Зошто жените се агресивни?

• Креатор на темата Креатор на темата Zdravko
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 јануари 2006
Мислења
4
Поени од реакции
0
Zosto nekoi zeni se tolku vulgarni i agresivni?
Najgolem del od mazite ne sakaat agresivni zeni. Vulgarnosta e minus za zenata, vo sekoj slucaj.
Sto e togas motivot?

Z.

едитирано од Dolphin
Сметав дека општо треба да се каже за жените, а не само за жените на форум!

Хмм...не мора да има мотив бе мен...обично вулгарноста или агресивноста кај некоја девојка е поради искомлексираноста и исфрустрираноста на одредената девојка(нападот е најдобра одбрана)...иако не мора да значи дека секогаш е тоа причината и дека само таквите девојки се однесуваат вулгарно и агресивно

Тоа што го сваќам од темава не ми изгледа баш нешто посебно за дискутирање ... секој човек свој карактер ... зошто би требало да се однесуваат жените како што сакаат мажите ако не се такви баш? А и неможе така да се генерализира. Како и да е, освен профили на членови на форумот други коментари неможе да има тука, а тоа повеќето би било навредливо (пример постот над мене). Ќе ја заклучам темава моментално, па ако мисли некој поинаку нека ја отклучи.

Хммммммм, насилноста и агресивноста доаѓаат од многу причини.

Пред се, ради доминантна мајка, ама ако се распишам сега ќе забегам во психологија...
Значи главната причина е доминантната мајка.

После тоа доаѓа до зачаран круг. Живееме во општество каде мажите се уште ја користат својата физичка сила за да го имаат главниот збор. Нормално тоа ги фрустрира жените, и им се насобира гнев.

А од искуство во животот (надвор од форумот), колку подисфункционално семејство (однос татко-мајка, и однос родител-дете), толку поагресивни и позлобни жени...

Е сега, за среќа на овој форум барем од тоа јас што го знам и гледам , малку се такви жени, повеќето се нормални...

Вулгарноста е минус за секого! И најмногу женски не сакаат вулгарни машки така да тоа е излишно за коментирање.
Според мене многу фактори влијаат на такво однесување, некои од нив се спомнати, нема потреба од повторување.
Пристапот кон комуникација е многу важен, така да ако настапиш агресивно многу веројатно така и ќе ти биде возвратено со агресивност:kafe:

А зошто мажите се агресивни?

Истите причини кои важат за мажот, важат и за жената.

Агресивноста е човечка особина.... т.е. карактерска.... нема врска тоа дали е маж или жена.... :star:

agresivnosta kaj zenite e sledbena poradi ovaa maXima "sakam da se ebam,nejkam da mi vleze"

xedaj напиша:
agresivnosta kaj zenite e sledbena poradi ovaa maXima "sakam da se ebam,nejkam da mi vleze"

Ај сега што кажа ...
Општо кога веќе ја корегиравте темава да искоментирам ... жените ако се агресивни не може да се каже дека се такви поради една причина и таа да е иста за сите. Во секој случај тоа се должи на некое лошо искуство во животот што ги направило такви, дали со маж, семејство или општо друштво. Не верувам дека некоја на сила би глумела за да е контра желбата на мажите или за да им се допадне како таква. Затоа мислам дека нема потреба од некои нафрлања на истите, казнувања за тоа што се, исмејување или било какви погрдни реакции.

Luge begajte od agresivni zeni!!!
tolku se slabi a tolku agresivni ti ide da im tresnes edna

Dali sakas da mi ja skratis slobodata na izrazuvanje?
Dali si vo feministicka organizacija?
ako izbrises ke se nasitis? ako takvi maloumni dela te zadovoluvaat tvoj problem

Женките се агресивни оти имаат или Пред МС, МС или Пост МС, маме му ебем, ако не се арни само три-четири дена во месецот, се остало чувај боже. Жив пример форумов такуѓере.

leomeogeo напиша:
Dali sakas da mi ja skratis slobodata na izrazuvanje?
Dali si vo feministicka organizacija?
ako izbrises ke se nasitis? ako takvi maloumni dela te zadovoluvaat tvoj problem
Да бев малоумна до сега немаше ни првото да ти стои...Прекини да тропаш глупости :star:

Не си на мое ниво едноставно да се расправам со тебе,и секој нареден глупав твој пост ке биде бришан.

Имај слободно размислување ама паметно би ти препорачила,а за феминистичка група немам време премногу сум организирана со мојата фамилија.
Ти пожелувам една феминистичка жена да ти се падне па да видиш од кај се рага лебот,а не тука голема уста...лапачка...

И ај доста со глупости.

И leomeogeo ќе одиш на бан, под итно, јасно - Гарфилд
наташа, сори, да не пишувам нов пост, го искористив твојот, фала

леомеогео, став е став, а со зборови како “малоумност“, ќе те замолам да не се расфрлаш, ок? Или задржи ниво, или нема веќе ни ставови да ти гледаме (бан, де)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom