EVN - заебавање со народ?

• Креатор на темата Креатор на темата POWER-MKD
  • Време на започнување Време на започнување

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Можеби некаде има слична тема на Кајганава, ама во интерес на времето што го имам (читај додека имам струја), да пробам да напишам нешто.
Ова мене повеќе ми изгледа на ремет од страна нашата мила компанија, бидејќи или имаш или немаш струја. Имено, веќе трет ден населбата Кисела вода (од Рампа до економското) личи на сијалички од новогодишна елка. На 10-20 мин. еден кварт ќе се исклучи, ќе снема струја, во друг ќе дојде струја. После пак така, на одприлика пола сат се менува распоредот на светење, или ќе снема кај Пелагонија, а ќе има на Рампа, или ќе снема кај економското а ќе има кај пругите...и се така три дена до денеска. Околу 20 пати за три дена снема струја кај мене дома. Вчера се до 2,3ч. по полноќ 6 пати, при што од некои куќи слушнав 2 многу силни експлозии.
Ова е втора година на почеток од зимата овде да се случува вакво нешто. Некој да не ја знае причината? Или нека дае мислење, нормално. Ај доста беше пишување може да снема пак струја. До следното светнување Кајгано :)....:wink:

Синоќа се враќам, од кај макси д лево таа улицата темна скрос, цел круг зградиве немааат. Хоророи, а кулата имаше. А завчер кулите немаа, ние имавме.

ЕДНАКВОСТ :D

а бе луѓе...денеска светот е во криза за електрична енергија значи СВЕТОТ па како и сите така и ние сме со нив. Па сега во скоро секоја куќа има по една греалка уклучена за греење во една соба и мрежата е преоптоварена а дека нема струја за сите мора некои да бидат исклучени за некое време за другите да имаат дека ако не е така никој нема да има струја. И да има напонот ке биде мноооогу мал (пред 2 дена мерев во штекер и наместо 220V имаше....170V....за тие што незнаат колкава е разликата меѓу 220 и 170 е 50V а тие не се малце) па на некои места нема струја за напонот да биде поголем односно мрежата да не биде преоптоварена....па кога снема струја кај мене си дремев до ќумбето и си се топлев дека знам дека на дечките од EVN им е тешко како што и нас ни е....

а бе луѓе...денеска светот е во криза за електрична енергија значи СВЕТОТ па како и сите така и ние сме со нив. Па сега во скоро секоја куќа има по една греалка уклучена за греење во една соба и мрежата е преоптоварена а дека нема струја за сите мора некои да бидат исклучени за некое време за другите да имаат дека ако не е така никој нема да има струја. И да има напонот ке биде мноооогу мал (пред 2 дена мерев во штекер и наместо 220V имаше....170V....за тие што незнаат колкава е разликата меѓу 220 и 170 е 50V а тие не се малце) па на некои места нема струја за напонот да биде поголем односно мрежата да не биде преоптоварена....па кога снема струја кај мене си дремев до ќумбето и си се топлев дека знам дека на дечките од EVN им е тешко како што и нас ни е....

Струја за колку плаќаш,за 24 часа или 10?За 220В или 170В?

Јеа рајт, тешко им е, мрежата е од '62, каблите се скапани, трафостаниците исто така и паѓа мрежата на малце поголемо оптоварување. И они како градските власти, изненадени од ладното и снегот... :toe: Нека ја средат веќе мрежата, доста секоја зима на поладно секој ден снемува струја!

Точноо, :bravo:

а да те прашам вака, дали кога некој граганин должи на ЕВН, дали тие го прашуваат, има ли пари човеков нема ли, во каква финасова состојба се наога, какви проблеми има,......или многу им е гајле....
Јас си плаќам редовно струја, и сакам да имам постојано,
значи мене исто како и нив коа им должи некој....ама апсолутно ич не ме интересира дали имало дефект елементарна непогода или работниците не ја завршиле работаа, или паднал напонот.......до сега од прекин оваа година ми рикнаа дома два телевизора...од кој едниот ми беше нов го купив 25 000, и за поправка дадов 400, за прегорено напојување и др дефекти.............:nenene:

Вчера у Карпош 4, ваљда и околу снема струја од 14,10 до 17,45 немаше. Се смрзав тој период. Иначе Мислам дека немаше ни предупредување шо како. Шо е најтрагично ми го рестартираа Модемот и изгубив Брзина(не дека ќе го спасев али тоа е).

17 години живееам у киселава ни водата и секогаш ама баш секогаш во зимскиот период мора да снемува по неколку пати струја :nerv: така да ништо ново...

Пазарна економија,што плаќам тоа сакам да го добијам.Автоматски јас сум газда за мои пари,а не некој да ме заебава.
Ако сака и сите мрежи нека им паднат,мене тоа не ме интересира.Јас сакам струја 24 часа на ден.

Пазарна економија,што плаќам тоа сакам да го добијам.Автоматски јас сум газда за мои пари,а не некој да ме заебава.
Ако сака и сите мрежи нека им паднат,мене тоа не ме интересира.Јас сакам струја 24 часа на ден.

Баш така, или во најлош случај, ако не ја добијам услугата за која плаќам, да има намалување на претплатата или цената на струјата која сум ја потрошила. Само што, за жал, никој нема таква пракса, а истото се случува и со кабловската, интернет, вода, секогаш се случува по некој прекин, а никогаш нема намалување на сметката.

Баш така, или во најлош случај, ако не ја добијам услугата за која плаќам, да има намалување на претплатата или цената на струјата која сум ја потрошила. Само што, за жал, никој нема таква пракса, а истото се случува и со кабловската, интернет, вода, секогаш се случува по некој прекин, а никогаш нема намалување на сметката.

Токму така.Ако јас не ја добијам услугата,не ја плаќам цената,просто правило.Ако има пола леб во продавница,ќе платам за пола,а не за цел што би сакала да го имам.

Не знам дали знаете дека тужбите против ЕВН доколку имате штета (или последици) од лошиот квалитет се многу извесно во ваша корист.

Стварно не знам што им е фората на ЕВН. Ваму ќе скратат 10 минути, таму 20. Во последниов месец барем јас што начекав еднаш немаше бааги време струја, еднаш некои 20 минути, вчера 10 минути. Па мене белата техника не ми е на дрва, па да нема врска дали ќе има струја или не. Лесно може да се расипе. Или пак Македонија земја на амиши ќе ја праат па малце по малце ќе не привикнуваат.

Абе ај сега не зборувајте за џабе да беше во државна сопственост да не повеќе ќе имаше и тоа што го имаме ќе го немавме затоа ќутејте си ќе се оправи се:toe:

Нешо слушав на вестите дека струјата ќе се качува за 10% народ сиромашен,а тие само качуваат исто како и МРТ што сакаше да се обогати демек заостанати долгови!!!:nesum::tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom