Бугарски Глобал кабел ќе ги купи сите кабелски телевизии во земјава!?

• Креатор на темата Креатор на темата mitko2848
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 март 2005
Мислења
163
Поени од реакции
1
Бугарски Глобал кабел ќе ги купи сите кабелски телевизии во земјава!?
Бугарската компанија Глобал кабел планира да ги купи сите кабелски телевизии во Македонија, дознава Тотал. Тие веќе имаат ангажирано тим во земјава кој работи на тоа. Претставниците на компанијата се сретнале со сопствениците на поголемите кабловски оператори во земјава. Повеќето биле спремни да го продадат својот бизнис на Глобал кабел дознава неофицијално Тотал. Доколку се случи Глобал кабел да влезе во Македонија планира да понуди пакет со кој граѓаните ќе добијат Интернет, телефонски услуги и кабелска телевизија за само 1.200 денари. Бугарската компанија на нашите оператори веќе им понудиле по 200 евра за секој претплатник. Според податоците на Министерството за транспорт и врски во земјава работат 65 кабелски оператори. Поголемиот дел од македонските кабелски оператори не ги регулираат авторските права, односно не склучуваат договори со странските телевизии за реемитување на нивната програма во Македонија. Како резултат на тоа постојано го менуваат изборот на телевизиски програми кои ги нудат. Поради таквиот однос најоштетени во случајот се македонските граѓани, па влез на странска компанија во овој сектор според познавачите на пазарот би бил вистинско освежување.

Vakvi lazgovci imase iporano so se falea deka za 1200 den ke nudat se.I onoj Vebi od Albanija lazese duri i kaj Premierot otide. I ovie istoto go dupat.Ke nudele se za 1200. Ke si go prasam Telekom za toa.
Bugarska rabota.Prvo treba da vidat Atila The Hun dali ke im dozvoli pa posle da se interesiraat i da formiraat ceni. xa me nasmea se ova.

Jakov напиша:
Vakvi lazgovci imase iporano so se falea deka za 1200 den ke nudat se.I onoj Vebi od Albanija lazese duri i kaj Premierot otide. I ovie istoto go dupat.Ke nudele se za 1200. Ke si go prasam Telekom za toa.
Bugarska rabota.Prvo treba da vidat Atila The Hun dali ke im dozvoli pa posle da se interesiraat i da formiraat ceni. xa me nasmea se ova.

Не знам што има они да го прашуваат Атила за ова.Добро е да се случи оваква работа,Бугарите се многу пред нас во овие работи,само лошо е да не се случи уште еден монопол.

Koj ke si prodade vakov biznis ziti sve...mene ne mi e jasno!:kafe: Moze ke uspeat kaj 10-15 ama kaj tie shto rabotat so godini i imaat dosta dobri prihodi od taa rabota nema shansi da razmisluvaat za toa!

Jakov напиша:

http://www.homelan.bg/index.php?page=pricelistnew3

Gragani koi nemaat Makedonsko drzavjanstvo vo poslednite 15 godini NE treba da se vo moznost da kupuvaat kompanii za javno informiranje (TV-stanici,radio,cable a treba da se i bezzicnite telekomunikacii)na graganite na teritorijata na Republika Makedonija.Pogotovo BUKARITE koi ne negiraat kako NACIJA.

TrOtOaRka напиша:
Gragani koi nemaat Makedonsko drzavjanstvo vo poslednite 15 godini NE treba da se vo moznost da kupuvaat kompanii za javno informiranje (TV-stanici,radio,cable a treba da se i bezzicnite telekomunikacii)na graganite na teritorijata na Republika Makedonija.Pogotovo BUKARITE koi ne negiraat kako NACIJA.

никоj не може да го спречи ова во држава кандидат-член на ЕС...

Кабловскиот оператор "Спринт" во Велес и онака пола е во сопственост на бугарин така да нас велешаните исто ни се фаќа дали планираат бугари да не купат или не. Инаку се планираше Сител и Канал 5 да одат преку еден бугарски пре-паид сателитски пакет ама ништо не испадна од тоа затоа што никој не би платил во оваа држава 10 евра месечно да ги гледа тие две телевизии и други бугарски канали.

mitko2848 напиша:
Бугарската компанија Глобал кабел планира да ги купи сите кабелски телевизии во Македонија, дознава Тотал.
Види, они планираат, односно - фантазираат. Секој може што сака да планира. Реалноста е секогаш малку поинаква.
mitko2848 напиша:
Тие веќе имаат ангажирано тим во земјава кој работи на тоа. Претставниците на компанијата се сретнале со сопствениците на поголемите кабловски оператори во земјава. Повеќето биле спремни да го продадат својот бизнис на Глобал кабел дознава неофицијално Тотал.
Доколку навистина се случи, тоа најверојатно би биле ситните кабловски оператори кои одвај врзуваат крај со крај и кои одвај чекаат да се решат од главоболките, а воедно не можат да обезбедат квалитет на услугите.

mitko2848 напиша:
Доколку се случи Глобал кабел да влезе во Македонија планира да понуди пакет со кој граѓаните ќе добијат Интернет, телефонски услуги и кабелска телевизија за само 1.200 денари.
И сегашните го планираат ова, уште од лани.
mitko2848 напиша:
Бугарската компанија на нашите оператори веќе им понудиле по 200 евра за секој претплатник.
Ова не ми е логично, мала сума е. Ама сепак, станува збор за понуда.

Мистичен напиша:
Ова не ми е логично, мала сума е. Ама сепак, станува збор за понуда.
Не е мала сума доколку стварно ја нудат таа. Пример за Велес, кабловскиот оператор кај нас е меѓу првите во нашата држава мислам дека некаде од 98/99 година постојат (го покриваат 95% од Велес) и до сега сигурно имаат 5000-6000 корисници пута 200 евра од секој тоа е милион и кусур евра.

vardarce напиша:
Не е мала сума доколку стварно ја нудат таа. Пример за Велес, кабловскиот оператор кај нас е меѓу првите во нашата држава мислам дека некаде од 98/99 година постојат (го покриваат 95% од Велес) и до сега сигурно имаат 5000-6000 корисници пута 200 евра од секој тоа е милион и кусур евра.
Мала кажав бидејќи мислам дека корисниците за период од година-две би донеле профит колку што нудат Глобал Кабел за некој да им го отстапи бизнисот. Да не ги спомнувам опремата и километрите кабли кои би им дошле гага. Затоа не ми е логично некој да прифати таква понуда. Ама, сепак тоа е моја логика, не мора да значи дека јас сум во право.

abe koj gi prasa kabelskite operatori biten e narodot ovoj mesec imam 3000den internet 2000 telefon i 300 den kablovska plus 400 den za makedonskata televizija .......prv ke se prijavam

јас сум на роби од штип, типот не е бугар, ама фин е дечкото.

crash напиша:
abe koj gi prasa kabelskite operatori biten e narodot ovoj mesec imam 3000den internet 2000 telefon i 300 den kablovska plus 400 den za makedonskata televizija .......prv ke se prijavam
И што ако се пријавиш? Не си ти сопственик на кабловската телевизија за да одлучиш дали ќе се продаде. Претплатниците не ги прашува никој.

?

Glabal cable?!?

Ami jas sum od Bulgaria, no nemam slushnato za taa companija - Global cable!

Bulgaria Cable, CabelTel, Estnet, Evrokom, Skat...ok...no sto e taa Global cabel?
Mislam deka e malce smesno neizvesna kompania od Bulgaria da izkupis site Kabelki od MK?:icon_conf

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom