Шенгенскиот ѕид е срушен - честито Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Па за да патуваш и шеташ ти требаат пари. Нормално, ќе си носиш, во спротивно ќе бидеш на терет на странската држава, или ќе спиеш по паркови, или ќе работиш на црно, или ќе крадиш.

Минимум 70 евра од ден?!
Абе ај не зезај, треба да се луксузираш за да ги потрошиш парите.
Те ограничуваат ептен.
За 10 дена ти требаат 700 евра да имаш у тебе, за други трошоци да не праиме муабет.

Ја стварно не сфаќам шо има толку радосно да можеш да ја напуштиш државава само ако имаш 70-100 евра у ќеш од ден, да ти треба гарантно писмо, причина и доказ зашто ја посетуваш државата.
Осигурување, да си пријавен или студент..
:nesvest:
Уште да почнат да ни бараат: „Вашата мајка мора да има Црна коса, со точно 15 бели влакна, а вие да носите доказ за тоа. Исто така, на граница може да ви побараат примерок од столица и урина заедно со извештај дали сте внесувале дрога последниве 30 години“
Претерано е, стварно.

Ама пошо глеам дека се радувате, Честитки до сите македонци.

А зошто ова ти е чудно, тоа е нормална работа за сите граѓани на европската унија, не е само за македонците?

И зарем не е за честитање фактот дека си еднаков со толкава бројка на граѓани и дека си се борел и изборил за тебе да важат правилата што важат и сите граѓани на земјите што се членки на ЕУ?

И зарем не е за честитање фактот дека си еднаков со толкава бројка на граѓани и дека си се борел и изборил за тебе да важат правилата што важат и сите граѓани на земјите што се членки на ЕУ?
Па ви честитав де :icon_bigg
Јас ја имам таа привилегија малце пред вас и без сите тие услови, ама не е битно у муабетов.
Повеќе ми изглеа ова ко мачкање очи, демек може да шетате сеа, ама коа ќе размислиш, ти треба многу мука за тоа.

Бравоооо
Бравоссс Македонијо....

Честито да ни е укинувањето на визите....

Сега можам да си одам на излегување во лерин :) блиску ми е .... :)

Ден на кој секој Македонец треба да биде горд , шо може слободно без административни “ напотребни папирологии“ да шета кај сака.....

Да ни се множат убавите вести.....и ние заслужуваме радост !

Минимум 70 евра од ден?!
Абе ај не зезај, треба да се луксузираш за да ги потрошиш парите.
Те ограничуваат ептен.
За 10 дена ти требаат 700 евра да имаш у тебе, за други трошоци да не праиме муабет.

Незнам во која регулатива си прочитала 70 евра, ама верувам дека е помалце, за ГР беше 50 мислам.

Коа ќе видиш;
Хотел-35Е
доручек, ручек, вечера + ситница 15Е
Коцката во Париз = безценета :icon_lol:

Јас ја имам таа привилегија малце пред вас и без сите тие услови, ама не е битно у муабетов.
Повеќе ми изглеа ова ко мачкање очи, демек може да шетате сеа, ама коа ќе размислиш, ти треба многу мука за тоа.

Е пошто веќе се пофали дека ја имаш таа привилегија (претпоставувам со бугарски пасош бидејќи службен не можеш да имаш, него нејсе) и чим велиш дека е ПРИВИЛЕГИЈА тогаш значи дека станува збор за нешто убаво.

Зборот ПРИВИЛЕГИЈА значи нешто лошо? Или па тие што се ПРИВИЛЕГИРАНИ им се мачкаат очите? Не!

Зборот ПРИВИЛЕГИЈА значи убаво!

И на оваа визна либерализација особено треба да се радуваме ние младите. Границите ни се отворени за шетање, за учење, за усовршување, за кратка работа. Тоа треба да не прави среќни и весели.

Ја стварно не сфаќам шо има толку радосно да можеш да ја напуштиш државава само ако имаш 70-100 евра у ќеш од ден, да ти треба гарантно писмо, причина и доказ зашто ја посетуваш државата.
Осигурување, да си пријавен или студент..
:nesvest:
Уште да почнат да ни бараат: „Вашата мајка мора да има Црна коса, со точно 15 бели влакна, а вие да носите доказ за тоа. Исто така, на граница може да ви побараат примерок од столица и урина заедно со извештај дали сте внесувале дрога последниве 30 години“
Претерано е, стварно.

Ама пошо глеам дека се радувате, Честитки до сите македонци.

А пред да паднат визите кога се одеше некаде надвор од државава без пари се одеше? Без пари не се оди никаде на пат, посебно не во Европските земји кои сите знаеме каков стандард имаат и колку се високи цените таму.
Море види Македонска работа еј, и Месечината да ни ја слегнат пак нема да бидеме задоволни.

Веќе повеќе од 1 саат имаме право да патуваме бев визи :vozbud:

Нека ни е честито на сите Македноци, одлично е чувството кога знаеш дека си еднаков со останатите европјани :)

Доста е од дискриминација.

Честитки уште еднаш.

Честито нека ни е. Се надевам нема да му ја киднете уште утре. :smir:

Коцката во Париз = безценета :icon_lol:
Апсолутно:)

Не знам за која држава кажуваа на вестите, ама 70евра беше.
Е пошто веќе се пофали дека ја имаш таа привилегија (претпоставувам со бугарски пасош
И на оваа визна либерализација особено треба да се радуваме ние младите. Границите ни се отворени за шетање, за учење, за усовршување, за кратка работа. Тоа треба да не прави среќни и весели.

Полски пасош ијам, ама сепак фала шо одоколу ме нарече предавник фалафала:
А инаку, да, убаво што ги отворија гранизците, ама ќе видиме како ќе се одвива тоа во пракса.
Како и да е, да не ја пунам темава со негативност, ќе праиме муабет коа ќе се вратите нашетани :)

Остануваш привилегирана со тој пасош е друго :)
----
Но со македонскиот сега сме поблиску до ЕУ од било кога. Мило ми е што ова мало парче земја ќе може да се развива на начинот на кој се развиваат другите држави од ЕУ, но и негативносите за пример отселувањето во потрага по подобар живот за жал е неизбежен чекор.

Шо бравос за Англија к*р визи :tapp::tapp:

Знам да идеш на Олд Трафорд сакаш ти :tv: И мене ми се иде у Енглеска али ќе треба визи за таму друже...
Како и да е честито на сите Македонци!!! За арно нека е...:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom