Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Добар е Lucy?
Вакви прашања ми се тапа пошто сепак се работи за вкусови.
Филм што сите го фалат на фејсбук не мора да значи дека е добар :D
Исто како и филм што сите го фалат на форумов не значи дека е добар :D

Мене лично не ми беше ептен добар..
Ако немаш попаметна работа глеј го, во спротивно не пропушташ ништо многу.
Исто така ептен е краток. 80 мин. само трае.

Ама ова мене ак ме најдовте...тебе можеби поинакво мислење ќе ти остави филмов :)

Sin.City.A.Dame.to.Kill.For.2014.1080p.BRRip.H264.AAC.MP4.Raven

6.png

:cool:

Ida е феноменален филм, чекор погоре од се друго номинирано.
Но оскар најверојатно ќе земе Mommy. :/
Јас многу очекувам од Mommy, си ги гледал другите на Долан? Јас пред некој ден ги гледав Laurence Anyways и Heartbeats, а пред 2-3 недели "Tom at the farm" кој некако нај ми легна, баш онака уметнички филм, иако и другите два беа солидни. Него за последниов има доста добри критики.

Јас мислам оскарот оди или кај Ида (прекрасен филм) или кај турскиот Winter Sleep, а може да изненаде и Force Majeure, инаку мислам дека не е така јака конкуренцијата како лани, али ќе видиме.

Јас многу очекувам од Mommy, си ги гледал другите на Долан? Јас пред некој ден ги гледав Laurence Anyways и Heartbeats, а пред 2-3 недели "Tom at the farm" кој некако нај ми легна, баш онака уметнички филм, иако и другите два беа солидни. Него за последниов има доста добри критики.

Јас мислам оскарот оди или кај Ида (прекрасен филм) или кај турскиот Winter Sleep, а може да изненаде и Force Majeure, инаку мислам дека не е така јака конкуренцијата како лани, али ќе видиме.
Само I Killed My Mother го иам гледано кој му е нешто како автобиографија и Heartbeats, другo не. Ќе прерасне дечкото у доста добар режисер, само да не скрене у некој лош хипстерски правец, незнам што ќе излезе од Mommy ама не ми стои дека ќе биде филм за сексуална ориентација како шо му е сето претходно.
Навивам за Ida јас.[DOUBLEPOST=1413076459][/DOUBLEPOST]
не

Го гледав The Grand Budapest Hotel. Свршив на симетријата во филмот. Многу придавки. Интересна приказна. Очекував нешто друго.

После толку време, конечно да ги изгледам Godzilla и Winter Soldier. Колку и да го сакам првиот дел, бледнее во споредба со вториов, а ми е меѓу топ 3 superhero филмчиња of all time, сосема заслужено. За Годзила немам зборови :D.

Глеав и едно интересно sci-fi парче кое иако ми остави мешани чувства сепак би гo препорачал некому да го гледа.

Ок си е бе Грандот, онака лежерен филм, барем естетски нашминкан нека сиби мајката.
Приказната онака беше :)

Eyes Without A Face (trailer)

Јас ова гледав деновиве. Забеган филм, несекојдневна тематика, со една од најкрипи сцените ever. Целата атмосфера и амбиент во филмот се некако забавени, слоумоушнски мрачни и мистични.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom