Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кога женска ти е на штикли качи се и ти на штикли xD trolololoИмам 17 год и сум 170cm висок...
Некој совет за мене како да пораснам бар 3-4cm ^_^
Морам да пораснам бидејќи женска ми кога е на штикли е повисока од мене пола глава и е многу срамно :/
Имам 17 год и сум 170cm висок...
Морам да пораснам бидејќи женска ми кога е на штикли е повисока од мене пола глава и е многу срамно :/
Кошарка тренирав 7год... за џогирање , пешачам многу често и одам на теретана исто така еднаш неделно играм фудбал и кошарка по 1-2 ч.... Останува да пробам почесто да конзумирам рибаИграј кошарка, јади риба, џогирај и секако пиј почесто вода..![]()
Имам 17 год и сум 170cm висок...
Тоа со висината на родителте бар кај мене не игра некоја голема улога моите се по 170-175 а ја сум 190
(16 годишен)
Ај,ако знае некој нека ми каже...
Висок сум 175...иам 15,за некој месец 16...е сеа,поблиските роднини,и дома моите,се до 170,што значи дека ги имам поминато...ги имам поминато некаде 6-7 одд,пошто влегов многу порано во пубертет од другите у школо....тренирам кошарка 8 години,можда од тоа е...но прашањето ми е,дали ќе растам уште,пошто по оние истражувања,и такви ствари,тек на овие години најмногу расте човекот...
И,сеа,од една страна ми викаат дека веќе нема да растам,пошто сум надминал висина на моите дома,од друга ми викаат ќе растеш уште,дете си,мал си...
Од поширокиот круг,и од една и од друга страна сите се по 2 метри,ама колку што знам тешко да фатиш ген од тој поширок круг...
Добро бе мајку му стара ке те лажам лиСигурен си дека се толку... ? ме копка мене тоа со гените,ради тоа те прашувам![]()
Добро бе мајку му стара ке те лажам ли
иначе имав тренирано баскет како помал подолго време, и летово бев на неколку тренинзи, али сепак останав на рекреативно играње![]()
Да не те излажам ќе ти кажам мое мислење, мислам дека оние што влегуваат порано во пубертет и нагло ги надраснуваат сите во клас (за пример) не значи дека ќе останат највисоки. Знам примери за ова па другите кога ќе почнат да растат тогаш веројатно е дека ќе те надвиснат, но и не мора да значи а генерално вака најпросто генот по фамилија се гледа ако другите се пониски тогаш веројатно дека добро си израснал во висина... Баскетот е секогаш предност и не е хендикеп да си и понизок за да играш.
toa prema koskena masa se odreduva mi se cini ne sum sig ama taka ke da beshe .... a ti kolku god si i sho visina ??За уличен не,ама ако гледаш на профи план,е...
И,знам за тоа,ме надминаа некои,али не ми е тоа проблемот,не ми е гајле за тоа,туку онака,да си знам....слушнав некаде,у некоја болница можеле да ти кажат од ПРИЛИКА која висина ќе ја достигнеш,ваљда според години,активност,начин на живот,и гени...ако знае некој повеќе,нека каже..