El 'Borracho
Riot Maker
Малку ми е смешно, ама во изборн ја има и Индија?!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Индијците пред скоро време пратија сонда на месечината, планираат и човек да пратат во орбита, не се за фрлање али не се ни за први.
Озбилно прв пат слушам за ова.Ја се си мислев уште живеат со глувци
а за кинезите.... страшни се.... 2020 беше мислам ќе биди готов градот на месечината изграден од кинезиве
Индијците ко глувци?
индијците ќе претркаат се со технологија ...
има запоставени и сиромашни предели да ... но технолошки не се за потценување .... интернетов е преплавен од индиски програмери ... ама ич не се за потценување ...
И што ако пратиле сонда. Човек планираат да пратат дури после 2015, а за подалеку не ни размислуваат. Не се во игра...Индијците пред скоро време пратија сонда на месечината, планираат и човек да пратат во орбита, не се за фрлање али не се ни за први.
Индија за брзо време технолошки напредна многу, не е ништо смешно.
Сепак неможи да се мери со Русија, Кина и Америка. Тие веќе имаат испратено луѓе на месечината, а Индија има во план да испрати човек во вселената.... едноставно не е веројатно дека можат да ги стасаат
Жал ми е што ова ќе го кажам но и тоа ќе се уништи ќе стане пренаселено и човекот ќе го загади тоа место и пак ќе бараме друга алтернатива...додека не се смениме ни нема спас...
.....но поради оддалеченоста на Месечината радиосигналот во секој правец доцни по отприлика 2,7 секунди па робонаутите за одредени одлуки мора да располагаат и со малку вештачка интелигенција, колку да се заштитат самите себеси доколку наидат на некоја неочекувана опасност.....
Точно, барем засега роботската технологија е далеку од тоа што може да го прави човекот.До делот со патувањето имаме уште време, можеби кога ќе се открие арката на деда Ное, дотогаш не, али ќе биде и тоа.Дотогаш мислам дека ова и не им е баш лоша идеја, но сепак мислам дека ќе мора да имаат луѓе на Месечината, колку и да е овој робот добар сепак мислам дека не сме стигнати до тоа ниво со технологијата да можеме да развиваме роботи кои ќе функционираат сами и тоа во средина како што е Месечината на пример.
Како на пример, некоја активност на Сонцето која ќе испрати соларни ветрови накај Земјата?!Е да.......А и времето е важно, секоја секунда е важна кога си во таква средина, без атмосфера буквално без никаква заштита, да се разбереме и конзервиве се ранливи на сонцето.Затоа мислам дека ќе има луѓе на Месечината, луѓе кои ќе ги контролираат роботите од таму и ќе ги насочуваат што да прават и како да го прават тоа...