америка/британија/индонезија)

hidemyass.com ти е добар, мислам вака беше адресата побарај на google.

А некој што се сетира на самиот браусер? По можност да не е спор и да ги чита вчитува сите слики, банери и слично.

hidemyass.com ти е добар, мислам вака беше адресата побарај на google.
сеа глеам сервер листа, али некако спори ми изгледаат сервериве
ае ќе видиме, може и до мојот нет е :)

--- надополнето ---

А некој што се сетира на самиот браусер? По можност да не е спор и да ги чита вчитува сите слики, банери и слично.
Па има листа на hidemyass.com
од таму ти го дадов тој

hidemyass.com е прилично спор ама ипак се работи за прокси што во главно е предвиден за привремен или краткотраен преглед на веб содржина а не на постојано.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom