Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Псај твојот вкус за филмови и музика >>> твојот хумор.
Што ви е вечерва, нешто сте ми накурчени..

Што му фали бе брат :(
На кумановскиот ништо, легендарен дијалект, ама еден Парва на форум доста е и многу е :) Тој си почна од почеток па се навикнавме, а ти час македонски час кумановски. Дај одлучи се :)

Он-топик (за да не ми јаде бурек Њотомир), гледано од трејлерот не ми се верува дека новиот фараон во Егзодус ќе му се приближи на Јул Бринер. Во секој случај барем ми делува дека Мојсие ќе помине подобро од Ноа. Барем не е на Аронoфски.

Ама кога ќе ја стигне оценката на овој Егзодус, да ми се јави преку Тасета.

Пред неколку дена го изгледав Calvary, добар филм, интересен, онака несекојдневен таман.
Пред то го гледав и еден филм од Херцог кој не сум го глел, но ме бендиса исто. Плус со минатиов шо го спомнав некоја сличност ко да најдов, онака минимална.
Во негов стил, специфичен, со одлепени моменти кои отскокнуваат од здраворазумското размислување :D Го препорачувам.

Еве чичко Ио, се надевам океј е сега само ти не ми се нервирај, пишав за Лебовски од телефон и ме мрзеше да барам кирилица и да пишувам литературно, бев у шок кога видов дека се дискустира и хејта Лебовски :D

Кавлари и мене ми се допадна, ама 7ца му е доста.
Анархија ич не ми се свиѓа, едвај чекав да заврши, веќе видено ми е филмов, или ја очекував нешто повеќе, тапа кадри, можелно многу подобра режија да биде филмов, едино таа атмосфера, напната, под ризик е убаво доловена.
Деновиве си чекам торенти за Gone Girl, Interstellar и The Immitation Game, од овие три очекувам и премногу, и верувам дека нема да се разочарам, ГГ ради Финчер, not Ben fan tho; a другиве два филма имаат одлична екипа и продуценти и очекувам маафакерска глума, кадри, моменти и филмишта :D
Завчера си го изгледав Мулхоланд после кој знае колку време и ме возеше исто како првиот пат:noze:

Последно уредено:
Деца на Сонцето е многу лош, ко што кажа и @MyloXyloto во некоја од темите. Едвај 4 од мене и плус оценка зашто е македонски и имаше подводни сцени (нешто што досега не било направено во македонски филм).

http://www.imdb.com/title/tt0118843/?ref_=chttp_tt_249

топ 250 ?
PLgsCkf.png

(y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom