Помош за Моника Илковска

• Креатор на темата Креатор на темата lazzy^
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
Локација
Прилеп
Моника Илкоска(22) од Прилеп боледува од ataksija spinocerebralis miokardiopatija .

Завртете на бојот

077-143-500

ВИП ОПЕРАТОР

и дарувајте 100 денари за здравјето на Моника Илкоска.

Со вашата скромна донација ке и го олесните хивотот и подобрите здравјето на оваа девојка која 6 години лежи врзана во кревет, во сиромаштија и беда, затоа што нејзините родители живеат со скромни 4000 денари, кои не се доволни за лекови....

Од Космофон број нема? Немам број од ВИП, а кога ѕвонам од Космофон ми вели избравте непостоечки број :uvo:.

Најверојатно не. Пораката ми стаса на facebook и соpy-paste и' напрајв.Незнам ништо подетално

Ни од Т- Мобиле нејќе, прашај дали имаат и од другите оператори..

Не може од T-Mobile, за жал. Убаво ќе е да имаме број од другиве оператори, освен од VIP. А и, не знам зошто вакви броеви не се отвараат и од фикснава телефонија... мислам дека би имало поголем удел.

Ако некој разбере броеви, постирајте ги. Ова е случај на кој навистина би му требало помош...

Спиноцеребралната атаксија е генетска и прогресивна болест (нема лек за неа, и болеста се развива со тек на времето), која најчесто се карактеризира со забавено локомоторно движење, и ослабена активност на внатрешните мускули. Заболените од оваа болест може да се комплетно ментално свесни и здрави, бидејќи болеста се одразува телесно а не ментално.

Конкретно Spinocerebrallis Ataxia - Miokardiopatia е болест која се одразува врз правилната работа на срцевиот мускул и залистоците, и веројатно е најтешката форма на ова заболување. :(

Се надевам дека ќе има одзив за помош - ако не можеме да помогнеме за нејзино излекување, барем да и ги олесниме ионака тешките моменти.

Побарав да бидат вклучени Т-мобиле и Космофон за помош-ќе постирам информации веднаш штом ќе ми одговорат од оваа организација

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom