EVN - заебавање со народ?

• Креатор на темата Креатор на темата POWER-MKD
  • Време на започнување Време на започнување
во право си .. но и јас тоа викам .. Чаре?
Чаре, едно ќумбе и еден кубик дрва или нафта за секој случај. Друго нема, за ова сум сериозен пошто неколкупати не има ова спасувано од мрзнење. Апаратите и храната не можеш да ги спасиш од удари и расипување освен ако не вложиш дома за една миницентрала.
А за празник, тв, интернет...Европа нека слави и живее со струја, ние изгледа не заслужуваме.

Ако сака и сите мрежи нека им паднат,мене тоа не ме интересира.Јас сакам струја 24 часа на ден.
Тешко Леандра, ЕВН не работи 24/7. Тоа само влада го може.
Ама гледај од оптимистичка страна -можеш да си играш со сенки на ѕидот и да кажуваш прикаски со домашните, дружење и социјализација на семејството :)

види.. и за нив има решение... пријава една на суд... сакаш неќеш ке отидеш зашо под дифолт парична казна не ти бега + сметките шо ке МОРА да ги плаќаш... ако не крајна опција затвор... нека им направат вака на 10тина па ке видиш као се мења ситуација одма...

ја да сум лично цело село би го изгасил.. ЦЕЛО и тое шо плаќаат и тие шо неплаќаат... па коа ке се побунат тие шо плаќаат со право нормално ке им речем натерајте ги вашите роднини браќа сестри и комшии да плаќаат па тогаш ке има и за вас струја.. др чаре нема брат... па коа ке почнат да им се расипуваат производи по фрижидери ке видиш како ке се тепаат меѓу себе за да платат... со молење само и на жими мајка не иде.. не за џабе рекле од државна чешма вода не се пие...

Da da u pravo ste so drzavata nema igracka toa ti e brat monopol nema kunkurencija sto sakaat toa ke pravat ke plakame i ke kutime. Kaj mene strujata e krs ni go smenija transformatorot sega sme od drug mozda ima 200 kuki na nego strujata e slaba a vamu moknost plakame za dzabe okolu 300 denari ali nema kade da se zalis toa e.

е нема кај да се жалиш.. кадија те тужи кадија те суди е работава... убаво си кажа ке трпиме.. како ке свират така ке играме... сакале неќеле тоа ни е.. никој не не присилува да користиме електрична енергија... НЕОПХОДНА Е !!!!

Луѓе бре, ЕВН не е државна компанија, Регулаторна комисија само чека некоја пријава против нив за да ги опелеши со некоја казна.
Сите го знаеме односот на ЕВН со државата каков е, тужби и сл.
Кој има проблем, ЖАЛИ СЕ И ТУЖИ!!!

види.. и за нив има решение... пријава една на суд... сакаш неќеш ке отидеш зашо под дифолт парична казна не ти бега + сметките шо ке МОРА да ги плаќаш... ако не крајна опција затвор... нека им направат вака на 10тина па ке видиш као се мења ситуација одма...

ја да сум лично цело село би го изгасил.. ЦЕЛО и тое шо плаќаат и тие шо неплаќаат... па коа ке се побунат тие шо плаќаат со право нормално ке им речем натерајте ги вашите роднини браќа сестри и комшии да плаќаат па тогаш ке има и за вас струја.. др чаре нема брат... па коа ке почнат да им се расипуваат производи по фрижидери ке видиш како ке се тепаат меѓу себе за да платат... со молење само и на жими мајка не иде.. не за џабе рекле од државна чешма вода не се пие...

а бе друже да....ама ги гледаш и тој коментар што го пишав пред твојот(сега што е цитиран) е избришан, причина појма немам...па ако го чита тој што го избришал нека пише кај мене зашто го избришал.... јас не би бил за да го изгасат цело село....јас би бил да го срамнат со земја....и ај...и ова у канта...

а бе друже да....ама ги гледаш и тој коментар што го пишав пред твојот(сега што е цитиран) е избришан, причина појма немам...па ако го чита тој што го избришал нека пише кај мене зашто го избришал.... јас не би бил за да го изгасат цело село....јас би бил да го срамнат со земја....и ај...и ова у канта...

хаха ај погоди кој можел да го избрише... ххх ваљда сметале дека е оф топик или дека си праиме муабет јавно на одредена тема.. затоа е избришана а претпоставувам и мојов сеа ке биде :) нема лутиш

хаха ај погоди кој можел да го избрише... ххх ваљда сметале дека е оф топик или дека си праиме муабет јавно на одредена тема.. затоа е избришана а претпоставувам и мојов сеа ке биде :) нема лутиш

па што сум пишал дека и на други треба да им плаќаме сметките (друго не ми текнува што пишав) за тоа избришале??? или на тоа што кажав на кои треба не плаќаат па ај....

не ме свати... знаи надлежниот да не речам админот ако сметал дека е оф топик брише... ме разбираш.. а ако глеаме реално ја и ти си напраивме муабет за тоа кој шо како.. се изнаспамавме... веруј и овие постови ке бидат избришани.. слушај ме.. не е дека нешо лошо си кажал.. правилата се такви.. оф топик се брише...

Сметка за струја порано плаќавме 1500-2000 макс.
Откако ја качија цената плаќаме 2500-3000.
Денеска стига сметка 5000 !!!!
А се штеди на струја кај мене, се грееме на дрва, 2 телевизора и 2 компјутера тоа е се шо работи ( плус фрижидер и бојлер ( само на ефтина го пуштаме ).

Пред месец и пол го сменија мерниот уред од механички на дигитален.

Одам да разгледам на сајтот на ЕВН шо има и го наошам ова :

8. Зошто ми доаѓа повисока фактура за електрична енергија откако ми го сменивте мерниот уред?
При промена на мерен уред разлика во износот на фактурата за електрична енергија може да причинета од неколку фактори:
- новите дигитални мерни уреди многу попрецизно ја мерат потрошената електрична енергија во однос на механичките мерни уреди.

Кои се тие повеќе фактори ?? Шо е објаснето тука ??? Пичка им матер лоповска , преку кур ми дојде веќе !! На се живо те колат !! Секој ебан денар треба за сметки и данои да иде !!

Имате вакво искуство и вие ?

Сметка за струја порано плаќавме 1500-2000 макс.
Откако ја качија цената плаќаме 2500-3000.
Денеска стига сметка 5000 !!!!
А се штеди на струја кај мене, се грееме на дрва, 2 телевизора и 2 компјутера тоа е се шо работи ( плус фрижидер и бојлер ( само на ефтина го пуштаме ).

Пред месец и пол го сменија мерниот уред од механички на дигитален.

Одам да разгледам на сајтот на ЕВН шо има и го наошам ова :

8. Зошто ми доаѓа повисока фактура за електрична енергија откако ми го сменивте мерниот уред?
При промена на мерен уред разлика во износот на фактурата за електрична енергија може да причинета од неколку фактори:
- новите дигитални мерни уреди многу попрецизно ја мерат потрошената електрична енергија во однос на механичките мерни уреди.

Кои се тие повеќе фактори ?? Шо е објаснето тука ??? Пичка им матер лоповска , преку кур ми дојде веќе !! На се живо те колат !! Секој ебан денар треба за сметки и данои да иде !!

Имате вакво искуство и вие ?
Охоо па ти си добар штом 5000 плаќаш кај мене 9500 стигна :D

Охоо па ти си добар штом 5000 плаќаш кај мене 9500 стигна :D

Де бре шо толку ти троши струја :)

Ја уште се чудам на волку штедење и малку трошење како иде 5000 ... Декември 5000 , Ноември 2200 .. разликата е тоа шо на 29 Ноември сменија дигитален читач ...

Де бре шо толку ти троши струја :)

Ја уште се чудам на волку штедење и малку трошење како иде 5000 ... Декември 5000 , Ноември 2200 .. разликата е тоа шо на 29 Ноември сменија дигитален читач ...
Како ти беа времетрањета на ефтина/скапа струја?? Најчесто зголемена сметка после промена на струјомер се јавува поради тоа што скапата струја, која веќе и ја нема преку ден, почнува да се пресметува како што треба. Спореди ги бројот на потрошените киловатчасови во последната сметка со претходните месеци.

i vidi dali ti se sovpagjaat brojkite na saatot i toa sto si dobil, a bi trebalo da imas i koga ti stavile nov saat koja bila negovata sostojba

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom