VIRTUAL
knowledge is power
100 % podrshka
100% SE slagam so tvoeto mislenje i sum uveren deka e taka
Jane напиша:Epa kompjuteri so Windows ima mnooogu poveke od kompjuteri so Linux. Normalno ne gi racuname tie 60.000 na Google so Linux i drugi takvi ogromni kompanii so Linux i Windows OS. Koga kupuvate kompjuter vo Makedonija ili nekoja druga drzava vi go davaat so Windows osven ako vie ne pobarate Linux(ne vazi za Makedonija i nekoi drugi drzavi). Koga kupuvate laptop od HP, DELL, SONY ili nekoja druga kompanija oni so laptopot davaat Windows. Toa e edna od pricinite zosto Windowsot e mnogu porasiren. Druga pricina e toa sto mislime deka toa sto e poskapo e podobro (Windows=xxx$ a Linux=0$) i ke go najdeme seriskiot i "sme go zaebale Microsoft" ko oni neznaat koj e piratski a koj licenciran, nego oni znaat kako razmisluvame i namerno gi davaat seriskite za da bide Windowsot pomasoven, a vladite i nekoi golemi kompanii mora da platat za nego i Microsoft ke dobie i popularnost i mnogu pari. Inaku malku se tie sto znaat sto e podobro (zborime za domasni korisnici i mali firmi) vo sporedba so ostanatite korisnici. Mene kompjuterot mi e glavno za igri i internet, a kako mene ima uste mnogu deca sto glavna namena im e toa. Ako zememe Linux najglavnoto (igrite) ne mozeme da go pravime. Plus toa site sme naviknati na Windows i zosto ga go menjame koga dobar ni e. I da ni provalat vo kompjuterot osven pesni filmovi klipcinja i nekoi nebitni dokumenti nema sto da mi zemat. A kaj Linuxot e i mnogu zafrknato za korisnici so nemaat pojma od Linux i koga ke sakaat da go probaat ke vidat eden kup verzii, nema da znaat koja i ke go batalat
100% SE slagam so tvoeto mislenje i sum uveren deka e taka