Dota-league.com

• Креатор на темата Креатор на темата Blizzard
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Играч што знае да изигра скоро со секој херој, знае секогаш кој херои фалат на мапа и кога им спремаат ганк, знае да направи ганк, не му е битно да е најјак и да прави најмногу убиства, битно е тимот да победува, не се истрчува сам по секоја цена да се тепа, не ги остава другите на цедило (освен ако не се 2v3 или 2v4 и е 100% сигурно ако се врати да му помогне на другарчето, дека двајцата ќе загинат), купува окца, лечалки гратис за другарите и то...

Аха, значи ако јас сега играм SF на пример, треба да купувам очи и healing salves за другите, да трчам да го спасам CM кој го фатиле додека тепал неутрални, да пуштам на CM да ги зема убиствата инаку не сум тимски играч? : )

Аха, значи ако јас сега играм SF на пример, треба да купувам очи и healing salves за другите, да трчам да го спасам CM кој го фатиле додека тепал неутрални, да пуштам на CM да ги зема убиствата инаку не сум тимски играч? : )
Самиот кажа дека "секој херој си има точно своја определена задача" и сеа пробуваш муабетов да го извадиш од контекст. Ако можеш да го спасиш, ќе одиш и ќе го спасиш. Ако имаш лечалка плус, ќе му дадеш на тој што е со тебе на страна да не се враќа до база, без разлика со кој херој играш, ако имаш херој со ww против тебе, ќе купуваш окциња, даст.

Баш ме интересира ти како ќе дефинираш тимски играч.

Па тоа е работата, нема тимски играч или нетимски играч, има играч кој знае да игра и знае што му е функцијата на секој херој у играта. ( тука не зборувам за -сд. -ар и ретардирану паблик модови, каде што одам соло мид со кристал мејден, у 30тата минута го тепам нивниот carry 1в1 оти имам десолатор, куриас и 2 хајперстона )..

Хероите се делат на 4 големи групи.

carry = претжно агилити херои + visage, necro etc, кои се добри у лејт гејм, нивната задача е доколку има битка во нивна близина да одат и да го соберат убиствата, да видат на која страна има безбеден фарм, да одат таму и да се задржат што е можно подолго со цел да направат подобри итеми и да ја добијат сами играта.

semi carry = нивната работа е да ганкаат кога е потребно, да фармат кога не е. Нивен приоритет е да исфармаат бутс оф травел најбрзо што можат, за потоа да можат да фармат на страната каде што не фарма carry-херојот ( тој има предност во фармањето, другите бегаат кога тој доага на страната ), и доколу има акција некаде да се телепортира и да помогне. ( мирана, и слично )

gankers - нивната работа е да го убијат противничкиот кари херој што е можно повеќе пати и да му ја отежнат работата у собиарњето итеми. ( sand king, es, venge, etc )

support - нивната работа е да му ја олеснат работата на кари херојот, да купуваат observer wards, за да може да гледа дека му доаѓаат на ганк, да го лечат, да му купуваат телепорт, да купат кроу и сите други глупосит.

Јебига, не сме имале сите доволно време или пак можност да играме модови ко тебе и играме ретардирани паблик модови. Пак ќе нагласам, големината не е во тоа колку време играш, туку колку кликер имаш за играње.

btw. уба дефиниција.

Тоа колку си паметен, само одредува за колку време ќе научиш каде се ставаат очите, каде имаат они очи за да ставиш сентри и слично. Тајмингот за ганк се стекнува само со искуство, а се друго одлучува капетанот.

Тој кажува на кој треба ганк, тој кажува да стават очи, практично ја води целата игра.

Нема никад да научите да играте, дур не прифатите дека сте нубци, и не го слушате Потато шозбори :)

Почни од тебе бе, ако имаш гз.

Пиши си "нубац сум". :zlo:
Па после Потато, и највероватно Thunder, ќе да сум ја најдобар...
Али у споредба со овој фраеров горе, нубле суууууум :cry: HELP MEEEH! :cry:

После играње било каква игра повеќе од 6 месеци до 1 година (не се виксни бројкиве, само пример се) никој не може да биде наречен нуб или newbe. Дефинирај го зборот и се ќе стане јасно.

После играње било каква игра повеќе од 6 месеци до 1 година (не се виксни бројкиве, само пример се) никој не може да биде наречен нуб или newbe. Дефинирај го зборот и се ќе стане јасно.

Не е нуб, али игра како нуб :)
Не ме зезај, на 50ти левел фаци на гарена иам праено ултра кил со бош херои, и сеа само зашо не се стартери несмеам да ги наречам нубови? :) лади си го :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom