On.net WADSL интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Jane
  • Време на започнување Време на започнување
Абе луѓе златен супер брз 64/64 ADSL. Ништо не му е рамно на него :kez:

Warrior напиша:
Нема блокирано портови на WiFi-то исто така ни на WADSL-от нема!
Единствено понекогаш страните хостирани од Неотел знаат да бидат недостапни за корисниците на овие две мрежи!
За WADSL-от има одлична понуда, најстабилна конекција, но во банка треба да се остави депозит од 12 000 денари за Моторола опрема!
И канопито зеза понекогаш ама добро е!
Тоа беше до пред неколку недели. Мислам дека си го оправија peer-ингот конечно. Од тогаш сум немал никакви проблеми.

Acid напиша:
Тоа беше до пред неколку недели. Мислам дека си го оправија peer-ингот конечно. Од тогаш сум немал никакви проблеми.
WADSL имаш?
Еј, ај сподели некое искуство со нас, бидејки и јас се размишљам да го мењам баерлесов со баерлес АДСЛ!

jas sum so preseceni noze imam dial ap so 54.6 kbs ama so da praam
za wifi gi prasuvam vo germanos za dali moze vo mkiselavoda da staam tie mi vikaat ti si megu mreza ne ti garantirame

Warrior напиша:
WADSL имаш?
Еј, ај сподели некое искуство со нас, бидејки и јас се размишљам да го мењам баерлесов со баерлес АДСЛ!
Немам WADSL, сеуште сум на кабловски, ама сериозно размислувам да ставам WADSL.
Искуство немам, ама речиси е исто како обичен ADSL само со бајаѓи поголема брзина и повеќе GB трансфер месечно.

Има некој со WADSL искуство?

Acid напиша:
Искуство немам, ама речиси е исто како обичен ADSL само со бајаѓи поголема брзина и повеќе GB трансфер месечно.

Аман бре луѓе како можете да споредувате вадсл со адсл, слични се само во името. Која е разликата меѓу бакарна жица и воздух. Башка што педерите од МТ сепак можат и нудат најдобра услуга во моментов, не ги фалам МТ, него од сите срање понуди таа е најмалку срање.
Вадсл? бркајте работа бе

pa ja kolku so se razbiram, bi trebalo pomal latency da imas ako si na Wadslot do serverot, nego li preku bakarna zica, (moze poslab signal ama SEKAKO deka preku vozduh e pobrz signalot)
i objasni zaso brkaj rabota na wadsl? ne mi e jasno ozbilno.

plakjam 1000 den za 128, koja pagja 20 pati na den i ima opasni lagovi, i neznam koa bi mozel da ostvaram 8GB so vakov net!
baska moronite 2 meseci me pravea lud deka ne mi se blokirani portovite (a napraviv 300 cuda na poveke pca so ruteri i sl i ne rabota portovite) i od ednaska prorabotea.. inace ova e kabelsat-MIneral Wasser-NEOTEL
aj nekoj so ima iskustvo so wadsl neka pise.
radi gorno navedenoto ke staam wadsl vo narednive 2 nedeli najkasno pa ke vi pisam so kako.

Acid напиша:

Jas seriozno se spremav da stavam wadsl, ama se premisliv. Go citav dogovorot koj go nudi onnet za wadsl na 24 meseci.
Lugeto se zastitile kako da sklucuvaat dogovor so najteski kriminalci i prevaranti.
Nedaj boze da vi se sluci da go prekinete dogovorot ke ve doerat od penali i zemanje pari.
Prvo i osnovno onie 12.400 koi treba da se deponiraat so klauzula deka se vrakaat po istek na dogovorot(24 meseci) nema sansa da vi se vratat. Po tri osnovi oni se povikuvaat na tie pari, taka da kaj i da e po eden od niv ke vi gi zemat.
Druga rabota, osnovnata cena na dogovorot e 3500 denari, a povlastenata za 24 meseci e 1300. Ako nedajboze go prekinete dogovorot za onie meseci za koi ste ja koristele wadsl uslugata ke ja doplatite razlikata megu 3500 i 1300(po mesec) Ako na primer na istek od 12ot mesec se otkazete..plakate 12*(3500den-1300den) plus plakate 50% od 3500 za ostantite meseci do kraj na 24...i plus vi zemaat 50% od tie 12400.
Osven toa nikade nema navedeno deka se pravi zapisnik vo kakva sostojba vi ja davaat opremata. Dali e nova ili koristena dali e pod garancija ili ne...Se toa posle 2 godini moze da go iskoristat za da vi kazat deka opremata e ostetena i amortizirana i da vi gi kornat tie 12.400
Ova e okolu pravniot i platezniot del na ponudata, a za toa dali e dobra ili ne tehnicki....i da e OK malku e diskutabilno dali covek da zeme ili ne.
MT koga derat derat ali ovie masala dobro naucile od niv.

Некој ве лажеше дека ќе го урнат монополот на МТ?

Имаат можност да го урнат, само што и кај нив преовладуваат идеите што побрзо да им се исплати инвестицијата. Не одат на варијанта повеќе кориссници за помали пари, него обратното помалку луѓе повеќе пари...

Jakov напиша:
Jas seriozno se spremav da stavam wadsl, ama se premisliv. Go citav dogovorot koj go nudi onnet za wadsl na 24 meseci.
Lugeto se zastitile kako da sklucuvaat dogovor so najteski kriminalci i prevaranti.
Nedaj boze da vi se sluci da go prekinete dogovorot ke ve doerat od penali i zemanje pari.
Prvo i osnovno onie 12.400 koi treba da se deponiraat so klauzula deka se vrakaat po istek na dogovorot(24 meseci) nema sansa da vi se vratat. Po tri osnovi oni se povikuvaat na tie pari, taka da kaj i da e po eden od niv ke vi gi zemat.
Druga rabota, osnovnata cena na dogovorot e 3500 denari, a povlastenata za 24 meseci e 1300. Ako nedajboze go prekinete dogovorot za onie meseci za koi ste ja koristele wadsl uslugata ke ja doplatite razlikata megu 3500 i 1300(po mesec) Ako na primer na istek od 12ot mesec se otkazete..plakate 12*(3500den-1300den) plus plakate 50% od 3500 za ostantite meseci do kraj na 24...i plus vi zemaat 50% od tie 12400.
Osven toa nikade nema navedeno deka se pravi zapisnik vo kakva sostojba vi ja davaat opremata. Dali e nova ili koristena dali e pod garancija ili ne...Se toa posle 2 godini moze da go iskoristat za da vi kazat deka opremata e ostetena i amortizirana i da vi gi kornat tie 12.400
Ova e okolu pravniot i platezniot del na ponudata, a za toa dali e dobra ili ne tehnicki....i da e OK malku e diskutabilno dali covek da zeme ili ne.
Ц ц ц ц ц ц... па овие се бетер од сите бре. Откога отиде оннет во раце на Словенци...

Jakov напиша:
Имаат можност да го урнат, само што и кај нив преовладуваат идеите што побрзо да им се исплати инвестицијата. Не одат на варијанта повеќе кориссници за помали пари, него обратното помалку луѓе повеќе пари...

Тоа ми беше зборот. Не ги интересира македонскиот човек да се описмени во модерната ера, туку шо повеќе пари да наполнат во гзињата.

Андроник напиша:
Тоа ми беше зборот. Не ги интересира македонскиот човек да се описмени во модерната ера, туку шо повеќе пари да наполнат во гзињата.
А дали некој воопшто го интересира тоа? Сега секој гледа само за себе.

Jakov напиша:

-што збориш ...и на мт нет и ист договорот..се плаќаат пенали ако го раскинеш договорот.понудата од 1300 ден е супер.подобра понуда во моментов во Македонија нема.а за гаранцијата се потпишува анекс во договорот.Опремата се знае како може да се оштети.така да мислам дека нема основа да се плашиме.јас сум на мисла да ставам и мислам дека многу брзо ќе ставам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom