Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Za Srpska PVO ne postoi nesto nevidlivo.
Прв лет ф117 имаше во 1981 а оперативен станал во 1983,
Со него е бомбардиран Ирак 1991, (8 години од како стана оперативен) Значи не беше веќе некој најнов тип или нешто непознато.
8 години се доволни за да се кажи дека авионот е нов, и ако не се лажам Ирак 1991 беше неговото огнено крштевање. Можеш да направиш споредба со Ф-22 Раптор кој првиот лет го имаше во 1997, а досега не е употребен во ниту една битка.
Прво беше борбено употребен во Панама во 1989
Да, тоа ти доаѓа како тест полигон. Сите ја знаеме воената моќ на Панама. :helou:
само да се кукало само да се плачело
Криви лошите амери што не му пратиле техничка документација, спецификации и примероци од Ф117 на русите за да можат да спремат радар и да му испорачаат на ирачани.
Ах колку се зли и пакосни тие никакви амери!
Хех, имаат Русите радар за стелтовите...ако не друго барем прочитај го воведот во целост.
:ne:
Забележан е на една Британско-Американска воена вежба од страна на Британски радар.
Тоа е стара вест од пред 20 сетина годни кога британците тврдеа дека успевале да фатат одраз на амерички Ф117 не на Б2.
Не знам дали има вежби америчко британски каде се користи Б2
Важно е забележан и тоа пред 20 години, со што со таа технологија денеска САД слободно можат да бомбардираат мали земји кои немаат Руска ПВО, без грижи. :wink:
Навистина?!ГТРЕШКА!!
Сега грешка е или не?Точно,патем и британците си кажаа.....
Во воведот фали уште само да се каже тој руски „антистелт“ радар во кои војни се користел, колку стелта детектирал и колку стелта се соборени со тој систем.
(но се објективни-си кажуваат Духот не можеме...ама рапторот...ЈСФ...ќе паѓаат ко мувиRosoboronexport, RuMoD, NNIIRT, US DoD, Other
The Northrop-Grumman B-2A 'Batwing' is sufficiently large that its shaping remains effective against lower band radars. The same is not true for fighters with LO shaping.
Навистина?!
Сега грешка е или не?
Za Srpska PVO ne postoi nesto nevidlivo.
Кој може нека титне . Треба да им помогнеме на браќата Хаичани. :wink:
Многу луѓе мислат дека stealth технологијата е Американска.
Pyotr Ufimtsev е руски математичар, физичар и програмер кој ја има патентирана технологијата и дизајнот на B2, F117, F22
Својата прва книга во врска со овие патенти ја има објавено 1962 русите биле тотално незаинтересирани.
Во седумдесетите се преселува во америка и денес живее некаде околу Калифорнија каде предава на некој универзитет.
Колку за информација :smir:
Новости за Стелт технологијата:
Русите со новите mig i Su вметнаа stеalth технологија во нив т.е и тие имаат 'невидливи' авиони
Бај д веј не се грејте толку со stealth авионите на САД бидејки токму русите промовираа anti stealth радари кои што можат да се вградат во нивните авиони при што овие стратешки бомбардери ќе ги напраат пепел
Станува збор за IRBIS/IRBIS-e радарот, проектот го започнаа во 2004 та година за да во 2007ма кон крајот да го промовираат радарот кој може да брани од воздух-воздух, воздух-море и воздух-терен..
А колку пари истрошија американците:smir: