Најдобар веб прелистувач

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар веб прелистувач

• Mozilla Firefox

Гласови: 147 31,7%
  • Internet Explorer

Гласови: 12 2,6%
  • Opera

Гласови: 55 11,9%
  • Google Chrome

Гласови: 240 51,7%
  • Apple Safari

Гласови: 10 2,2%

• Вкупно гласачи
    464
Да го ставиш IE пред Chrome е грев од невидени размери :D
Ако ова се однесува на мене.... грешка си, тоа во мојот пост не е листа...
... тоа е копи-пест на анкетата.... и се однесува на
Овие се повеќе и повеќе живеат на стара слава...

Моите фаворити се подоле во постот наброени..

..па на крај од краевите зошто ИЕ да не го ставам пред Хромираниот... искрено Хромот никогаш не ми се свиѓал, се нешто му фали, недоработен е, неисполиран е, не ми го фати окото... и тоа е тоа....

...деинсталиран е, и којзнае кога повторно ќе биде инсталиран!

IE (сите верзии) е најлошиот бровсер во историјата, без конкуренција.

Ретардосите, уште незнаат како да направат компатабилност со стари кодови на веб страни, и скрипти, па така 1/2 се лоадира, другата останува бела, па мора мод за компатабилност да користиш, или не ти се гледа текстот, абе мизерија, па се укочува, па има проблем со рендерирање на страни, абе ужас.

Mozilla Firefox за они што имат повеќе од 2гб рам а за останатите Google Chrome е супер јас моментално него го користам и задоволен сум

според мене :
слаба конфигурација - Google Chrome
солидна конфигурација - Mozilla Firefox
јака конфиграција - Internet Explorer(најнова верзија)...некој шо отвараат само фб викат дека е најглупав browser ама за тие шо го користат за други работи како на пр хакирање е најдобар

Искористување на RAM и CPU кај 10 прелистувачи на Windows 7.

browser-scores-chart2.png

http://www.raymond.cc/blog/battle-of-the-browsers-in-cpu-and-memory-usage/

IE (сите верзии) е најлошиот бровсер во историјата, без конкуренција.

Ретардосите, уште незнаат како да направат компатабилност со стари кодови на веб страни, и скрипти, па така 1/2 се лоадира, другата останува бела, па мора мод за компатабилност да користиш, или не ти се гледа текстот, абе мизерија, па се укочува, па има проблем со рендерирање на страни, абе ужас.
Не баш, новиот IE 10 на вин8 е одличен

Ќе видиме кога ќе почне редовно да се користи WIN8 за едно година дека колку ќе биде одличен :)

Firefox е одличен. До пред некое време користев Chrome, ама нешто гадно ја зафркнаа работата. Тоа недај боже да отвориш некој сајт со флеш. Се живо се кочи. Со еден отворен таб ми користеше дури до 600 mb од рам (плус додатоци). За разлика од него Firefox никад не отишол повеќе од 200 mb. (y)

Chrome e gjubre vo posledno vreme.Toa adobe flashot i nivnata bolna biznis logika zaedno soc hrome ke mu go staat krajot! Edno asalno video od youtube ne mozes da izgledas.Si simnav eden slimbrowser top mi gi pusta videata od youtube

Picture1222.png

zosto mi e vakva mozilata koja verzija i da ja instaliram i od razlicni mesta svalena kako da ne mi e celosna sto e rabotata ne znam

Читав некаде некои тестирања, и мислам дека Опера е најбрз од вака познатите прелистувачи...

Јас си користам Google Chrome, и некако сум веќе навикнат на него...

Прегледај го приврзокот 52975

zosto mi e vakva mozilata koja verzija i da ja instaliram i od razlicni mesta svalena kako da ne mi e celosna sto e rabotata ne znam
Пробај напрај унинстал со Revo uninstaller и со тоа ќе ги избришеш и регистрите и све тоа ќе видиш тамо, и после пробај данлоад од линков . кој ќе инсталираш иди фирефокс -> хелп -> абаут фирефокс и види дали ти е up to date верзијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom