Колку плаќате месечно за зборување на мобилен

• Креатор на темата Креатор на темата SLaCk
  • Време на започнување Време на започнување
post-paid....najvisokata smetka bese do sea 1.900 den.
a fiksen-telefon taka nekako 3.000 den. ama od koj se 1.998 den. za ADSL...

Во пакетот од мојот провајдер имам IP phone така што фиксната комуникација за Франција и за уште петнаесетина земји меѓу кои УСА, Велика Британија, Норвешка, Холандија, Шпанија, Италија, Канада, Кина и така натака не ги плаќам.

За УСА и Канада исто така имам бесплатно јавување на сите мобилни оператори така што за цената од 29 € можам да киснам по целден на телефон.

За мобилен - па повеќето мои пријатели имаат фиксни или Skype така што откажав секаков вид постплата и претплата. Имам една канта од пред три години за да ме бараат луѓето ако им требам итно на којашто и ја полнам картичката за да не ми го укинат бројот со пет евра секои три месеци.

Така, значи, фактурата за телефон е следнава :

Фиксен телефонски број : 14 €
Друг фиксен (IP Phone ) : 29 €
Мобилен : 1.3 €

Вкупно : 44.3 € месечно што за мој стандард е многу мала сума за телефон. :je:

Фиксен во просек околу 700 денари.
Мобилен околу 600 месечно.

Ич не трошам:(

okolu 3000. nekogas (mnogu retko) 1500, ama ednas na odmor vo turcija bev i mi stigna 7000, inace vo prosek 2000-3000

I am a bitch напиша:
okolu 3000. nekogas (mnogu retko) 1500, ama ednas na odmor vo turcija bev i mi stigna 7000, inace vo prosek 2000-3000

Е па рачунај. Ја во Франција плаќам толку за се! Тоа значи дека во Македонија телефонијата е луксуз! :raz:

9000 domasniot samo go 4ini tatko mi, ja trosam 2 vau4eri od po 500 den minimum mese4no.......zbesnuva koa ke presmeta kolku trea da dae za smetki :) toooo muchhhhh

Не сум многу по муабети по телефон, една картичка за МОБ од 500 че таман е за еден месец а фиксен 3000 месечно

Jas sum na pri-pejd i koristam od 2-3 karticki mesecno zavisi kako sum pri pari:kez:

Ја поебав цела картица за помалку од 5 дена на WAP.

Покрај толкуа работи на располагање уште телефон да плаќам ебаго!!!

1 картица у месец пост пеид по 25 франци(само тоа плаќам оти ја изгубив картицата сосе телефон), то ест 1.000 денари и 2 картици у месец при пејд од по 30 франци, то ест 1.000 и малце повеќе денари.

Fikesen doma plakame negde 150 Eu mesecno
a za mob mie stram da kazam Comviq za skoro nagrada ke mi daval ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom