ЕСМ продаден на австриската ЕВН за 225 милиони евра

• Креатор на темата Креатор на темата ВМРО
  • Време на започнување Време на започнување
Abe drugarce toa sto se zbori deka e narod ja tvrdam socelata moja krv sto ja imam deka e remek delo na VMRO-DPMNE.Imam i dokazi za istoto ako sakas moze da ti pratam nemas problem da vidis kako pretstavnik od glas na svetlinata zbori pred kamera kako nezavisen graganin a potoa dava pres od VMRO-DPMNE.

E aj kazi mi ti sto e ova,kakov glas na narodot e a?

:lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud: :lud:

протеза, не мораш да се мачиш...

јас за мене си зборев... јас сум (бев) против продажбата а не сум од никаква политичка партија

Vo red e toa za tebe ama jas zboram za drugite da znaat ,a toa koj ke gi trosi parite so velat deka VMRO-DPMNE ke gi trosi toa e:

"GLADNA KOKOSKA PROSO SONUVA"

ајде сега па и ти, демек јас не сум дел од народот, само оние од глас на светлината... ама ај не е ни битно да не филозофираме, него дај стави го доказот јавно да се види кои и што се Глас на светлината

proteza напиша:
Vo red e toa za tebe ama jas zboram za drugite da znaat ,a toa koj ke gi trosi parite so velat deka VMRO-DPMNE ke gi trosi toa e:

"GLADNA KOKOSKA PROSO SONUVA"

а ти кога ќе се погледнеш во огледало, кое домашно животно гледаш?

фир-оФца?

Serdarot

Aj te molam izjasni se pred site dali bese ZA ili PROTIV prodazvata na ESM.I ako si moderator tuka ne znaci lugeto da gi narekuvas zivotni VIDI SE SAM SEBESI VO OGLEDALO.

TrOtOaRka напиша:
Serdarot

Aj te molam izjasni se pred site dali bese ZA ili PROTIV prodazvata na ESM.I ako si moderator tuka ne znaci lugeto da gi narekuvas zivotni VIDI SE SAM SEBESI VO OGLEDALO.

чил аут малку, ако не си разбрала шо сакам да кажам

а дека партиските војници се балвани, се балвани, јас не ги вреѓам, сами се деградираат со начинот на кој агираат.

тој ОТВОРЕНО ве ДУПИ во умот со неговата изјава, ВИЕ сте гладни (кокошки) , НИЕ (односно, тие, СДСМ марионетчињата) ве ебаме во умот, а ВИЕ (односно ти) уште ги браните...

патетично

и кај виде животни, фир-оФците се мумии, не животни.

ах да...

за да ја поддржиш продажбата на ЕСМ требаше да си:

1. или луд
2. или поткупен
3. или неинформиран (излажан)

толку ум засега, поќе, само ако сакате

пи ес: шо се фаќате бе за то модераторството? мислиш дека ако не бев модератор поинаку ќе мислев и пишував?

ајде бе...

I "demek" razjasni sega.......
Ne se ova partiski prepukuvanja tuku idninata na site eh tele edno.....

Nesto za partiskite vojnici:Nema vrska toa so mene ,jas ne sum nikakov partiski vojnik a pak najmalku planiram da se politiziram a Tocno deka sum simpatizer na SDSM,ali sekoj ima pravo da simpatizira (barem jas taka mislam).
Druga edna rabota voedno molba do SERDAROT. Iako sum mnogu pomal od nego ke go zamolam najkulturno sto mozi da ne koristi BEZOBRAZNI IZRAZI bidejki ne e samo toj na sajtov,ovde ima uste mnogu posetiteli koi sigurno reagiraat na vakvite izrazi.
Moe razmisluvanje za tvojata indirektna partiska opredelenost.Do takov zaklucok dojdov po toa sto spored tebe nekoj za da podrzi prodazba na ESM treba da e ili lud ili potkupen ili neinformiran.

POZDRAV DO SLEDNOTO VIDUVANJE

:mist: :mist: :mist: :mist: :mist: :mist: :mist: :mist: :mist: :mist:

TrOtOaRka напиша:
I "demek" razjasni sega.......
Ne se ova partiski prepukuvanja tuku idninata na site eh tele edno.....

тебе, златна, нешо не ти е арно?

оди на лекар, провери си температура, ова она... ако имаш нешо да кажиш да темата кажи, ама нешо конструктивно, не туку продавај мадиња за бубрези...

протеза: донекаде си во право за изразите, ама не го сметам за лошо ебањето :)

ебањето во мозок е лоша работа

пи ес:

извинете за речникот, ама за карање и тепање е работата, и за плачење

ќе видите по некое време, ама тогаш можи ќе е касно...

пи пи ес: хехе, универзална одбрана е етикетирањето по политичка основа... или напад, зависи кога како... и јас некогаш сум „етикетирал”, кога оправдано кога не, арно ама...

татко ми да беше во владата, истото ќе го зборав и мислев. откако увидов дека во ДПМНЕ се напикаа и упикаа сите ебиветер во Битола, баталив партии, ама ако размислам, само партијата на Марјан Ѓорчев до некаде ми се свиѓа, меѓутоа не толку за да би и дал комплетна поддршка или да би ги гласал.

Паметни и Поштени луѓе треба да ја водат државата, а не коштаплери :mist:

Serdarot mi izbegnuvas od odgovorot na pogornoto prasanje dali bese ZA ili PROTIV prodazbata na ESM?
Ako sakas da se pcueme poveli na canal #pletenje vo zivo ke se pcueme a tuka sto prodavas "beli bubrezi" mi kazuva deka si EBIVETRE vo realniot zivot so nikakva kultura i recnik.

Go MOLAM Sopstvenikot na kajgana.com da gi ODSTRANI "vakvite" EBIVETRI od istiov forum i im ja odzeme privilegijata na moderator.
Luge koi ne poprecuvaat megusebno da komunicirame.....

predhodno se zablagodaruvam....

:lud: ?

олади малку навистина... а ако не свати дали бев за или против продажбата, тогаш или треба да пре-прочиташ темава, или да се научиш да читаш, или конечно да почниш да мислиш...

http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=60637

Младен Чадиковски за А1 напиша:
30.03.2006
Во блиска иднина ќе има два значителни ценовни удари на струјата: едниот предизвикан со отворањето на пазарите во југоисточна Европа, вториот со зголемените трошоци на работа на дистрибуциите.

Најголемо поскапување ќе има во Македонија, Албанија, Бугарија и Србија. Oва стои во најновиот извештај на Светска банка. Документот на Светска банка до кој дојде А1 е завршен во март 2006-та.

Тоа е стратегија претставена на 30-тина страници со план за инвестиции, за развој и либерализација на пазарот, но и за влијанието што ќе го претрпат цените во идниот пет годишен период.

За Македонија посебно се препорачува засилување на МЕПСО, компанијата за пренос на струјата, можности за склучување хидроконцесии за централите, дисциплина за исплатата на струјата, заштита на социјалците.

Се бара инвестиции во нови далноводи и постојани реконструкции на капацитетите. Банката стравува од зголемување на цените, особено кај земјите кои немаат доволно струја како Македонија.

Поскапувањата ќе бидат значителни и постојани како резултат на отворање на пазарот и на амбицијата на компаниите да направат поквалитетна дистрибуција што ќе ги зголеми трошоците.

Убо рече некој, дури сега на свеќи ќе се топлите...

Него, ме интересира, има правна можност да се стопира/блокира преземањето на фирмата, и да се поништи купопродажбата? И ако да, колку тоа би ја коштало државата? (од старт многу, поради угледот, него мислам, пари, милиони...)

Или само со пушка та работа сега?

Пушка, да, ама не важи ако отпосле ти текнува.

Со Светската Банка нема играчки. Ако се најде политичар да им рече не, веднаш ќе биде преквалификуван во групата на Нориега, Кастро и Милошевич, ќе почне да му се случува “демократска опозиција“, санкции до истребување итн. Филмот го знаеш. Со лигави дупедавци е најлесно. Некој процент провизија, и мајка му ќе ја продаде на пазар.

Нешто друго ми е интересно во извештајот на Светската Банка. Делот во кој се зборува дека Македонија нема доволно струја, и ќе мора да увезува. Така беше и во поранешна СФРЈ - главен снабдувач со струја ни беа косовските централи. (да ми е само да знам кој ги купи и за колку пари)

Испаѓа дека сега, со проектот Западен Балкан, ќе имаме и по Тито - Тито. Само што, манифестацијата “Братство-Единство“ место во Белград, ќе ни се држи во Приштина....

Павел Липранди напиша:
(да ми е само да знам кој ги купи и за колку пари)

не знам централите, ама знам рудниците за јаглен, Германците, Америте, а кој стои позади фиктивните компании кои ги стопанисуваат, можеш да погодиш... А без јаглен нема љепетриче-ме-струјалиц во централите. Толку им се дожали на Швабите за Албанците, шо сесрдно ги наседнаа да гинат џабе на Косово и кај нас (иако двата проблеми можеа да се решат без насилство, ама требаше бомбите да се потрошат, рокот на траење скоро поминат, и ако се потрошат, тогаш има нова порачка... како беше то со провизијата и лигавите политичари? :))

Им продаваа некосена трева, од следната сезона, само шо шокојве немат абер од длабоко орање, не разбраја колку е сатот...(не ги ебале нив толку често ко нас, зато не знат како е, ама нека ги, нека учат хард веј, ко наместо ние, Брисел, Берлин и Вашингтон им се помили...)

е сега, сето то е бла бла... не менува ништо во фактичката состојба - дека си продадовме дел од куќата шо не требаше, дел од темелите на секое добро домаќинство - енергетскиот систем (остатокот сакат допрва да го раскрчмат...)

пушката е опција, ама боли некого секогаш, можеби треба некој ганди... пошо ако дојди работата до Сердари, и Неда и Неџмие плачат.

ама да се ќути и остава некој да те еба во здрав мозок, тоа е пострашно и од смрт и од сиромаштија.

јас барем така мислам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom