За сите љубители на Daewoo Tico

• Креатор на темата Креатор на темата KamikazaGVG
  • Време на започнување Време на започнување
Признај, ни две Бе-Ем-Виња не го мењаат. :))))))))

DSC004441.JPG
Ова абдаливе со бе-ем-вињава ама се паркирале да им се качиш да им удриш по еден шамар...
Иначе тикото е мало ѕверче, ама да му е*ам амортизерите и тркалцата мали, многу рипа на дупки и лежечи а се тркав со југарце 1000цц погоди кој победи xD
Троши 5-6 литри во град (зависи како ќе ме фатат:lud:) може и повеќе. Моторот му е одличен и менувачот не е лош ама кочниците не би ги коментирал :toe:

Имам чуено дека Тикото има преадаптриран мотор од чамец и дека всушност е конструирано да се вози во круг на поголеми фабрики, а подоцна е преуредено за во сообраќај.

е дека баш е така мало сутра... како мурцедес.. нема грешка... инаку, за во скопје не доага до израз освен ако не си манијакално настроен за возење па да се пикаш мегу двете колони, нешто слично како што прават со веспите. мегутоа... за во другите градови кај што има еден куп тесни улички тикото е измислено за таму... можат дури и 2 да се разминат на место кај што една поголема со тешкотии проаѓа. мало, тесно, не комфорно но практично економично и лесно за одржување. е тоа би била во неколку збора описната реченица за него. инаку имам возено тико, според килажата што ја има моторот се понаша како звер (иако е 3 клипен) и вади еден чуден звик на веш машина кога центирифугира.

да од палетата на даеву возилата има многу коли кои се направени за во круговите на фабриките... межу нив е и тико, дамаз (оние комбенцата кибритчиња) и некои такви, кои стварно се направени за функционирање низ фабриките и да ги возат мали и жути а не за некој како јас од 2 метра. даеву дамазот (инаку комплетно тико подвозје буквално се е исто) го возев скоро 3 години, и тоа е чудо од минијатура на комбе. носи потполно исти мотор како тикото, трошеше 7 литри градска, а еднаш поради дефект на големото комбе, морав во куманово да идам со него товарен со 8 РАДИЈАТОРИ И ЦЕЛ АЛАТ за монтажа... си иде малото бе, нема заебанција, иако стигнав по малку укочен во куманово, на автопат под 120 не спушти...

Не знам дали се планирало во фабрики ама знам дека...
SUZUKI ALTO
1980
Suzuki_Alto_2dr_ca_1980_nb.JPG

1985 (MARUTI)
1_image_for_silan_1719158.jpg

1988 (DAEWOO TICO)
suzuki-alto-13351.jpg

1994
_1055040662.71664_1.jpg

2010
suzuki-alto.jpg

moj prijatel imase sobrakjajka so ovoj izdrzliv i golem avtomobil i od udarot mu izleze stolceto od sarki on udri vo sofersajbna a ne bil nesto jak udarot drugata kola nisto tikovo lom hahahah

Добро не викаме дека има добиено ***** на euro ncap тестот, јас си ја исправив вдлабнатината на вратата со рака од внатре исто како нова е сеа така да не е којзнае колку дебело тенекето :)

Абе луѓе да ви кажам јас два три збора за тикото:) , тој што збори лошо за тико као кола може само за инат да збори:P . Е сега се прашувате зошто, епа еве, можеби за безбедност не е многу сигурно, можеби не е многу големо, можеби е со три клипа, читам коментари од неписмени форумџии демек мотор од чамец имало:vozbud: те ова те она но... едно големо НО.
За потрошувачка е закон:cuc: , за паркирање е закон:cuc: , подвижност, управливост, одржување.... е закон:cuc: . Е сеа да кажам два три збора за батките со поголеми коли таканаречените силеџии, кои се фалат со големината на колите зошто немаат со што друго (по големина) да се пофалат :drk:, да не се фрустрираат многу кога ке ги помине некое тикце зашо треба да јадат уште многу фурни леб за да ја сватат поентата на тикото. А целата поента е: кој вози и како вози. Џабе ти е бе батка кола од 50 илјадарки кога не знаеш да ја возиш:tapp: , зошто татковците парајлии не им објасниле на синчињата дека не е работата да имаш и да седиш во јака кола,треба и да знаеш да ја возиш, а они баш тоа не го знаат- за жал. А и уште нешто за силеџиите, тие најчесто од многу ку_чење завршуваат неславно на некоја бандера или ендек па после си се возат со точаци:D , а ако било пишано да ти се деси нешто во сообраќај ке ти се деси и со мерцедес и со тико (многу луге имаат испозагинато и со мерцедеси и со многу други појаки коли, за жал) а јас му се молам на бога да ме чува со моето тикце само од тие таквите силеџии и фалбаџии зашто со било која кола па и со тико човек може да настрада само од тие таквите.Патем видете го видеото погоре тоа ви е бонус, а е реален показател на односот сопственик на мало возило и сопственик на оние "поголемите".

Ме интересира колку троши градска со примерно возење?

Phoe
Со "полупримерно" возење околу 8л ама тоа уствари никој точно не може да ти го каже зошто ке те излаже (знаеш семафори, појди застани, дали си у шпицот или фураш со 5та на зелен бран на партизанска сабајле у 5 и двете варијанти се градска но потрошувачката итекако се разликува. Поздрав.

Phoe

Со "полупримерно" возење околу 8л ама тоа уствари никој точно не може да ти го каже зошто ке те излаже (знаеш семафори, појди застани, дали си у шпицот или фураш со 5та на зелен бран на партизанска сабајле у 5 и двете варијанти се градска но потрошувачката итекако се разликува. Поздрав.
8 литра не е малце за 800 кубика мотор.До кај 5-6 е во ред но 8 ми изгледа како многу.

Мало количе... никогаш не ми оставиле некој посебен впечаток, ама по дифолт за теснотилаци закон.

Имам Tico 1995 градска троши 5-5,5 а на отворено околу 4 (у 5-та 80-100km/h).

Ајде сопственици тука да си кажеме се за нашите тиковци . . . . .
nov sum tuka ,me pottikna temata i za da se zaclenam,najprvo da kazam se e relativna rabota ,pa i vkusovite,kako mlad go imam izvozeno tristakjot na tatko mi,.posle vo 2001 go kupiv tikceto,odnapred so naum taksi da go vozam zasto vo tie godini nenormalno dobro rabotese ,lugjeto go sakaa nekako a i den denes gledam uste gi vozat nekoi kako taksi-zboruvam za kumanovouste prvata zima prijatno iznenadi po sneg kaj sto drugite koli ne izlagaa po ugornici tikovcite bez maka odea po sneg ,led.idnata godina so decata bev na edno patuvanje niz polovina srbija ,vo pancevo koga staviv benzin mi koga izracunav potrosuvackata bese 3,8l na 100 -ama bese ona natenane vozenje penzionerski,na 100 000 mu staviv plin,cela makedonija ja imam pominato ,vo budva na odmor bevme,do belgrad i pancevo ,vrnjacka banja nekolku pati,sega ima okolu 220 000km.i kako dzitka e ,mislam ima pokazano na limarijata ,no motorot ne e pipnat,imam i nov reno fluens dizel,ama tikoto ne mi se dava a za vo grad da ne zboram ili pak za do reka ,sega ima nekoi koi se samobendisani pa go vikaat limenka ,da limenka e ,ama odi podobro od podosta drugi koli,najvise go imam vozeno 145 na od kaj belvi pa do patarinata petrovec,ama sekoj svesen iznae deka takva kola i ne se vozi povekje od 120,i da kazam decata so nego gi odskoluvav ,dve ucea vo skopje-ostanav bez rabota i so nego leb vadev,i ne go davam-tolku.imam podosta sliki za koj ne veruva.pozdrav za dobronamerni i realni

Имам Tico 1995 градска троши 5-5,5 а на отворено околу 4 (у 5-та 80-100km/h).
Jas imam Tico, i moeto trosi edna lazica benzin na 100 km se razbira ako ne go vozam, otprilika tolku izvetrejuva ako stoi podolgo. Drug pat koga ke resis da kazuvas nevistini, da ne recam lagi imaj malce usul, zasto stvarno si ja preteral. Inace kolku za informacija ovie parametri sto gi kazuvas ne se ni po fabricka specifikacija. Realno potrosuvacka vo grad i ne moze realno da se izmeri , no prosek vo grad e 8L, a na otvoreno 5 do 6 L sekoj drug sto ke kaze deka ne e taka laze.

Jas imam Tico, i moeto trosi edna lazica benzin na 100 km se razbira ako ne go vozam, otprilika tolku izvetrejuva ako stoi podolgo. Drug pat koga ke resis da kazuvas nevistini, da ne recam lagi imaj malce usul, zasto stvarno si ja preteral. Inace kolku za informacija ovie parametri sto gi kazuvas ne se ni po fabricka specifikacija. Realno potrosuvacka vo grad i ne moze realno da se izmeri , no prosek vo grad e 8L, a na otvoreno 5 do 6 L sekoj drug sto ke kaze deka ne e taka laze.

калкулаторот не му чини o_O

имав тико сл,го возев за такси исклучиво на плин,градска стандард 8,а надвор 5,5........презадоволен од економичноста на возилото,комфорот не е нешто нарочито,но за мала кола е задоволителен(висок сум 1,85 не се осеќав стегнат ниту згрчен во него).........мотор стартен,плинот штелнат ко шо треба нема гушење никакво,само гас забрзување солидно,менувач солиден,за во градски средини за искусен возач е измислено

е сега за безбедноста,тикото е спаковано од тенок лим,судар над 50 километри на час со друго возило би значело сигурно и големо оштетување на возилото,за патниците не знам......

еднаш еден дрифтуваше бмв од постарите типови,му избега од раце и зеде 3 автомобили паркирани на тротоар......меѓу нив имаше и тико кое беше доста оштетено,удрено беше во задната врата и беше доста згужвано........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom