Херпес!

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Мене на 10 години последен пат ми се појави херпес, и тоа низ цела муцка, како чудовиште бев. Тоа беше затоа што го чепкав со прстите, па се мачкав со паста, ацикловир и херпесан.
Но, рацете мора да ви бидат чисти пред да нанесете од гелта, херпесан. И при секое повторно нанесување, обавезно да ги миете рацете. Ставате мала количина, ги миете рацете, пак ставате, и пак неколку пати колку што ќе ви биде доволно.
Но,
Боље спречити, него лечити.
Кога ќе ги заприметите симптомите на херпес, пецкање, чешкање, ставете или од маста херпесан или паста. :))
Боље спречити, него лечити.
:toe:

Нешто ефективно против усен површински херпес? со прљавиве раце од баскетов премногу често ми излага..

1. не го чепкај никако
2. не го пипкај никако
3. не ставај паста никако

мн ти е голем/загноен? Јекодерм му е мајката ( ама барај го оној од Србија, од Алкалоид не е баш истиот ) ..

imas zazdravje.com.mk na ovoja sjat imas za se :), probaj da go pojacas imunitetot obicno herpesot e virusna infekcija koj se prevenira so pojak imunitet .

Миј раце?
Сам ќе помине за една до две недели.

Земи Ацикловир крема против херпеси, Алкалоид ја произведува, многу помага.

знам дека ке го снема за 2 недели али идам у среда у охрид ко ретардиран ли со херпесов -.-

знам дека ке го снема за 2 недели али идам у среда у охрид ко ретардиран ли со херпесов -.-
кој ти рече 2 недели ти викам 2 дена намачкај го со паста за заби

Океј фала како и дае :)

Океј фала како и дае :)
послушај ме и јас така пред да одам во охрид ми се појави и стар човек ми рече со паста за заби и ке ти помине и озбилно во право беше човеков

NBF Gingival Gel
Го има во повеќето стоматолошки ординации. По аптеките поретко. Мене барем ми помогна. Вака изгледа.

To
Нешто ефективно против усен површински херпес? со прљавиве раце од баскетов премногу често ми излага..

Мислам нема врска со прљавост, тоа е вирусно заболување и најчесто се јавува како резултат на внатрешна температура и нешо друго не ми текнува сега...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom