Убавините на Матка

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
Изводливи се двете варијанти.
Ако е убаво времето, пешачењето од Водно до Матка е одлична прошетка која не бара многу кондиција.
За врќање има 60ка на ЈСП ако ја избереме таа опција.

...договорено Блажо....ја резервирам неделата 06.10

Изводливи се двете варијанти.
Ако е убаво времето, пешачењето од Водно до Матка е одлична прошетка која не бара многу кондиција.
За врќање има 60ка на ЈСП ако ја избереме таа опција.
колку време се пешачо од водно до матка?

дали важи договорот за во недела, 6.10.2013
и колку луѓе ќе бидеме? јас+1, ........

Важи, вчера се видов со arakenx; и ја потврдивме „резервацијата“. :)
Се разбира, се надеваме дека времево ќе не` послужи.
Јас може да бидам во проширен состав, +3-4, барем како што стојат работиве денес. :)

Важи, вчера се видов со arakenx; и ја потврдивме „резервацијата“. :)
Се разбира, се надеваме дека времево ќе не` послужи.
Јас може да бидам во проширен состав, +3-4, барем како што стојат работиве денес. :)
хахахах, и кај мене прашуваа синоќа дали како и што. па им реков дека ќе бидат информиранинавремено
него, супер што се договоривме, али кое време е најдобро да се тргне од крстот?

Ако е времето добро и ако дружината е расположена за пешачење од Кочо Рацин натаму, ќе треба да се тргне порано (најдоцна 9).
Ако е групата поголема и со различни преференци, може да се подели на две - оние кои ќе се возат со жичара, и оние кои ќе пешачат до Крст. Вториве, нормално, би тргнале порано.
Оттаму би оделе заедно.
Може сите да одиме со жичара.
Пак ќе речам, зависи од големината и спремноста на групата.
Јас се сметам доволно спремен да ја испешачам патеката, ама ми одговара и жичара.

Ако е времето добро и ако дружината е расположена за пешачење од Кочо Рацин натаму, ќе треба да се тргне порано (најдоцна 9).
Ако е групата поголема и со различни преференци, може да се подели на две - оние кои ќе се возат со жичара, и оние кои ќе пешачат до Крст. Вториве, нормално, би тргнале порано.
Оттаму би оделе заедно.
Може сите да одиме со жичара.
Пак ќе речам, зависи од големината и спремноста на групата.
Јас се сметам доволно спремен да ја испешачам патеката, ама ми одговара и жичара.
еј еј, ти бре забега :pos: нема шанси од К Рацин. само од крстот па надаље. не знам колку луѓе би биле, али од кај мене најмногу 4-ца

:)
За в недела прогнозата вели дека можно е да врне.
Ќе видиме прво како ќе се одвива времето неделава, за друго лесно праиме договор, па и резервација во Манастирска пештера :)

и да врне, и да вее, ......... шала на страна, навистина ако врне :place:

Ако има заинтересирани освен потврдената екипа, утре, со автобус кон Средно Водно кој поаѓа во 9.00 од Транспортен центар, се оди до Средно Водно, оттаму со жичара до Крст, а оттаму со помош на сопствените нозе и жолто обоено погонско гориво наречено ракија, се пешачи до Матка, каде е предвидена кратка едукативна тура и квадратна маса на тема: „зошто да не и како да се стигне?“

Пријавувањето е отворено до последен момент.
Учесниците ќе добијат сертификат кој носи поени за лиценцирање според Националната програма за одење по планини, користејќи различни превозни средства.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom