Помош !

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Имам лап топ ...
Со лиценциран Windows Vista Home edition ... на германски јазик
Дали има некој искуство ... бидејќи има инсталација и Recovery на самиот лап топ ... дали можам да сменам на некој начин на Англиски јазик ... без да форматирам и да остане истиот Vista на него ... да не ставам пиратерија ...

Фала:smir:

Тоа е најверојатно Windows на германски од корен. Единствена опција тогаш е да инсталираш Vista на англиски на ново со клучот што го имаш.

Постои можност да не е од корен на германски, туку да било англиска виста со јазичен пакет. Тогаш пробај да го смениш во англиски
Старт > Контолна Табла > Регионални опции (икончето со глобусот), > Тастатури и јазици - третото јазиче (таб)

Кај средината на прозорчето има едно опаѓачко поле, види во него дали можеш да сменеш на англиски. Ако не, преинсталација со клучот.

Инаку после, на англискта виста можи да се стави и македонски јазичен пакет. Се симнува од овде (одиш на Language Offerings, ја избираш Европа, па македонски)

Измена: Пробај да инсталираш англиски јазичен пакет (~250МБ). (Линкот преземен од оваа листа на јазични пакети)

не ја бива ...
А ако иснталирам Vista ... било која ... ќе го прифати ли клучот шо го имам ?
затоа шо и кога пробувам Recovery да направам не ми дава опција на англиски да инсталирам ...

Едит: ПОчнав да го симињам Language packot ... па ќе видам шо ќе направам ...
фала

ако нешто има проблем ќе ти пишам пак .. Ок :)

Позз

Го симнав Англискиот пакет ...
Се ми е на германски и немиожам да разберам шо грешка ми дава ...
но нешто у смисол неможе да стави нов пакет ...

кога го активирам пакетот .. ми се отвора прозорец со дестинацијата на пакетот ...
Sprache - Englisch .... Name in Landessprache - Englisch ..... Typ - MUI ... Grosse 1.0GB

да не треба преку Windows Update да го ставам или се инсталира обично само со клик на фајлот ?

хмм ... можеби затоа шо е Хоме едишн .. MUIs are only available for Windows Vista Enterprise and Ultimate editions.

не ја бива ...
затоа шо и кога пробувам Recovery да направам не ми дава опција на англиски да инсталирам ...

Едит: ПОчнав да го симињам Language packot ... па ќе видам шо ќе направам ...
фала

ако нешто има проблем ќе ти пишам пак .. Ок :)

Позз

Го симнав Англискиот пакет ...
Се ми е на германски и немиожам да разберам шо грешка ми дава ...
но нешто у смисол неможе да стави нов пакет ...

кога го активирам пакетот .. ми се отвора прозорец со дестинацијата на пакетот ...
Sprache - Englisch .... Name in Landessprache - Englisch ..... Typ - MUI ... Grosse 1.0GB

да не треба преку Windows Update да го ставам или се инсталира обично само со клик на фајлот ?

хмм ... можеби затоа шо е Хоме едишн .. MUIs are only available for Windows Vista Enterprise and Ultimate editions.

A тебе МНОГУ ти е важно да имаш лиценцирана (лајно) верзија од Vista?

Стај си нормална, Ultimate (препорачувам Windows 7) и ќе си ја кракнеш и нема да имаш никаков проблем.

Вака џабе се мачиш, џабе ти е лиценцирана и џабе го имаш кога е Home Edition.

не ја бива ...
...
...

Испаѓа дека не можиш да го снимиш јазичниот пакет. Е па тогаш ќе мора со преинсталација. Тоа Recovery ДВД то што го имаш е Виста, ама како што реков од корен е на германски, нема англиски во него. Батали го тоа ДВД.

Ќе треба од торент да си симнеш виста на англиски и кога ќе ја инсталираш ќе го ставиш оригиналниот клуч и таа ќе се инсталира како Home. И потоа ќе ја активираш преку интернет. и тоа.

Измена: Упс. Додека го пишував ова, разбарав на интернет. Виста што се испорачува со комјутерот се вика OEM верзија, а таа што се испорачува на ДВД посебно е Retail. Прочитав дека ОЕМ клуч нема да работи на Retail верзија (и обратното), па така погоре напишаното не важи. Со јазичен пакет проба, не бива, па така единствена опција ти останува тоа подолу.

Ако сакаш да ставиш Ultimate со крак, пак треба да симнеш Виста.
Значи и во двата случаи мораш да симнеш Виста или да земеш од некој ДВД со виста (на англиски).

Кажи, по ПП да ти пратам Виста со СП2 за симнување, чиста неизменета (не е некоја Black, Dark и такви глупости), па од нејзе можи да инсталираш што сакаш, Хоме со оригинален клуч или Ultimate со крак.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom