ПОМОШ: 3D Studio Max линкови

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување

mUv@ ThE DoGg

oLd ScHoOl PerSoN
Член од
29 септември 2005
Мислења
363
Поени од реакции
5
кажвајте луѓе кај има страни со цели сцени во макс ама да се материјализирани ми требаат.
ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ ТОЈ ШО ЗНАЈ

mUv@ ThE DoGg напиша:
кажвајте луѓе кај има страни со цели сцени во макс ама да се материјализирани ми требаат.
ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ ТОЈ ШО ЗНАЈ
А да пробаш сам да направиш наместо да се китиш со туѓи пердуви? Знам бе бате ама ме нервира готованскиот пристап и затоа нема да ти пуштам линк, кој те е*е!:sekss:

Mandrak напиша:
А да пробаш сам да направиш наместо да се китиш со туѓи пердуви? Знам бе бате ама ме нервира готованскиот пристап и затоа нема да ти пуштам линк, кој те е*е!:sekss:
Abe forumov e da napiseme nekoj komentar, da postavime nekoe prasanje i da odgovorime na prasanjata sto gi znaeme normalno ako sakame. Coekot si prasa i toj sto znae i saka ke mu pomogne, a i ti ako znaes pomogni. Sto te kosta? Jas iskreno ne znam ni za sto zborite. Podobjasni pa moze ako najdam nesto ja ke ti pomognam.

Нека го испоти газето малце, на готово лесно е. Ај нека каже за што му треба? Ама ако каже тогаш ни вие нема да мислите така како што тврдите. Ако можам јас секогаш кога имам потреба од сцена во 3D Max да си седнам и да ја направам и сите други кои размислуваат како мене, зошто да неможе и тој? Ако неможе, нека ми плати да му ја направам, со плагијаторство не се стасува далеку. Тоа е чиста кражба и да сум на место на некој од админите, одма ја затварам темава зашто и ова е пиратерија кога сакаш нечиј труд да користиш за свои цели или да се здобиеш со одредена финансиска заработка преку тоа.

Mandrak напиша:
Нека го испоти газето малце, на готово лесно е. Ај нека каже за што му треба? Ама ако каже тогаш ни вие нема да мислите така како што тврдите. Ако можам јас секогаш кога имам потреба од сцена во 3D Max да си седнам и да ја направам и сите други кои размислуваат како мене, зошто да неможе и тој? Ако неможе, нека ми плати да му ја направам, со плагијаторство не се стасува далеку. Тоа е чиста кражба и да сум на место на некој од админите, одма ја затварам темава зашто и ова е пиратерија кога сакаш нечиј труд да користиш за свои цели или да се здобиеш со одредена финансиска заработка преку тоа.
До некаде си во право, ама како што кажа Jane форумов е за тиа работи.

vlatko напиша:
До некаде си во право, ама како што кажа Jane форумов е за тиа работи.
Богами, не ќе да е баш за тие работи, мислам дека во правилата јасно стои.И администрацијата на форумов не поддржува криминал над индустриска и интелектуална сопственост, што е впрочем и борба насекаде веќе. Ако размислуваме така, не стасуваме далеку. Денес со „дрпната” анимација или фајл од некој сајт може за евтини пари да продаде некому нешто како финален проект и да преживее, дури и добро да го наплати тоа.-А форумов треба да биде место каде ќе се поддржуваат и помагаат такви криминогени однесувања во однос на интелектуалната сопственост и палгијаторење???

Во право си Mandrak, на некој очи ќе му паѓаат, а некој наготово. Па веќе ако толку сака изџвакано нека изгугла малце:)

Mandrak напиша:

Многу рипаш бе батка. Не се сили толку. Типично македонска работа. Еве ај да те видам направи сценографија за театарска претстава во 3д макс пушти едно jpg. ако ме бендиса од кога ќе ја кажиш цената јас ќе ти платам дупло. ВАЖИ?

mUv@ ThE DoGg напиша:
Многу рипаш бе батка. Не се сили толку. Типично македонска работа. Еве ај да те видам направи сценографија за театарска претстава во 3д макс пушти едно jpg. ако ме бендиса од кога ќе ја кажиш цената јас ќе ти платам дупло. ВАЖИ?
Дај ми прво параметри, што треба да има од објекти, форма на сцената, распореденост на светлата, влез и излез од сцената, за каква представа се работи(тематски, жанровски) и колкав е буџетот за сценографија, а за цената ќе ти кажам одкако ќе ги добијам овие податоци од тебе. -Немам намера да работам за некој само да види дали ќе му се допадне.

Значи се гледа дека немаш на професионален план работено во макс. Или ако имаш го немаш тоа направено на професионален план. Јас НИШТО не треба да ти дадам ќе ти кажам дека се работи за претстава ВААЛ од Б.Брехт, буџетот е околу 10.000 евра. Значи нема јас да ти ја дадам сценографијата, туку ти треба да ја измислиш да биди твоја авторска

Mandrak напиша:

Секој мајстор на почетокот е калфа , учи од мајсторите
Занаатот се краде а не се учи

deXterche напиша:
Во право си Mandrak, на некој очи ќе му паѓаат, а некој наготово. Па веќе ако толку сака изџвакано нека изгугла малце:)

хмм.. како ке нучиш ако не гледаш другите како се работеле 3д макс не е разказ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom