Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Во врска со листата на BBC. Зарем од 100 филмови немаше место за Prestige, Machinist, Infernal Affairs, Donnie Darko, Mystic River, Batman Begins и уште неколку? :)

Врска нема листата, не е ни достојна за дискусија. Не знам што толку се потресувате. :)

Туку вчера на кино што ми се случи...
Седнува пред мене пар, накај 25-30 беа години.
Почнува Аrrival, од озбилен поозбилен филмот.
Абе овој кога зема на обични муабети да се смее ко ситком да гледа.:sramezliv: И тоа кикотење, гласно човече два реда околу него слушаа.:гомце: Абе 20 пати се изнакикоти.
Боже сачувај, во филмот нема една едина шега...
Мислам, како може да се убиеш од смеење на ова:
-Не знам и јас што се случува, колку знаеш ти, знам и јас...
И овој си викам женска има....

Врска нема листата, не е ни достојна за дискусија. Не знам што толку се потресувате. :)

Туку вчера на кино што ми се случи...
Седнува пред мене пар, накај 25-30 беа години.
Почнува Аrrival, од озбилен поозбилен филмот.
Абе овој кога зема на обични муабети да се смее ко ситком да гледа.:sramezliv: И тоа кикотење, гласно човече два реда околу него слушаа.:гомце: Абе 20 пати се изнакикоти.
Боже сачувај, во филмот нема една едина шега...
Мислам, како може да се убиеш од смеење на ова:
-Не знам и јас што се случува, колку знаеш ти, знам и јас...
И овој си викам женска има....
виш хумор брад, не го разбираш. :D

Во врска со листата на BBC. Зарем од 100 филмови немаше место за Prestige, Machinist, Infernal Affairs, Donnie Darko, Mystic River, Batman Begins и уште неколку? :)
Го има Batman Begins :)

Не сум Миле али повели и другпат :D

Вчера заборавив да го спомнам краткиот на Дизни Inner Workings, пред Моана го пуштаат, одличен... Во инсајд аут имаше борба на човечињата во мозокот, а сеа имаше борба меѓу органите.. и само за тој ќе вредеа парите, Моана испадна бонусот, обавезно во вочлиста[DOUBLEPOST=1480692705][/DOUBLEPOST]
побрзај, поезија во движење.. и ја го планирам да му ја проверам 10ката од пред неколку години
Inner Workings влезе во кратката листа од 10 кратки анимирани кои ја продолжија трката кон Оскарот. Од нив уште и Piper и Borrowed Time може да се ѕирнат по нетов. Убави, двата. Препорака!

да, баш него треба да го прашаш

Јас длабоко се извинувам поради тоа што не ја следам темата редовно, а воедно и нивната преписка околу квалитетот на филмот.
Прости ми.

@whatto

Имај и ти убава вечер. :)

@Џонтра Волта

Сериозно 6-ка на Full Metal Jacket? (n)

Последно уредено:
Сериозно 6-ка на Full Metal Jacket? (n)
Да, и секој ден би му ја давал истата оценка.
Еден од најдосадните филмови што сум ги гледал заедно со Apocalypse Now и Spotlight. Една третина од филмот ми беше интересна само, тој дел кај што урлаше тој генералот и толку, после рак фатив.

Исто и Apocalypse Now, овој па цел беше досаден, не знам на што целеше филмов искрено, полипи фатив.

И уште нема некој да објасни што е тоа толку ремек-дело у овие два филма. Или пошто се на Стенли Кјубрик односно Форд Копола под дифолт мора да бидат мега јаки и ремек дела.

Да, и секој ден би му ја давал истата оценка.
Еден од најдосадните филмови што сум ги гледал заедно со Apocalypse Now и Spotlight. Една третина од филмот ми беше интересна само, тој дел кај што урлаше тој генералот и толку, после рак фатив.

Исто и Apocalypse Now, овој па цел беше досаден, не знам на што целеше филмов искрено, полипи фатив.

И уште нема некој да објасни што е тоа толку ремек-дело у овие два филма. Или пошто се на Стенли Кјубрик односно Форд Копола под дифолт мора да бидат мега јаки и ремек дела.

Можеби имаш впечаток дека филмот е досаден, бидејќи е неконвенционален, нема конвенционален завршеток, ниту ги следи стандардните филмски норми.

Следен пат пошироко, а сега: филмот е генијален бидејќи Кјубрик хируршки точно ги има детектирано аномалиите на американското општество и американската политика во целост, манифестирајќи гадење од директниот нивен производ, војната. Преку иронијата како изразно средство, тој ја покажува, на крајот од денот, нивната тотална апсурдност и бесмисленост.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom