"Rat Bendova" на OBN

• Креатор на темата Креатор на темата GoddessOfRock
  • Време на започнување Време на започнување
Имав можност да правам муабет на ФБ со Драгутин,гитаристот од Мишел..
Му спомнав за таа плавушата во жири,што викаше дека бил многу секси..
Тој вика:kad je kresnem,e tek tad bicu zadovoljan..нешто во овој фазон..се замалев од смеење.:pos2:

Штета неам OBN, иначе видов за ова кај една другарка и дечкине Santos Brothers растураат,свака част..толку млади а толку талентирани..:wink:

малце оф топик:
Mоже преку интернет да се гледа ОБН за нас што немаме :/:nesum:?

Ух,немам појма.
Да провериш најдобро би било на веб страната на ОБН..друго чаре,не веруам..

Уф ептен добра вечерашнава емисија..
Ласт Локејшн отпаднаа..
Фина група беа..добар гитарист,солиден вокал,и исто добар басист.
Но,металците од Суботица беа за нијанса подобро,и со нештото од Металика развалија начисто..значи го придобија Зеле.
Останаа уште 4 групи.
Нести Мишел,Сантос Брадерс,Скрипта и Сабатка.
Наредни за испаѓање според мене се Скрипта.
Не се уклопуваат во концепцијата на шоуто.Фанки бен,во рок шоу,баш и некако не ми штима..
Иначе чекам и Џема да даде кратка анализа за емисијава,или некој друг што ја гледа.
Да не биде дека само ја пишувам на темава..
Поздрав до наредната недела:tv:

Скрипта се многу добри во правецот што го тераат, не значи дека само заради тоа што се поразлични од останатите и не се бачкаме со фанкот ќе бидат елиминирани.Јасно му е на жирито дека Скрипта најмногу ја весели присутната публика, од која ни четвртина не се металци или рокери, пошто ги прави најдобрите преработки на размрдувачки песни, и вокалот, а богами и сите останати од групата ја шармираат публиката со секој настап и го даваат од себе тоа што секој поединец го бара на сцена.Не би сакала да отпаднат но кога изборот се тесни секоја недела повеќе, и од овие 4 ѕверски бендови треба еден да замине, нека биде Скрипта.

Нести и Сантос знаеме јасно и гласно дека се фаворити на жирито, нема никаква можност да се стават во тој кош за отпаѓање...Впрочем, останаа најдобрите бендови.Незнам која ќе е одлуката, али ми мириса на Сабатка пошто еднаш веќе беа номинирани и Зеле покрај оваа конкуренција ги третира како second-hand бенд, иако ептен мака ќе ми падне ако е така за металската Сабота :/

Оваа недела повторно никој не испадна..
Скрипта и Сантос,лажно беа номинирани,а пред тоа и Нести Мишел и Сабатка..
Жирито реши сите 4 бенда да одат во финале..и еден од нив да биде победник.
Јас лично навивам за Нести Мишел,што ќе се случи ќе видиме наредна недела..

Оваа недела повторно никој не испадна..
Скрипта и Сантос,лажно беа номинирани,а пред тоа и Нести Мишел и Сабатка..
Жирито реши сите 4 бенда да одат во финале..и еден од нив да биде победник.
Јас лично навивам за Нести Мишел,што ќе се случи ќе видиме наредна недела..

Баш ќе прашав што се случило, не гледав...Се знае дека ќе ја влечат со бендовите, наредната недела ќе дојдат со одлучен победник пошто ниедна изведба не е во можност да ја смени одлуката, доста време ги следеа, ќе ги ислушат за последен пат и ќе го прогласат победникот.
Се надевам дека ќе се Сантос, ама нема да ми е мака и ако некој друг од останатите бендови ја грабне таа страшна награда, ја заслужуваат сите на некој начин.

Ја сум ипак за Нести..
Ако гледаме комплетно..значи вокал,басист,гитарист,клавијатурист,бубњар..се квалитетни и јаки..
Плус и како целина одлично функционираат..имаат некоја харизма,музикалност..затоа и за нив сум.
Сабатка се онака више на кај метал забегани,и мислам дека Зеле не ги сака ептен..
Скрипта ми идат на живци со тој нивни ФАНК..фанк је у моди и остали фори..
А,децава исто ги сакам,зошто се зверови..
Наредна недела ќе видиме.
Очекувам Перо да биде прогласен за најдобар вокал,а Стефан за најбољи гитарист..

^^^
Стефан е најдобар, но и Никола Бегович од Саббатка можно е да биде прогласен за најдобар гитарист.
Јас минатата емисија не ја гледав и сега дознавам дека никој не испаднал, инаку го видов настапот на Саббатка , кој што ми се допадна. Во последно време многу ја тегнат со тоа што никој не испаѓа( па многу добри бендови се од една страна). Јас навивам за Сантос Брадрс, но и Нести Мишел и Саббатка се добри. Скрипта се одлични забавувачи, но едноставно не е мој стил. Се надевам дека ќе има уште една сезона од шоуво, а и се надевам и во Македонија ќе организираат!

Со оглед на фактот дека нашиве телевизии не измислуваат топла вода туку само го уклучуваат бољерчето,ништо чудно да има наскоро и мaкедонска верзија.

Убав е концептот,а ќе биде и убава промоција на сите бендови :smir:

Одма имам 4 бенда на лагер за топ емисии.Ама само за 2 емисии тоа ќе му дојде,па за натаму ќе давате предлози :kesa:

Ај да наброиме :D

Од мене:

DAY OFF
Нон Стоп
Session Selection
V.I.P. - The perfect boyfriends

Овие ги наредив како веќе докажани,а за млади таленти исто има уште една листа.ПРЕУБАВ е концептов,фали рок ен рол на ТВ :smir:

Santos brothers, заслужено! Честитки, пофалби...
Баш ми е мило за дечките, и за гитаристот Драгутин, му се посреќи и така не располагаше со кујзнае каква гитара за неговиот талент.
Вокал ....whateva ми е.Можеа да му ја доделат и на вокалот на Нести, ама убаво направија што ги поделија наградите, за да не си оди некој само со пакет Синалко сокови :смајл:

Имав можност да правам муабет на ФБ со Драгутин,гитаристот од Мишел..
Му спомнав за таа плавушата во жири,што викаше дека бил многу секси..
Тој вика:kad je kresnem,e tek tad bicu zadovoljan..нешто во овој фазон..се замалев од смеење.:pos2:

lool. Ова ја да не бев? haha, ај наши сме :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom