Дали децата што имаат брат/сестра се посоцијализирани и покомуникативни?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам забава дружење комуникативни луѓе иако сум единец напротив постојано сакам да сум со луѓе но сепак се сметам за уникат дечко многумина ми го имаат тоа кажано дека сепак делам по нешто од другите :toe:

Не мора да значи. Јас сум сам, па не сум затворена личност. :)

Мислам дека да, тоа има придонес децата да бидат по друштвени, но не е единствениот фактор.

Зависи од таа личност.Можеби и покрај имањето на брат/сестра е повлечен тип и не е комуникативен.Познавам такви личности.Истата сум јас,не сум сама ама сум повлечена личност,не комуницирам многу.

екстровертноста и интровертноста се последица на маскулинизацијата или феминизцијата на центарот за комуникација и ораторство и има многу мала врска со тоа дали лицето е единец или има браќа/ сестри.

Нема никаквка врска тоа! Се зависи од личноста! И да имаш брат/сестра не мора да значи прво и основно дека ќе бидеш екстра близок и комуникативен со него/неа. Не викам дека нема да има некакво влијание врз тебе и некои делови од твојот живот но тоа неа да биде поврзано со тоа колку си социјализиран и комуникативен.

Немам брат/сестра. Socially awkward. FOREVER ALONE.
Се зезам. Мислам дека нема врска тоа. Еве јас, чист пример :)

Си нема врска, ја сум растена со 3 браќа (1 додуше и два братучеди, ама во иста куќа) па не сум претерано друштвена и комуникативна :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom