Најголемото достигнување на Македонија е што преживеа!

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Извадок од ЦВ-то на дотичниов господин:

1996 to 1999
Financial consultant to leading businesses in Macedonia, Russia and the Czech Republic.
Economic commentator in "Nova Makedonija", "Dnevnik", "Makedonija Denes", "Izvestia", "Argumenti i Fakti", "The Middle East Times", "The New Presence", "Central Europe Review", and other periodicals, and in the economic programs on various channels of Macedonian Television.
Chief Lecturer in courses in Macedonia organised by the Agency of Privatization, by the Stock Exchange, and by the Ministry of Trade.
1999 to 2002
Economic Advisor to the Government of the Republic of Macedonia and to the Ministry of Finance.
...................

2007-2008
Columnist and analyst in "Nova Makedonija", "Fokus", and "Kapital" (Macedonian papers and newsweeklies).
2008-
Member of the Steering Committee for the Advancement of Healthcare in the Republic of Macedonia
Advisor to the Minister of Health of Macedonia
Seminars and lectures on economic issues in various forums in Macedonia.

Целото CV може да се најде ТУКА

Од кај го најдоа да го донесат кај нас, да го најадат, да го напијат, па да сврти грб и да јаде го*на за нас?:salut:

Од кај го извади тој заклучок жити мене? Заклучокот е дека не треба секогаш другите да ни се криви туку да ја бараме вината во нас и дома да си ги средиме проблемите за да бидеме посилни надвор, за да не бидеме ко србите па да го папаме и ние на крај ко што го папаа они со Косово.

:tv: Ние бате го попапавме оној момент кога помисливме за компромис околу име. Исто ко мене сега некој да сака да ми го смени името. Милојко сум бил Милојко ќе останам. :pos2:

Во врска со интервјуто.
Советникот ми се чини растроен малку. Значи и покрај неговите функции на советништво , гледам во рок од 13-14 години во Македонија , сепак ние сме толку долни! Па каков неуспех за човекот, што ги учел нашиве толку години. :tapp:

А да, некои работи од текстов се точни и убаво е да се подискутира за нив по отворено во Македонија.
-грчките инвестиции на пример !
А најмногу ме погоди ова :

Macedonia would never accede to the EU before Serbia and Albania do and definitely not in its current state: poverty, corruption, low level of education, problems with human and minority rights, incompetent public administration, dysfunctional institutions, bad relations with all its neighbors, and a budding authoritarian faux-nationalistic regime.

Многу точно е дека голем дел од реформите не се вистински реализирани. Треба уште многу вистинска работа за да го подигнеме нашето општество на повисоко ниво и да работиме на нашата економска зависност односно независност. Мора да си го подобриме стандардот самите ние. Дал паметен совет за менувањето нашите приоритети ...

- It must dump its antiquated industry and agriculture and concentrate its efforts on services, tourism, biotechnology, finance, education, healthcare, entrepreneurship, microlending, and information technology. It must export its manpower to other countries willingly and in a planned fashion. It must wean itself from its dependence on borrowing and liberalize its foreign exchange regime. It must actively encourage exports and vehemently discourage imports. But, Macedonia's leaders always look for a miracle: loans from Taiwan, foreign investors, Jewish money. They are unwilling to confront reality, preferring instead to live in a fantasyland.

И од мене за крај можам на Sam Wanking да му поскам среќно -ОДЕБИ !

Па за се во интервјуто е во право.Ние можеме да го плукаме дека јадел говма,али тоа е вистината на крај краева.:tapp:

Па за се во интервјуто е во право.Ние можеме да го плукаме дека јадел говма,али тоа е вистината на крај краева.:tapp:
Абе ајде... што не кажал веќе кога сакал толку да биде објективен дека нато ја нападна Македонија во 2001-ва?

:tv: Ние бате го попапавме оној момент кога помисливме за компромис околу име. Исто ко мене сега некој да сака да ми го смени името. Милојко сум бил Милојко ќе останам. :pos2:

Знам дека се навреди за тоа што го спомнав Косово, но така е што да правам? Не ви го зедов ја па да им го дадам на албанциве, нели? НО не се потсмевај со Македонија за да ја одбраниш Србија или да не покажеш нас како поголеми губитници од србите. Неможе така, сите сме свесни дека ние сме бедни и губитници, али србите се шампиони, тие изгубија најмногу од нивната глупост. т.е. си го изгубија најубавиот дел од Србија. И гледам ништо смешно овде за да ја употребуваш оваа :pos2: икона кога се потсмеваш со македонците.

Знам дека се навреди за тоа што го спомнав Косово, но така е што да правам? Не ви го зедов ја па да им го дадам на албанциве, нели? НО не се потсмевај со Македонија за да ја одбраниш Србија или да не покажеш нас како поголеми губитници од србите. Неможе така, сите сме свесни дека ние сме бедни и губитници, али србите се шампиони, тие изгубија најмногу од нивната глупост. т.е. си го изгубија најубавиот дел од Србија. И гледам ништо смешно овде за да ја употребуваш оваа :pos2: икона кога се потсмеваш со македонците.

Уфф која фрустрација ја имаш човече. Пун си омраза, од тебе веруј ми ништо не бива. Иди акни се од ѕид.

Уфф која фрустрација ја имаш човече. Пун си омраза, од тебе веруј ми ништо не бива. Иди акни се од ѕид.

Хехе, кога аргументите ке се потрошат, тогаш простаците се нафрлаат со лични навреди... Жал ми е за тебе. А за мене не се секирај, јас си постигнав скоро се што сакав во животот и тоа со моите 23 години.

Да имаше малку памет ќе разбереше дека смеењето се однесува на името Милојко. Погоре убаво ти пишува дека треба да си најглуп на планетава земја да преговараш за да смениш сопствено име. Тоа може да го направи само кретен, лешпер, клошар, идиот. А за Косово ич не се секирај.

srbin, respekt za tebe, srbite mnogo gi uvazavam kako dostoini luge i protivnici. ne sakam da odam vo polemiki so razni janiceri i hunzi. tia za men sa nipopravimi. za kajma za kebeb moi i da stavat. alooooo! budalee!
ima 3 historiski nacii na toa prostor=mag, sr, gr. eto

mu se saka na fyromeco da bide narod, amaaaaaaaa neke. no way.
no place fo cunts in eu. nemas ime idiotu i sakas istorija. hehehe. bg, gr, sr=ortodox brothers. fyrom = fake!!!!!
od koja picka materina ti doleta ovde, se nadevam ke jades ban za cel zivot.

Одлично напишано морам да те пофалам. Само не мислиш дека за 50% од работите кои ги наброја во првиот дел од постот сме си виновни самите? Неможе и ние како србите за се да ги окривуваме соседите и САД... Значи според тебе сите ни се криви и затоа ние сме најбедни на балканот денеска.. И немојте ве молам со тоа 120 земји не признаа. НЕ ПРИЗНАА ЖИМИ КУРОВ !!! Ако некој со тебе во билатерална комуникација ти го дрви и те нарекува Петко, а во сите ама баш сите меѓународни организации и пред светот те нарекува Поранешен Петко, тогаш во заблуда си пријателе дека некој нас не признал.
Грците ембарго ни ставија - и знаме променивме и име и устав. Грците вето ни ставија - и име пак ке промениме и идентитет сега. Ние сме обични сељаци кои секој ги матка како ке стигне. И мене ова не ми се допаѓа но така е. НЕ СМЕ ПОСТИГНАЛЕ НИШТО - само сме се деградирале и како луѓе и како народ и како држава и сме без никакво достоинство во светот, основа за подбивање и потсмев.

Само да додам дека ние сме лабароториски глушец на САД И ЕУ да видат до кај може со телевизиско прење на можокот и со уцени до кдаде можат да одат за поништување на еден народ за да не се признаат грешките од историјата (бобадирањето со напал бомби во егејска Македонија) сега туку се и наште државници и гејските пари и ред други работи
но сепак како што кажа првен кај нас треба да рсачитиме во дворот државата па после да бараме правдина
а овај сем вафкин лајно од човек манипулат прва лига кој не го знај скапо го плаќа а кој го знае уште поскапо
:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom