Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па за да патуваш и шеташ ти требаат пари. Нормално, ќе си носиш, во спротивно ќе бидеш на терет на странската држава, или ќе спиеш по паркови, или ќе работиш на црно, или ќе крадиш.
Ја стварно не сфаќам шо има толку радосно да можеш да ја напуштиш државава само ако имаш 70-100 евра у ќеш од ден, да ти треба гарантно писмо, причина и доказ зашто ја посетуваш државата.
Осигурување, да си пријавен или студент..
:nesvest:
Уште да почнат да ни бараат: „Вашата мајка мора да има Црна коса, со точно 15 бели влакна, а вие да носите доказ за тоа. Исто така, на граница може да ви побараат примерок од столица и урина заедно со извештај дали сте внесувале дрога последниве 30 години“
Претерано е, стварно.
Ама пошо глеам дека се радувате, Честитки до сите македонци.
Па ви честитав де :icon_biggИ зарем не е за честитање фактот дека си еднаков со толкава бројка на граѓани и дека си се борел и изборил за тебе да важат правилата што важат и сите граѓани на земјите што се членки на ЕУ?
Минимум 70 евра од ден?!
Абе ај не зезај, треба да се луксузираш за да ги потрошиш парите.
Те ограничуваат ептен.
За 10 дена ти требаат 700 евра да имаш у тебе, за други трошоци да не праиме муабет.
Па ви честитав де :icon_bigg
Јас ја имам таа привилегија малце пред вас и без сите тие услови, ама не е битно у муабетов.
Повеќе ми изглеа ова ко мачкање очи, демек може да шетате сеа, ама коа ќе размислиш, ти треба многу мука за тоа.
Ја стварно не сфаќам шо има толку радосно да можеш да ја напуштиш државава само ако имаш 70-100 евра у ќеш од ден, да ти треба гарантно писмо, причина и доказ зашто ја посетуваш државата.
Осигурување, да си пријавен или студент..
:nesvest:
Уште да почнат да ни бараат: „Вашата мајка мора да има Црна коса, со точно 15 бели влакна, а вие да носите доказ за тоа. Исто така, на граница може да ви побараат примерок од столица и урина заедно со извештај дали сте внесувале дрога последниве 30 години“
Претерано е, стварно.
Ама пошо глеам дека се радувате, Честитки до сите македонци.
АпсолутноКоцката во Париз = безценета![]()
Е пошто веќе се пофали дека ја имаш таа привилегија (претпоставувам со бугарски пасош
И на оваа визна либерализација особено треба да се радуваме ние младите. Границите ни се отворени за шетање, за учење, за усовршување, за кратка работа. Тоа треба да не прави среќни и весели.
Шо бравос за Англија к*р визи![]()
Па ви честитав де :icon_bigg
Јас ја имам таа привилегија малце пред вас и без сите тие услови, ама не е битно у муабетов.
Повеќе ми изглеа ова ко мачкање очи, демек може да шетате сеа, ама коа ќе размислиш, ти треба многу мука за тоа.
Шо бравос за Англија к*р визи![]()