Proxy и апликации за proxy

• Креатор на темата Креатор на темата RICK
  • Време на започнување Време на започнување
Oasys и останатите, направена е една тема за proxy, апликации за proxy и прашања и побарувања на proxy-ја така да од сега оваа тема ќе биде наменета за тоа.

Абе ко ќе го активирам Hide Id Platinum 2.6 кажува дека ја сменила IP адресата а кога ќе проверам на http://www.whatismyip.com/ ми ја дава истата?!?! Првите дена ко го инсталирав Hide Id Platinum 2.6 беше OK ама сега ме заебава

deXterche напиша:
Абе ко ќе го активирам Hide Id Platinum 2.6 кажува дека ја сменила IP адресата а кога ќе проверам на http://www.whatismyip.com/ ми ја дава истата?!?! Првите дена ко го инсталирав Hide Id Platinum 2.6 беше OK ама сега ме заебава
Вебстраната www.whatismyip.com е изменета и сега ја прикажува само вистинската IP, а не и proxy адресата, пробај на оваа вебстрана.

436053 напиша:
a ako имам статичко Ip дали ке можам со тоа програмче да напраам нешто?
Да, нема врска дали е статичка или динамичка IP адресата.

Не бе vardarce не ми ја смена, незнам што е проблемов:(

Абе го напишав кодот за да ја имам full верзијата. Ама стварно незнам, супер работаше до пред некое време, во интернет опции кажува дека оди преку proxy конекцијата. Незнам што е работата :(

A, dali preku Proxy i preku Hide IP Platinum vrskata za na internet e pospora?

E pospora malce, zavisi kakvo proxy ke ti dodeli

vardarce напиша:
Oasys и останатите, направена е една тема за proxy, апликации за proxy и прашања и побарувања на proxy-ја така да од сега оваа тема ќе биде наменета за тоа.
@VARDARCE, ako, se razbira deka Vie si najdobro znaete okolu organizacijata na forumot, nego ja se izvinuvam ako ne sum trebal da pocnuvam nova tema okolu ova. Se nadevam - nema da mi zamerite... A za moite "dilemi", ke ima li nekoj sto go isproba toa so prasav, oti gledam uste nema odgovor? (Otvoranjeto na portite preku proxy i slicnite navedeni programi - i sigurnosta na kompjuterot od druga strana...) Fala i pozdrav.

Па Oasys колку што знам е доста сигурно со Proxy џабе не се вика анонимно сурфање, е сега Proxy-то отвора портa бидејќи кога ти доделува IP изгледа вака некако 125.25.223.15:833 е сега то што е после двете точки уствари ти е портата која што ја отвора, ама не е страшно:)

Абе ако некој хакер науми да ти влезе, многу лесно ке ти го нападне комјутерот. Нема нешто да ти земе што би му користело, освен ако имаш пасворди на кредитни картички.

dobro ja instalirav toa hide ip i mi dodeli proxy preku internet explorer tamam si raboti mi ja krie ip a preku opera si ostanuva istata

sto e rabotata

Како што е работата? Исклучи Hide IP и ќе ти се врати старата IP адреса. Hide IP ти го доделува Proxy-то на сите browser-и.

e pa valjda ima opcija da namestis i za drug prebaruvac da mesti proxy avtomatski

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom