Во кој дел од Битола живеете/сакате да живеете?

• Креатор на темата Креатор на темата .....
  • Време на започнување Време на започнување
дете растено на корзо, бајро, девеани, тумбе кафе, имам живеано на бајро, девеани, карши болница, педагошка :)

сакам да живеам или на пелистер, или мариово. многу „јаки мангупи” се изродија по битолата и низ цела Македонија, поарно да не сме во близина, куршлус, ова она :)

не е битола то шо беше, да си иби пиперо...

Jas sum od Karpos novite zgradi potocno Klanicata mozebi nekoj od forumot mi e komsija:cug:

Ее јас од карпош право горе по кичевска премини ја никола тесла па само право право право по елпида караманди и ела на кафе :pos:

Една-две недели во годината идам на гости кај баба ми и дедо ми.. Кланица 12, ако памтам добро (=

P.Overdrive напиша:
Една-две недели во годината идам на гости кај баба ми и дедо ми.. Кланица 12, ако памтам добро (=

I jas ziveam vo Klanica 12, a koj ti se baba i dedo

Живеам во брусничка и не би ја сменал за ништо евентуално ако сменвам населба таа ке биди лавчанка (која што е оддалечена 50 метри од брусничка)

Дечко ми живее Чифте Фурне, супер место.. Коа би живеела Битола дефинитивно негде тука околу Стопанско. НајОк ми е некако :)

Живеев на Црн Мост,(ок, уште живеам), и сега последниве години карши Градската Библиотека, в центар.
А иначе, сакам негде накај населба Стрежево да живеам, најубо место е то :)
Или пак, негде над Веро, во тие зградите таму.

На Црн Мост живеам,супер ми е тука,ама и в строг центар да живеам не ќе биди лошо:)

До пред три години живеев на Едвард Кардељ кај лепотиците ...а сега живеам во Б.Населба.

Стрелиште бате......супер населба мирно е зеленила колку сакаш....све тоа ова она..

Јас живеам стара болница.Супер ми е.:vozbud:

Не би го менувала местото никад.

Па можи вцентар инаку сега живеам тука :)

mapa.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom