- Член од
- 30 јануари 2005
- Мислења
- 7.397
- Поени од реакции
- 1.307
Не се обидувам да му наложам на никого ништо ... секој си има право на одлука секој си го живее својот живот така како што самиот сака ... Но сакам да сватите дека неможеш да имаш оформено мислење се додека немаш свое дете ... во врска со темава нели ... секое оправдување од типот кариера, слобода, без обврски, па подобро било кученце да си чувам се небулозни ... и сето тоа ќе помине и ќе имаш деца здравје ... и ќе праиме муабет :smir:
ПС: инаку пишав и погоре и јас бев меѓу тие кои велеа „Јас деца не“, но вероватно не бев спремен за одговорноста а и не бев свесен што значи тоа ... сега би убил за нив![]()
Глеј сеа, не ми треба оправдување, не ми треба “заради“. Во животот имаш само една обврска дадена од природата, универузмот, шо сакаш нека биде, тоа е да умреш. Ништо друго.
И немам потреба да имам дете за да знам дека не го сакам во моментов. Имам желба за дете - нормално е велиш. Немам желба за дете - не е нормално, зошто? Затоа што ти го имаш а јас не? Зашто ти мислиш дека треба да го имам? Како тоа ти решаваш дека треба да го имам, и уште пострашно, како може ти да знаеш дали јас го сакам?
Кој контролира туѓи емоции? Како да те натерам јас тебе да ја сакаш жена ти? Природно било да се сака, епа луѓе умираат сами без љубов, шо значи тоа, вонземјани се? Јебига, биле грди, прљави, сиромашни, не ги сакал никој, не сакале ни тие никој, да ги стреламе? Не можеш ниту ти, ниту било кој да ограничи некого дали треба или не треба да сака да има деца.