Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ve molam kako da napravam beckup na bazata.
Treba da instaliram enden program prvo na serverot pa posle na drugite PC pa mi bara beckup na bazata.
Inaku Koristam Windows XP servis pack 2
Која база? Може да ја напишеш точно пораката што ти ја дава и што инсталираш?
eden ekonomski program vo instrukciite bara beckup ne znam koja baza
eden ekonomski program vo instrukciite bara beckup ne znam koja baza
ne be ne kradam nista jas se e vo red ne berajte gajle nemate odgovornost vi garantiram...
da ne se pravi od system tools>beckup, i posle go stikliras bazata na toj program i gotovo ceas procesot da odi do kraj i ok...
Ve molam kako da napravam beckup na bazata.
Treba da instaliram enden program prvo na serverot pa posle na drugite PC pa mi bara beckup na bazata.
Inaku Koristam Windows XP servis pack 2
Добро ај да земаме дека јас не кажав или не знам да кажам точно како што, па еве нека ми кзже некој како се прави beckup на било која база од еден програм на било кој.
Баш од причини да не му правам на некоја фирма бесплатна реклама не спомнувам име на програм а ако не ми верувајте дека овој програм од наша институција е регуларно употрбено значи сме ја купиле лиценцата тогаш не сум јас крив туку само ќе ви се заблагодарам за помошта.
Поздрав.
Ако е нова програма (прв пат ја инсталираш) и до сега ја немате работено, тогаш и нема бази кои би ги бејкапирал (празни се), тоа е порака која се однесува кога ја преинсталируваш програмата
Ако е програма која до сега сте ја работеле и користеле значи има полни бази (и поради некоја причина ја преинсталираш) тогаш:
1. или самата програма треба да има опција за бејкап и треба тоа аутоматски да оди евентуално ти треба да му кажеш локација каде да го сними бејкапот
2. програмата нема опција за аутоматски бејкап тогаш е најпаметно да се повика програмерот или да се прочита упаство (хелп) на програмата пред да се инсталира.
Друже, вака... Чим ти имаш лиценца за тој софтвер зашто не го прашаш тој што ти го продал софтверот ?
Јас не дека несакам да ти помогнам, ама неможам, мораш да ми кажеш детални информации (минимум за иметно на базата затоа што има еден тон видови бази на податоци и секоја си има свој начин на креирање бекап, а пожелно би било и останати информации), башка од кај го знам јас што правел програмерот, може да ти кажам „напрај вака и вака“ и на крај да останеш без важни податоци и на крај мене ќе ме кривиш.
Кажи ми... како ќе дојдеш ти кај мене на кафе доколку јас не ти ја кажам адресата на живеење ? (Така и ние, од кај да знаеме како да ти помогнеме, кога незнаеме за што треба да даваме помош).![]()
Значи не ни ја бива државава ахахахахаха. Како после да не се бега од темата ... директно прашање - нема одговор ... сатира и иронија - пак нема одговор.
Пријателеееееееееее никого не го интересира дали имаш лиценца, напротив ако немаш може некој и да ти помогне ... ама факат нема да добиеш никаков одговор ако не напишеш нешто конкретно, а после толку молење прашање дали и така ќе добиеш
Бдв, досаден ден, време е за пладневна дремка ... а до сега и ќе ја направевме програмата![]()