Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
jas moeto ime sum go dobila po greska! sum trebala da se vikam sandra ama kumot bil nacukan i mesto sandra rekol marija! nvm top se i dvete iminja

a moite deca ke se vikaat ivo i mia ili andrea i darko

машко: Лука,Еманиел или Давид;
женско:Екатерина:wink:,Ева...и имаше уште едно специфично ама го заборајв бее:uvo:
Овие ми се најомилени и најинтересни имињна иако е малце рано:)

mene moite me krstile kao demek Aleksandar bilo pomoderno ime u toa vreme i taka. :)
a ja ako iam deca,
masko ime : Demjan
zensko ime : Mitra noooooooooooooooooooooooooooooooot ! :)
moze Sara

Машко: Дарко
Женско: Теа, Марија, Ана

Женско: Марија
Машко: Не сум смислил
Ќе генерирам нешто повеќе :pos:

Машко: ЕМАНУЕЛ
Женско: МАГДАЛЕНА

А за мене мајка ми сакала така како што е :smir:

машко - Даниел, Ѓорѓи, Антонио, Филип или Димитар
женско - неам некои посебни али ај да речеме - Сара, Анастасија, Стефани или Ива

Името го добив по баба ми (Милена). Кога ке имам деца и не би ми било толку важно како се викаат. Важно е да се здрави, ништо друго. Ако свекрва ми сака да се вика како неа, би и ја исполнила желбата. Не мислам да се карам во врска со името.

женско: Емилија(Еми),Елизабета или некое необично
машко: мора да е Марко :icon_mrgr

Требало да се викам Анастасија по баба ми ама на моите им се кревала косата од тоа име и ми го лупнале Весна.
За моите деца:toe: ќе им оставам на кумовите ама ако ме прашувате мене - Филип и Ивона.

Инаку името го ќарив по пат на лотарија :pos: . Имаше алтернативи Јане, Филип, Андреј но во трите извлекувања (и кумовите беа учесници) го извлекоа името Андреј.

jas sum krstena na dedo mi:)a to ime go odbral tatko mi.....Inace ne sakam moite deca da se vikaat na nikogo.....sakam ime sto jas sama ke si go slislam za deteto na primer razmiskuvam ako e masko d ase vika Bojan ili Filip a ako e zensko da se vika.......(neznam ne mi teknuva za zensko ali ima vreme vreme dur imam jas deca..)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom