Крвни групи

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

Која е вашата крвна група?

• Вкупно гласачи
    563
A + сум иначе не сум крводарител пошто не верувам у здравството у МК и крвта што се дарува ја злоупотребуваат т.е ја продаваат:toe:

крвна група О, тие се отворени, страсни, ведри, амбициозни, брзи и секогаш сакаат да се истакнуваат. Во својата намера се упорни и темелни. Бргу пламнуваат, великодушни се но се многу љубоморни. На работа се концентрирани и организирани. Главна мана им е агресивност и тврдоглавост. Треба да се занимаваат со медицина, архитектура или дизајн.

Јас сум О+ и навистина ова повеќе од 90% точно,инаку многу сакам да давам крв,ама двапати ме имаат вратено затоа што сум имала слаба крв.

јас сум б ама не знам позитив или негатив.

AБ негатив.Многу ретка група.Сакам да станам крводарител ама во школо еднаш се организираше крводарителство и не ме пуштија,сум била млада.

крвна група О, тие се отворени, страсни, ведри, амбициозни, брзи и секогаш сакаат да се истакнуваат. Во својата намера се упорни и темелни. Бргу пламнуваат, великодушни се но се многу љубоморни. На работа се концентрирани и организирани. Главна мана им е агресивност и тврдоглавост. Треба да се занимаваат со медицина, архитектура или дизајн.

Nulta pozitiv.Kako mene nekoj da me opisa. Ne mi se veruva samo kolku e se vistina. A posebno boldiranoto:toe:

Врска немам. А и не е битно барем сега за сега. *ја чувам мојата крвна група во тајност, ќе ме слушнат она вампиркине море, тешко мене* :pos:

e jas neznam kakva grupa sum nemam nikogas provereno

A + сум иначе не сум крводарител пошто не верувам у здравството у МК и крвта што се дарува ја злоупотребуваат т.е ја продаваат:toe:

е добро де пријателке јбга, не се секирај тие ке горат у пеколот. Мислам дека не треба така да имаш зацртано, ти даруваш на здравството наше или на лугето (ради хуманост) ???, кај и да ја дадат некои луёе ке ти бидат благодарни.
poz

Vo vrska so krvnite grupi i ishranata:

A krvna grupa- nivnite potomci bile zemjodelci i najcesto se hranele so vegetarijanska ishrana, pa taka na pridanicite na ovaa krvna grupa im se preporacuva mnogu zelencuk,semki, soja a mesoto da se konsumira poretko osven pileskoto, misirkino, ribino.

B krvna grupa- ovie bile nomadi i stocari a poteknuvaat od himalaite. Na ovaa krvna grupa i godat morkovite, orizot i drugite zelencuci, ovosjeto kako bananite, grozjeto, borovinkite a od meso jagnesko, zajacko i ribino.

AB krvna grupa- najretka i najnova krvna grupa. Im godi misirkino, jagnesko meso, sardina, losos, maslinovo maslo, brokuli, sokovi od zelencuk i ovosje, kafe,zelen caj.

O krvna grupa- najstara i najcesta krvna grupa. poteknuvaat od Juzna Afrika i najcesto bile lovci i se hranele so ubieniot plen. Im odgovaraat poveketo tipovi na meso osven svinskoto, jajca, spanak, kromid, luk itn

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom