Јас искрено имам една блиска роднина,така е во поодминати години, а се уште нема деца,а и мислам дека воопшто не ни сака.Причината поради тоа ,јас сум сигурен дека беше,желбата најпрво успех,пари, па после ако има време маж и дете.Заврши факултет,па магистратура,па некоја специјализација,па пари за стан(баш како онаа рекламана на МТВ 1).Нејзините и зборувале,ама за џабе.Се ,мажи пред 2 години...ама абер нема за деца.Од моја гледна точка,со самото сваќање на општеството дека , ајде мајката треба да се грижи за детето...жените желни за успех,се плашат да имаат деца,бидејки тие можат да им го нарушат нивниот успех.Тоа барем што имам преано муабет со 2-3 другарки,е најважната причина поради која уште од 17-18 год.се решени да немаат деца.Исто така,желбата за слобода,определен страв,како и помислата дека кога ќе се роди бебето,таа слобода ќе изчезне и ќе се стопи како коцка мраз,ѓи наведува на помислата да немаат деца.Ама да не се лажиме,истото важи и за мажите.Дали моменталната ситуација,гледката дека едвај се крпи крај со крај,па и + како што кажав,губењето на слободата ѓи плаши.т.е. не плаши нас,новиве ѓенеации...
..можеби.Но иако имам(само)16 години.....по ова прашање уште сега се имам определено...а тоа е дека децата се дар Божји..и дека можат да ти разубават животот...а обратно никако:smir: