Lucio
титула по желба
- Член од
- 26 јуни 2006
- Мислења
- 871
- Поени од реакции
- 42
Толку си истражувал, почна фино да збориш, ама па како може да си сигурен во ова?
Добро дечко, ти не си видел твои школски како може за едно лето да пораснат?
Па мои другари рипале и по 10 сантима во едно лето, немој да мислиш дека ако пораснале се фиксале или слично...![]()
Ја сум видел да порасне од 160-170 у едно лето, ама ти не си видел да порасне од 197 на 205 у 3 месеца. И тоа не еден, туку 5-6 случаи. И не викам дека 100% пораснале од тоа, ама не и дека не пораснале.
Прифатете го она кое сте, се разбира надоградувајте се, но пред се интелектуално.
Како прво моронски е да сакаш да пораснеш со основна причина да се занимаваш со спорт.
Ако сакаш да си мајмун на кој ќе аплаудира маса народ која сака спектакал прави го тоа.
Не ја разбирам потребата на некого да биде кловн по сопствена желба.
Од вакви како тебе изгледа ние сме единствени на балканот што немаме напредок во ниеден спорт. Се оди подолу и подолу. Моронски е да сакаш да пораснеш... од твоја гледна точка, моронски е да купуваш цдиња, книги, туторијали за да се надоградуваш интелектуелно.
Добро фраеру...
Спортисти користат хормон на раст (илегално, колку што знам) за зголемување на мускулна маса и побрзо заздравување од повреди, но не растат во висина од него. Се расте само за време на пубертетот, можеби и уште нешто ситно по пубертетот (до кај 23,24,25 години, индивидуално). Но, ти набави и пробај - што те кошта? Лично не верувам дека би можел да добиеш повеќе од сантим-два, можеби ни толку.
Што ме кошта? Не станува збор за тоа што ме кошта. Како што реков во првото мислење, темава е за тие што знаат - што веќе пробале, имаат искуство од пријател, колега било како. Вие сега сите ќе излезете стручни лица со солење памет што да правам или да не правам. Како прво за зголемување мускулна маса служат протеини и креатин ПЛУС тие се легални. Може мислиш на стероиди кои се илегални, но тоа НЕМА ВРСКА со хормон за раст.
Може не сум некој стручнак, немам факултет за нутриција... ама знам по нешто. Сум читал. Сум се надоградувал.
На крај краева тоа е мое право дали ќе сум морон или не.:bip: